Tgcom24
Anlaşmazlık yazısı
Aosta'daki Regina Maria Adelaide insan bilimleri ve bilimleri lisesindeki vekalet saatinden sonra öğretmen Facebook'ta şöyle yazdı: “Onlar, ailelerinden hiç böyle bir davranış normu almadıkları için sınıfta en temel davranış normlarını kabul edemiyorlar.” Ve bu okulda radyatörlerin çalıştığını hiç duymadığım için, bu sezon dört pencereyi de 50 dakika boyunca açık tutan bir sınıf öğrencilerden değil emekli siklerden oluşuyor… Umarım 2024'lerini fulminan bronkopnömoni ile geçirirler. “.

Ve yine: “Bize öğretmenlik yaptığım sekiz yıl öncesine göre hiçbir şey değişmedi. Oturamıyorum. Yerimde duramıyorum. Ses çıkarmadan sandalyeden kalkamıyorum. Bağırmadan konuşamıyorum. Film izleyemiyorum. Okulun son günü, çünkü varlıklarını haykırmaktan başka bir şekilde ortaya koyabilecekleri bir yol yok.”

Noel tatilinden önceki okulun son günü olan 22 Aralık'ta yayınlanan rahatsız edici gönderi, Les'in eski bir öğrencisi tarafından bildirildi ve ekran görüntüsü Valle d'Aosta Bölgesi ofislerine de ulaştı. Çalışmalar Müfettişi Marina Fey daha sonra raporu, öğretmene karşı olası bir disiplin prosedürünü değerlendirmek üzere okul müdürü Giovanni Peduto'ya iletti. Ayrıca Fey, öğretmenle temasa geçerek rahatsız edici yazıyı kaldırmasını ve bir özür yayınlamasını istedi.
Disiplin cezasına çarptırıldım
“Öngörülen prosedürler devreye girdi. Devreye giren bir disiplin prosedürü var. İzlenecek çeşitli adımlar olacak ve sonrasında bir karara varılacak. Bu benim de olabilir, Valle d'Aosta Bölgesi'nin kararı da olabilir çünkü, Yapılan işin ciddiyetine bağlı olarak, karar Bölgenin disiplin işlemleri ofisi tarafından da verilebilir. Dolayısıyla prosedür kesinlikle uzun zaman alacak, karar hemen alınmayacak”, diye açıkladı Regina'nın baş öğretmeni Giovanni Peduto Aosta'daki Maria Adelaide İnsan Bilimleri ve Bilimleri Lisesi.
“Kafamı karıştırdım ve çok üzüldüm, çünkü – diye ekledi Peduto – bu gönderi Les'in öğrencilerine ve Les'in öğretmenlerine karşı saldırgandır. Biz eğitimciler, eğitimciler olarak, eğer gerçekten sosyal medyayı kullanmaya karar verirsek, onları bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Doğru, sorumlu, herkese saygılı bir dil kullanarak. Bu yazının yazılmaması gerekirdi, maalesef yazıldı. Bu durumlarda oluşturulmuş bir prosedür var ve prosedür uygulandı.”
Okulundaki bir öğretmenin Facebook'ta yayınladığı öğrenci karşıtı gönderi haberi yayıldığında, bazı öğrenciler ve velileri okul müdürüne e-postalar yazdılar ve okul müdürü şu sonuca vardı: “Onlara zaten yanıt verdim.”