Binlerce Alman neden yurtdışında seçemiyor?

Beykozlu

New member
ABD'de zamanında olmayan posta oylama belgeleri

Neden hayatımda ilk kez seçeneğim yok

DinlemekUygulamayı aç

Amerika Birleşik Devletleri'nde yurtdışında binlerce diğer Alman gibi, ABD muhabirimiz henüz ABD'de posta oylama belgelerini almamıştır. Bu nedenle, federal seçimlerinde sesini sunamaz. Hainsiz uyarılara rağmen, yasa koyucu son teslim tarihlerini çok kısa bir süre belirledi, şikayet ediyor.

Washington. Dışında. Üzerinde. Hayatımda ilk kez, federal bir seçimde sesimi bırakamayacağım. Bugün bile, Almanya'dan gelen belgeler burada Washington'da Washington'da bulunamıyor. Berlin Büyükelçiliği'nin son özel kurye seçim mektubum olmadan uçtu. Normal posta ile Pazar gününe kadar bir dönüş mümkün olmazdı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Birçoğu benim gibi. Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim belgelerinin zaman içinde geleceği Alman Almanları bilmiyorum.

Temel Yasanın 38. Maddesi, “On sekiz yaşına ulaşan oy kullanma hakkına sahiptir” diyor. Ben avukat değilim. Ama çok emin olabilirim: bu gereksinim yerine getirildi. Ayrıca bir Alman pasaportum var. Berlin-Charlottenburg'daki sorumlu seçim ofisinde, Seçim Kayıtına giriş için başvurdum, bu da takdire şayan bir modernizasyon artışı sayesinde e-posta ile bile mümkün. 8 Ocak'ta dostça bir onay bile aldım: belgeler “Posta Oylama Sergisi'nin başlangıcında” gönderilecek.

Cduler, federal seçim yöneticisi “son derece rahatsız edici” uyarılarını seçti

Otoriteye göre, bu “altıncı takvim haftasında” yapıldı – yani 7 Şubat'ta. Geçmişte işe yaramadı çünkü resmi listeler sadece açıktı. Federal Seçim Müdürü Ruth Brand, Kasım ayında Şubat ayında erken bir federal seçim seçiminin “talihsiz riskleri” konusunda açıkça uyardı. Ancak Federalta'daki taraflar – her şeyden önce CDU/CSU – bununla ilgilenmedi. Yerli politikacı Alexander Throm, uyarıyı “son derece rahatsız edici” buldu ve SPD'nin talimatlarına göre hareket ettiğini varsaydı.

Bay Throm'u tanımıyorum. Güzel Heilbronn'da yaşıyor. ABD'ye gitmediğini mi yoksa burada arkadaşları mı olduğunu bilmiyorum. O zaman deneyimin, büyük göletteki harflerin on gün ve sonsuza dek ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini bilmek zorunda kalacaktı. Noel postam genellikle Ocak ayında dolaşıyor. Bu nedenle, resmi bir seçim mektubunun (oylama sertifikası, oy pusulaları, broşür ve iki zarfla) iki hafta içinde Atlantik üzerinden rotayı yaratamayacağı gerçeğinden kaçınabilirdi.

Son tarih çok az. Bunu bilebilirsin. Şimdi herkes koltuk altlarıyla kaçar. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki on binlerce Alman, patlayıcı dünya durumu açısından uzun zamandır demokratik oy haklarına getirildi. Aslında bir skandal. En azından birisinin özür dilerim olup olmadığını merak ediyorum.