Bakan Valditara’nın önerisi: okullar yazın açılıyor

Felaket

Member
“Okullar yazın açılıyor”: Bakan Valditara’nın önerisi

Valditara, “Haklı olarak yardım isteyen ailelerle tanışmak için şimdiden çalışıyoruz” diyor. Bakan, fikrin “gençlere becerilerini iyileştirme veya geliştirme olasılığını garanti etmek, yaz ortasında bile derinlemesine çalışma, çalışma ve eğitim için alanlar olduğundan emin olmak” olduğunu açıklıyor.

Valditara, bu nedenle, “talep eden işçilerin aileleri için, çünkü sorun var ve kesinlikle ikincil değil” için, yaz aylarında bile gönüllülük esasına dayalı olarak okulları açık tutun, diye yineliyor. Yazdır.

Bakan, cevapların iki yönde verilmesi gerektiğinin altını çiziyor: “Düşüşen doğum oranı ve Avrupa’nın geri kalanına kıyasla inanılmaz derecede düşük olan kadın istihdam oranıyla mücadele. İki yıllık dönemde 100 milyon avro tahsis edildi. 2.800 okulun yaz aylarında açılmasına izin vermek için. Bu paraya erken okul terkine karşı fondan alarak bir kat daha ekledik ve böylece 768 kurumda daha proje başlattık” dedi.

Yeni ihtiyaçları karşılamak için “daha fazla odaklanmamız gerekecek – diye açıklıyor Valditara – ilk ve orta okullar, çünkü ailelerin desteklenmesine en çok ihtiyaç duyduğu yaş grubu bu yaş grubudur. Ancak projeler zaten var ve çok çeşitli: oryantasyon sağlanıyor, STEM konuları için bile temel becerileri geliştirmeye yönelik kurslar var, ardından diller, laboratuvarlar, dijital, spor, sanat, vatandaşlık”.

Ayrıca “mülteciler için uyum eylemlerini destekleyen ve Ukrayna’dan kaçan insanlara acil destek sağlayan Avrupa CARE fonu var”.

Valditara’ya göre, “bu yönde devam etmemiz gerekecek ve tahsis edilen para gelecek yıl önemli ölçüde artmalı”. Pnrr fonları “iyi bir başlangıç noktasıdır”.

Bakanın aklındaki okul “Ona dikilmiş bir takım elbise gibi öğrenciye göre ölçülmelidir. Çocuklara belirli figürler eşlik etmelidir – o, zayıflıkları varsa yardım edildi ve güçlü yönleri teşvik edildi” sonucuna varıyor. Buradaki fikir, yazın en sıcak döneminde bile derinlemesine çalışma, çalışma ve eğitim için alanlar olduğundan emin olarak, gençlere becerilerini iyileştirme veya geliştirme olasılığını garanti etmektir.