Almanya, AB'de okulu bırakma oranının en yüksek olduğu dördüncü ülke

Beykozlu

New member
“Almanya eğitim politikasında Avrupa'nın gerisinde”

Almanya, AB'de okulu bırakma oranının en yüksek olduğu dördüncü ülke

Genç bir öğretmen sekizinci sınıf matematik dersinde tahtaya yazı yazıyor (sembolik resim).

© Kaynak: Julian Stratenschulte/dpa

Makaleyi dinle • 2 dakika

2018'den bu yana Almanya'da okulu bırakma oranı AB'ye kıyasla arttı. Almanya, 2022 yılında Avrupa Birliği'nde dördüncü en yüksek orana sahip ülke oldu.

Felix Huesmann

Berlin. Almanya, 2022'de yine Avrupa Birliği'nde dördüncü en yüksek okulu bırakma oranına sahip oldu. Bu, Almanya Editoryal Ağı'nın (RND) erişimine açık olan, Avrupa istatistik otoritesi Eurostat'ın güncel rakamlarından ortaya çıkmaktadır. 2023 yılına ait rakamlar henüz mevcut değil.

Reklamdan sonra devamını okuyun

İstatistiklerde okuldan erken ayrılanların (okuldan erken ayrılanların) en yüksek oranı yüzde 15,6 ile Romanya'da görülürken, onu yüzde 13,9 ile İspanya ve yüzde 12,4 ile Macaristan takip etti. Almanya'da okulu bırakma oranı yüzde 12,2 idi.

AB çapında okulu bırakma oranında bir miktar iyileşme görüldü

Almanya, 2021'de olduğu gibi Avrupa Birliği'nde dördüncü en yüksek okulu bırakma oranına sahip olmasına rağmen yıllık bazda yüzde 0,3 puanlık bir iyileşme kaydetti.

AB çapında ortalama okulu bırakma oranı 2018'den 2022'ye kadar yüzde 10,5'ten yüzde 9,6'ya yükseldi. 2018'de Almanya, yüzde 10,3 ile AB ortalamasından bile daha iyi durumdaydı. Ancak 2019 yılından bu yana bu durum sona erdi.

Eski solcu siyasetçi ve kendi adını taşıyan Alliance Sahra Wagenknecht partisinin şu anki başkanı, Almanya'nın AB'ye kıyasla zayıf performansını eleştirdi. “Almanya, eğitim politikası söz konusu olduğunda Avrupa'nın gerisinde kalıyor. Öğretmen sıkıntısı, küçük eyaletler, uzun okul kapanışlarının etkileri ve temel düzeyde Almanca bilgisi olmayan çok sayıda çocuk, okul sistemimizi yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyuyor” dedi Wagenknecht, RND'ye. Bu bilanço bir iddianamedir. Federal Meclis üyesi, “Ülkede yeni bir temel eğitim politikası fikir birliğine ihtiyacımız var: hiçbir genç, yeterlik almadan okuldan ayrılmamalı” dedi. Kendisi iki tedbirin merkezi olduğunu düşünüyor: “Okullara ve öğretmenlere yatırım yapılması ve gençleri çoğu zaman beceriksiz devlet politikalarının kaybedenleri haline getiren eğitim federalizmine son verilmesi. Eğitim geleceğimizin merkezidir. Bunun sorumluluğa yansıması gerekiyor.”