Arkas Sporlu oyuncular, Kupa Voley coşkusunu Lucien Arkas’la paylaştı

Beykozlu

New member
AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley finalinde Galatasaray HDI Sigorta’yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Arkas Spor’da oyuncular kupa coşkusunu Arkas Holding İdare Şurası Lideri Lucien Arkas ile paylaştı.

Holding binasındaki voleybolcularla bir ortaya gelen Lucien Arkas, yaptığı konuşmada, 12 sene evvel Glenn Hoag’la anlaştıklarında kendisiyle bu muvaffakiyetleri elde edeceklerini ümit ettiğini söylemiş oldu.

Ancak 12 yıllık birlikteliğin nadir olduğunu kaydeden Arkas, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Biz, bir o kadar daha onunla çalışmak istiyoruz. Bakalım ne olacak. Ona epeyce teşekkür borçluyuz. Arkas’ın genç grubunu yetiştirip, Türkiye’de bir simge haline getirilmesinin tek yaratıcısı Glenn’dir. Bunu tüm Türkiye biliyor lakin ben bunu vurgulamak istiyorum. Çocuklar başarılı ve genç, hepsi zıpkın üzere. Fakat birebir mantıkta bir idareyle bunlar muvaffakiyete koşabilir. İdare ve hocaları bu biçimde bir ahenkte olunca bu biçimde oyuncular yalnızca oyuna odaklanıyorlar. Biz motamot devam edeceğiz. Ben en yaşlınız olarak söylüyorum. Hepinizi tebrik ediyorum.”

Arkas Spor Antrenörü Glenn Hoag ise kulüp olarak altyapılarından yetiştirdikleri oyuncularla kısa devirli değil orta ve uzun vadeli sürdürülebilir maksatlar üzerine ağırlaştıklarını kaydetti. Bunun için epeyce çalışmak gerektiğini kaydeden Hoag, şu biçimde konuştu:

“Dayanıklılık ve direnç göstermek, en sıkıntı vakit içinderda grup olarak kalabilmek epeyce kıymetli. Arkas ailesi zorluk yaşadığımız periyotlarda dayanağıyla bizim yanımızda olduğunu hissettirdi. Kimi sakatlıklar yaşadık, makus sonuçlar aldık lakin ailenin takviyesi bizimleydi. Bunları kararında kupa geldi. Tüm grubuma de fazlaca teşekkür etmek istiyorum. Onların takviyesi olmasa bu muvaffakiyet gelemezdi. Daima bir arada gelişmeye devam edeceğiz.”