Ben ve Justin Smith Gina Chua’yı News Start-Up’ta Yönetici Editör Olarak Adlandırıyor

Bakec

Member
Reuters’in baş editörlerinden Gina Chua, Ben Smith ve Justin Smith tarafından yönetilen yeni bir medya girişiminin yönetici editörü olacak.

Bayan Chua’nın işe alındığı Salı günü, Bloomberg Media’nın eski CEO’su Justin Smith ile küresel bir haber organizasyonu başlatmak için The New York Times için medya köşe yazarı olarak görevinden ayrılan Ben Smith tarafından açıklandı. . Ben Smith, Bayan Chua’nın ona rapor vermesiyle birlikte, yeni kanalın baş editörü olarak görev yapacak.

Nisan ayından bu yana, Bayan Chua, Reuters’in genel yayın yönetmeni ve dünya çapında 2500 gazeteciyi içeren editoryal operasyonlarından sorumlu. Baş editör Alessandra Galloni’ye rapor veriyor. Reuters, Salı günü personele bir not yazarak Bayan Chua’nın şirketten ayrıldığını duyurdu.

60 yaşındaki Bayan Chua, daha önce Hong Kong’daki South China Morning Post’un ve The Wall Street Journal’ın Asya baskısının genel yayın yönetmeniydi. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en kıdemli trans gazetecilerden biridir.

Ms. Chua bir röportajda, henüz ismi açıklanmayan start-up ile rolün “bir anda ortaya çıktığını” söyledi. Ocak ayı sonlarında Smith’lerle (ilgili olmayan) tartışmalara başladı.

“Kesinlikle çözmek istedikleri sorunları düşünüyordum,” dedi, “bu aşırı yüklenmiş ve hak edilmemiş bir kitle kavramı ve insanlara bilgi, bilgi edinmenin yollarını bulmaya çalışmanın önemi. ihtiyaçları, zamanında ve ezici olmayan bir şekilde.”

“Gina, kariyerini Amerika Birleşik Devletleri ve Asya’daki tüketicilere hikayelerin anlatılma şeklini düzeltmeye takıntılı bir şekilde harcayan en üst düzeyde operasyonel bir sihirbazdır,” dedi Ben Smith.

“Otuz yılı aşkın süredir beş ülkedeki haber odalarını yöneten kariyeri ve Filipinler ve ABD’de eğitim görmüş bir Singapurlu ve Asyalı bir trans kadın olarak bakış açıları, denediğimiz küresel haber organizasyonu için hayati önem taşıyor. inşa etmek,” diye ekledi.

The Smiths, küresel bir izleyici kitlesine tarafsız gazetecilik sunan bir çıkış noktası yaratmak istediklerini söyledi. Axios geçtiğimiz günlerde yatırımcılardan 20 milyon ila 30 milyon dolar toplamak istediklerini bildirdi.

The Smiths, şu ana kadar şirketleri için iki kişiyi daha işe aldığını duyurdu: The Hill’den Steve Clemons, canlı gazetecilik operasyonlarını yürütmek üzere genel olarak editör olarak ve Caitlin Roman, eskiden The Athletic’den, ürün müdürü olarak görev yapacak.

Ben Smith, Bayan Chua’nın Nisan ortasında başlayacağını söyledi.