Alman hastanelerinde salin solüsyonu eksikliği: durum daha da kötüleşebilir

Beykozlu

New member
İnfüzyonlar, operasyonlar sırasında irigasyon, ağrı kesicilerin seyreltilmesi – hastaneler önemli tedaviler için her gün salin solüsyonlarına ihtiyaç duyar. Ama şu anda tıkanıklıklar var.

Devamını oku sonra Reklamcılık

Arka planda su veya tuz kıtlığı yok. Bunun yerine enjeksiyon şişelerinin üretimindeki sorunların sorumlu olduğu söyleniyor. Salin solüsyonları üreten sağlık grubu B. Braun, Almanya editoryal ağının (RND) talebi üzerine bunu doğruladı. Bir şirket sözcüsü, “Tek bir tedarikçideki üretim sorunları nedeniyle, bir ürün grubu olan enjeksiyon şişeleri için daha önce büyük ölçüde artan teslimat miktarlarımızı yıl sonuna kadar sürdüremeyeceğiz” dedi. Almanya'da da salin çözümleri sunan Fresenius Kabi grubu da benzer bir açıklama yaptı. Bir şirket sözcüsüne göre, şirket Mart ayının başında ve Mayıs ayının sonunda, sorumlu yetkililere 50 ve 100 mililitrelik cam şişelerin teslimatında bir darboğaz yaşandığını bildirdi.

Büyük üretim tesisi “Helene” kasırgası tarafından yok edildi.

Fresenius Kabi, izotonik salin solüsyonlarına yönelik pazardaki artan talebin bir başka nedenini de görüyor. Demografik değişim, artan operasyon sayısı ve stok seviyeleri nedeniyle talep artıyor. Ayrıca ABD'deki “Helene” kasırgası buradaki en büyük üretim tesisine zarar verdi. Şirket durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarıyor. Sözcü, “İnfüzyon çözümlerinin Almanya ve Avrupa'dan ABD'ye çekilmesi, tüm konteyner şekil ve formatlarında buradaki durumu daha da kötüleştirebilir” dedi.

Federal İlaç Endüstrisi Birliği ayrıca ilaçların steril üretimine yönelik daha yüksek gerekliliklerden kaynaklanan darboğazları da açıklıyor. Başkan Oliver Kirst, RND'ye yaptığı açıklamada, “Bu sıkılaştırma fason imalatçıların ve fason şişeleyicilerin sayısında bir azalmaya yol açacak” dedi. Gerekli yeniden yapılandırma önlemleri birçok şirket için çok pahalıdır. AB'de gereksinimler geçen yıl değiştirildi.

Hayat ve biz

Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.

Federal Sağlık Bakanlığı birkaç hafta önce zaten karşı önlemler almaya çalışmış ve arz eksikliğini tespit etmişti. Bu, diğer ülkelerde onaylanmış salin solüsyonlarının ithal edilmesini mümkün kılar. Bu karara dayanarak örneğin Aşağı Saksonya, ilaçların Almanya'nın onayı olmadan ithal edilmesine izin veriyor.

Ancak Alman Hastaneler Birliği (DKG), onaylanmamış ilaçlara ithalat izni verilmesinin kalıcı bir çözüm olamayacağını eleştirdi. RND'ye konuşan CEO yardımcısı Henriette Neumeyer, bunların “yüksek maliyetler ve çok fazla çaba” gerektirdiğini söyledi. “Hastanelerin, özellikle mevcut zorlu ekonomik durumda, standart ilaçları kendilerine sağlamak için ek maliyetlere sahip olmaları kabul edilemez.” Neumeyer, politikacılardan artık gelecekte bu ve diğer arz darboğazlarından kaçınmalarının istendiğini talep etti.

Şirketlerin aksine Federal İlaç ve Tıbbi Cihaz Enstitüsü Perşembe günü kısmen netlik kazandı. Enstitü sözcüsü, RND tarafından sorulduğunda “Genel olarak durum istikrara kavuştu ve teslimat için artan miktarlarda mal mevcut” dedi. Halihazırda özel bir onay verildi ve bildirilen teslimat darboğazlarından birinin yeniden sona erdiği bildirildi. Geri kalan teslimat darboğazlarının Aralık ayı sonuna kadar çözülmesi bekleniyor. Sözcü, “Ek üretim kapasitesi oluşturulacak” dedi. Üretici B. Braun ayrıca Almanya pazarına yönelik üretim hacimlerinin önemli ölçüde arttığını söyledi.

Federal İlaç Enstitüsü'ne göre şu anda 500 ilaçta tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Almanya'da toplam 100.000 civarında ilaç ruhsatlıdır. Federal İlaç Enstitüsü'ne göre hastalar genellikle aynı aktif maddelere sahip ilaçlarla tedavi edildiğinden teslimat darboğazı otomatik olarak bir tedarik darboğazı değildir.