Anderson Cooper, Son Derece Kişisel Podcast’te Keder ve Kaybı Keşfediyor

Bakec

Member
Anderson Cooper hiçbir zaman büyük bir tellal olmadı.

Aslında, bir CNN sunucusu ve “60 Dakika” muhabiri olarak dünyadaki çatışmaları ve doğal afetleri haber yaparken havalı bir model oldu. Şahsen, uzak, tarafsız, soğukkanlı görünebilir.

Ancak keder ve kayıp hakkında bir podcast yapmak, onda bir şeyler açtı ve başkalarının ıstırabıyla bağlantı kurmasını sağlayan derin ve biçimlendirici bir acıya erişim sağladı.

55 yaşındaki Cooper, West Village konağındaki yakın tarihli bir röportajda, “Beni etkileyen şey, bu tür şeylerle ne kadar uğraşmadığımdır,” dedi. “Yani, sesimin şu anda bile titremesi…”

Bu “malzeme”, babası Wyatt Cooper’ı 10 yaşındayken hastalığa kaptırmayı; ağabeyi Carter Cooper’ı 21 yaşındayken intihar ederek kaybetmek; ve 52 yaşındayken annesi Gloria Vanderbilt’i kaybetmek.

Bir podcast yapmayı planlamamıştı. Ancak Cooper, son zamanlarda annesinin eşyalarının kutularını karıştırırken, tüm bu güçlü duygularla ne yapacağından emin olamadığını fark etti. Böylece onları belgelemeye başladı. Babasının 50 yaşında öldüğünü bilen Cooper, iki küçük oğlu Wyatt, 2 ve Sebastian, 9 aylık için bir rekor bırakma fikrini beğendi.

Cooper, “Bunaldığımda – etrafımdaki şeyler aşırı derecede tehlikeli veya kaotik olduğunda – kendimi onların üzerinden biraz uzaktan anlatıyorum” dedi.

Ancak bu sefer, “kafamda anlatmak yerine, telefonuma kaydetmeye başladım. Olaya bir muhabir gibi, bununla ilgili bir hikaye yazıyormuşum gibi yaklaşmama yardımcı oldu.”

Cooper, annesinin eşyalarının kutularını karıştırırken, tüm bu güçlü duygularla ne yapacağından emin olamadığını fark etti. Böylece onları belgelemeye başladı. Kredi… The New York Times için Sinna Nasseri

Sonuç, hem kendi kederini hem de talk-show sunucusu Stephen Colbert, şair Elizabeth Alexander ve komedi oyuncusu da dahil olmak üzere konukların kederini ve kaybını araştırdığı kişisel ve dokunaklı podcast, “All There Is With Anderson Cooper” oldu. Molly Shannon.

Podcast, Eylül ayında piyasaya çıktığı ilk iki günde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Apple Podcasts listelerinde 1 numaraya ulaştı. CNN tarafından üretilen sekiz bölüm şimdiye kadar 4 milyondan fazla indirildi.

Başkalarıyla mücadeleleri hakkında konuşmak, Cooper’ın kendi mücadelesini daha iyi anlamasına yardımcı oldu. Annesinin Manhattan’daki Beekman Place’deki dairesiyle ilgilenmeyi ertelemişti. Ama sonunda bunu yaşamaya başladığında, deneyim hem yatıştırıcı hem de yalnızdı.

Fotoğrafçılardan Gordon Parks ve annesine notlardan bahsederken, “Anneme 1970’lerden gelen her Noel kartını okuyarak saatler geçiriyordum, çünkü her kağıt parçasına göz kulak olma zorunluluğunu hissettim” dedi. Richard Avedon, yazar Dominick Dunne ve karikatür sanatçısı Al Hirschfeld.

Kederle ilgili başka podcast’ler (“Keder Konuşması”; “The Grief Coach”) olmasına rağmen, Cooper onları dinlememişti – ya da herhangi bir türden pek çok podcast, bu konuda; o sadece formatı başkalarına ulaşmanın bir yolu olarak kullanmak istedi.

“Sadece ‘Bu konuda neden bu kadar yalnızım? Bu hepimizin yaşadığı bir şey’” dedi. “Ve bu fikir bana büyük bir güç verdi, şu ya da bu şekilde herkesin geçtiği bir yoldayım. Neden birisi bu yoldan her geçtiğinde ilk kezmiş gibi hissetmeli?”

Cooper’ın evindeki fotoğraflar arasında (solundaki duvarda) Diane Arbus ve erkek kardeşinin çocukken çekilmiş baskıları yer alıyor. Kredi… The New York Times için Sinna Nasseri

Başlangıçta CNN’den yapımcılar, podcast için Cooper ile röportaj yapmak üzere annesinin evine geldi. Ancak röportaj yapmak istemediğini hemen anladı; annesinin evinde başka insanların varlığı – ve onların soruları – istilacı geliyordu. Bu yüzden meslektaşlarından ekipmanı bırakmalarını istedi ve kendini bantladı.

Cooper, “Kulağa mükemmel gelmesini istemedim,” dedi. “Sadece annemin dairesinde bu şeyleri yaşayan ben olayım ve ne düşündüğüm hakkında başka birinin fikri olmasın ya da bana ne düşündüğümü sormasın istedim. Ben sadece konuşmak istedim.”

Konu konukları seçmeye geldiğinde Cooper, Colbert ile talk-show komedyeninin kedere şükranla yaklaşma felsefesi hakkında konuşmak istediğini biliyordu.

Cooper, Colbert’in bakış açısını özetleyerek, “En insan olmak, kayıp, ölüm ve ıstırabı deneyimlemek anlamına gelir – bu, insan olmanın bir parçasıdır” dedi. “İnsan olduğun için minnettarsan, bunun için minnettar olmalısın.”

Şarkıcı kocası Lou Reed’i 2013’te kaybetmekle ilgili bir bölümde konuşan performans sanatçısı ve müzisyen Laurie Anderson, podcast’in derinliğinden ve kapsamlılığından etkilendiğini söyledi. “Savaş muhabiri olan birinin keder hakkında bu kadar kişisel bir şekilde konuşması,” dedi. “Bunlar destansı raporlar.”

Cooper, son bölümünde dinleyicilerden aldığı 1.000 mesajdan bazılarına yer verdi. NY, Glenville’den bir üçüncü sınıf öğretmeni olan 52 yaşındaki Kerri D’Alessandro, 18 yaşındayken babasını okyanusta yüzerken bulma ve yardım gelene kadar onu orada tutma hikayesini anlatmak için aradı.

D’Alessandro bir telefon görüşmesinde, “Böyle bir gün – korkunç bir gün – yalnız bir şey olduğunda,” dedi. “İnsanların kederlerinin uzun vadeli etkilerinden bahsettiğini duymak – Molly Shannon’ın asla kök salamayacağını çünkü dünyanın çok dengesiz olduğunu hissettiğini (bir resim asamadığını) veya Stephen Colbert’in yapamayacağını düşündüğünü söylediğini duymak. babasının öldüğü yaşı geçmiş olmak – hepimizin taşıdığı şeyi bana getirdi.

Cooper’ın sağındaki dairesel parça, Lusitania’daki arama ışığının bir parçası. Can yeleğini bir kadına veren büyük amcası Alfred Vanderbilt, geminin batmasıyla hayatını kaybetti. Kredi… The New York Times için Sinna Nasseri

Cooper için “34 yıldır aradığım, var olmayan bir topluluk yarattı” diye ekledi. “İyileşiyor.”

Ses dizisi üzerinde çalışmak, Cooper’ın kendi kayıplarını yeni şekillerde kavramsallaştırmasına yardımcı oldu. Podcast’te tartışılan bir fikir ilgisini çekmişti, örneğin, California Üniversitesi’nde bir bakımevi ve palyatif deva doktoru olan BJ Miller tarafından: Cooper’ın daha iyi anlamayı umduğu gibi, insanları gittikten sonra tanıyabilirsiniz. annesinin gözü önünde balkondan atlayan erkek kardeşi.

Cooper, “Babam öldükten sonra hep bu savunma pozisyonundaydım,” dedi. “Carter’ı tanımamı veya kendimi ona ifşa etmemi çok zorlaştırdı.”

Podcast, dizi boyunca birkaç noktada ve bu röportaj sırasında yaptığı gibi, Cooper’ın gözyaşlarına teslim olmasını da kolaylaştırdı.

“İlk bölümün sonunda ağladım ve cidden ‘Bunu hemen silmeliyim’ diye düşündüm. Yani, kim orta yaşlı bir adamın ağlamasını duymak ister? Tam olarak harika bir dinleme değil” dedi. “Ama sonra düşündüm ki, hayatlarının inanılmaz derecede zor anlarında kaç kişiyle röportaj yaptım ve onlara inanılmaz derecede kişisel sorular sordum? İnsanlara bu soruları sormaya inanıyorum. Başkalarının acılarına tanıklık etmeye inanıyorum. Neden bundan muaf olayım?”

Podcast’e verilen güçlü yanıt göz önüne alındığında Cooper, bunun nasıl bir biçim alacağını bilmese de başka bir sezonu düşünüyor.

Bu arada, kendisini dinleyicilerden gelen mesajlardan etkilenmiş bulmaya devam ediyor. “Onları orada hissedebiliyordum,” dedi. “Ve aniden en gizli, önemli yerlerdeki insanlarla bağlantı kurmak için çökmüş bir yere gitmek zorunda olmadığımı fark etmek – bu benim için ilginçti.”

“Kokteyl parti gevezelikleriyle aram pek iyi değil,” diye ekledi. “Bu konuşmaları yapmayı tercih ederim.”