Ashleigh Barty’den kortlara veda

Beykozlu

New member
Teniste tek bayanların 1 numaralı raketi Avustralyalı Ashleigh Barty tenisi bıraktığını bildirdi.

Dönemin birinci grand slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nı kazanarak döneme kupayla başlayan 25 yaşındaki Avustralyalı Barty, tenisi bıraktığını Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Paylaşımında, “Tenisi bıraktığımı deklare ettiğım bugün benim için sıkıntı ve his dolu.” sözünü kullanan Barty, “Bu sporun bana verdiği her şey için epey müteşekkirim, gururlu ve tatmin olmuş biçimde ayrılıyorum. Bu yolda beni destekleyen herkese teşekkür ederim, hayat uzunluğu birlikte oluşturduğumuz anılar için her vakit minnettar olacağım.” dedi.

Avustralya’da şok tesiri yapan sonucun akabinde 1 numaralı raket Barty‘nin, yarın basın toplantısı yaparak tenisi bırakmasının niçinlerini açıklaması bekleniyor.

29 Ocak 2022’de oynanan Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda ABD’li Danielle Collins’i 6-3, 7-6’lık setler kararı 2-0 yenerek şampiyon olan Barty, Chris O’Neal’ın 1978’deki zaferinden bu yana Avustralya Açık’ı kazanan birinci Avustralyalı bayan tenisçi olmuştu.