Aiwanger’ın kardeşi nefret dolu mektupları itiraf etti

Beykozlu

New member
Münih. Bavyera eyaleti seçim kampanyasının ortasında, Başbakan Yardımcısı Hubert Aiwanger, okul günlerine ait Yahudi karşıtı bir broşürle ilgili iddialara karşı kendisini savundu. Başbakan Markus Söder (CSU) ve federal hükümetten gelen açıklama çağrılarının ardından özgür seçmen patronu Cumartesi akşamı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Söz konusu makaleyi ben yazmadım ve içeriğinin iğrenç ve insanlık dışı olduğunu düşünüyorum. . Şöyle ekledi: “Makalenin yazarını tanıyorum, kendisi açıklayacak.” 52 yaşındaki oyuncu, “başkalarını ispiyonlamak” ne o zaman ne de şimdi öyleydi ve öyle de olmadı.

Reklamdan sonra devamını okuyun

Kısa bir süre sonra Aiwanger’in kendisinden bir yaş büyük olan erkek kardeşi şunu itiraf etti: “Basında yayınlanan broşürün yazarı benim.” Ajans bunu doğruladı ve şöyle dedi: “Açıklanamaz içerikten her açıdan uzaklaşıyorum ve bu eylemin sonuçlarından çok pişmanım. O zamanlar okulda başarısız olduğum için tamamen kızgındım. “Bayern medya grubu daha önce bu konuyla ilgili bir haber yapmıştı. kabul.

Bavyera’daki seçim kampanyası: Medya raporu Aiwanger’a yük oluyor

“Süddeutsche Zeitung” gazetesi, 30 yıldan fazla süre önce dağıtıldığı söylenen broşürle ilgili haber yapmıştı. Özgür Seçmen patronu Aiwanger, bir sözcü aracılığıyla daha önce SZ’ye “böyle bir şey üretmediğini” bildirmiş ve “karalama kampanyasından” şikayet etmişti.

Aiwanger, “O zamanlar öğrenciyken okul çantamda bir veya birkaç kopya bulunmuştu” diye açıkladı. “Daha sonra müdür olarak atandım. Eğer konuyu açıklığa kavuşturmazsam polisle tehdit edildim.” Ailesi olaya karışmadı. Çıkış yolu olarak kendisine bir sunum yapması teklif edildi. “Bunu baskı altında yaptım. Bu, okul açısından meseleyi halletti.” Aiwanger ekledi, “Bir açıklama mı yaptım yoksa tek tek kopyaları mı verdim, şimdi hatırlamıyorum. 35 yıl sonra bile gazeteden tamamen uzaklaşıyorum.”

Sermaye Radarı

Berlin hükümet bölgesinden kişisel izlenimler ve geçmişler. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Söder açıklama istiyor

Başbakan Söder, koalisyon ortağından derhal açıklama talep etmişti. “Artık bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Augsburg’daki bir halk festivalinin oturum aralarında Söder şunları söyledi: “Bunların tamamen ortadan kaldırılması gerekiyor.” “Odada ciddi iddialar var. Bu broşür insanlık dışı, düpedüz iğrenç.” Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), Twitter’ın halefi X’e şunları yazmıştı: “Ülkemizde Auschwitz kurbanlarıyla alay eden hiç kimse hiçbir sorumluluk taşımamalıdır. Ciddi iddiaların acilen aydınlatılması gerekiyor.”

8 Ekim’de Bavyera’da yeni bir eyalet parlamentosu seçilecek. CSU seçim sonrasında Özgür Seçmenler ile koalisyonu sürdürmek istediğini her zaman dile getirmişti. Tüm anketler bunun da mümkün olacağına dair neredeyse hiçbir şüphe bırakmadı; özgür seçmenlerin oranı yüzde 11 ila 14 arasındaydı. CSU, 2018 seçimlerinden bu yana Özgür Seçmenlerle birlikte Özgür Devleti yönetiyor.

Broşür iddiaları: Söder, Aiwanger’den açıklama talep ediyor

“Artık bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Ve tamamen” dedi Söder, Cumartesi günü Augsburg’daki bir randevunun oturum aralarında.

© Kaynak: dpa

Özgür seçmen parlamento grubu lideri Florian Streibl akşam yaptığı açıklamada, Aiwanger’in “kendisini genişletilmiş parlamento grup kuruluna ilan ettiğini ve mevcut milletvekillerine korkunç broşürün yazarı olmadığına dair inandırıcı bir şekilde güvence verdiğini” söyledi. Streibl: “Aynı zamanda belgenin içeriğinden ve her türlü Yahudi karşıtlığından mümkün olduğu kadar uzak durdu.”

Parlamento sekreteri Fabian Mehring (özgür seçmenler) şikayette bulundu: “Biz özgür seçmenler siyasi başarı dalgasında yüzdükten sonra, önemli seçimlere altı hafta kala bize karşı hangi kampanyaların yürütüldüğü” dikkate değer.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından eleştiriler

İddiaların ortaya çıkmasının ardından hemen her taraftan açıklama talepleri ve gerekirse sonuçları gelmeye başladı. Bavyera eyalet parlamentosu başkanı Ilse Aigner (CSU), X’te şunları paylaşmıştı: “Hubert Aiwanger’e yönelik iddialar ağırdır; yalnızca kendisi bu iğrenç, Yahudi karşıtı broşürden güvenilir bir şekilde uzaklaşabilir ve bunu bir an önce yapmalıdır.” AfD, Aiwanger’in istifasını talep etmişti. İddiaların doğrulanması durumunda Yeşiller de bunu talep etmişti.

SPD eyalet parlamentosunun özel oturumunu talep etmişti. SPD’nin parlamento grubu lideri Florian von Brunn, “Bu broşür, Holokost’un ve Nazi diktatörlüğünün milyonlarca kurbanını en kötü şekilde, en kötü şekilde karalayan, en alttaki sağcı aşırılıktır” dedi. FDP adına eyalet parlamentosu lideri Martin Hagen şu talepte bulunmuştu: “Hubert Aiwanger kişisel olarak kendisini açıklamalı ve iddiaları açıklığa kavuşturmalı.”

Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann (FDP), X hakkında şunları yazdı: “Birinin Yahudi aleyhtarı olduğu suçlaması ağırdır. Kişi bunu ancak sebebinden emin olduğunda ve deliller açık olduğunda gündeme getirmelidir. Eğer durum böyleyse, bir şey açık: Siyasette, ne mandalarda ne de devlet dairelerinde Yahudi karşıtlarına yer yok!”

CDU federal başkan yardımcısı Karin Prien, X hakkında masumiyet karinesinin Aiwanger için geçerli olduğunu vurgulamıştı: “Hubert Aiwanger’e yönelik iddiaların yayınlanması ve zamanlaması ağırdır ve Bavyera eyalet seçimlerinden altı hafta önce birçok açıdan patlayıcıdır.” yazdı.

Aiwanger defalarca eleştirildi

Aiwanger, Erding’deki bir mitingde tartışmalı açıklamaları nedeniyle Haziran ayında ülke çapında manşetlere çıkan son kişiydi. Diğer şeylerin yanı sıra, sessiz çoğunluğun “demokrasiyi geri alması” gerektiğini söyledi. Daha önce de sıklıkla olduğu gibi popülizmle suçlandı.

Bavyera’daki ve aynı zamanda ülke çapındaki Özgür Seçmenlerin güçlü adamı olan Aiwanger, kendisini “normal nüfus” olarak adlandırdığı çiftçi ve zanaatkarların temsilcisi olarak görmekten hoşlanıyor. Bira çadırlarında ve diğer gösterilerde düzenli olarak Yeşillere ve trafik ışığı hükümetine karşı sövüp sayıyordu.

RND/dpa