Bir Devrin Kapandığını Hisseden Twitter Kullanıcıları Sırlarını İtiraf Ediyor

Bakec

Member
Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasının ardından gelen kaos sırasında, platformun daha uzun süre kalmayacağını düşünen bir kullanıcı, üniversite günlerinden bir sırrı ortaya çıkardı. Bir diğeri, tıbbi faturalarını kitlesel fonlamak için son dakika talebinde bulundu. Bir diğeri, önce onları ayırmadan tüm Kit Kat çubuklarını ısırdığını itiraf etti.

Son haftalarda Twitter, çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkardı, yöneticiler istifa etti, reklamcılar geri çekildi ve Bay Musk, platformda yanlış bilgi ve nefret söyleminin yayılabileceğine dair endişeleri yatıştırmak için mücadele etti. Twitter’ın bir yere varacağına dair resmi bir işaret olmasa da, Twitter’ın son günlerinde olabileceğinden korkan kullanıcılar son dakika duyuruları ve itirazlar yayınladılar. Bazıları platformun sorunlarıyla alay ediyor gibiydi, diğerleri ise ağlar kurdukları, bilgi yaydıkları ve okudukları ve bazen de aşık oldukları bir yer için gerçek bir Kıyametten korkarak cenaze töreninde yas tutanlar gibi gönderi paylaştı.

Los Angeles’tan bir akış yapımcısı olan 28 yaşındaki Amber Brown, Twitter’da “Bunu yaptığım için kendimi kötü hissediyorum, ancak Twitter muhtemelen yakında çökecek ve bu, bunu yaymak için son şans,” diye yazdı. “Karaciğerimi düzeltmeme yardım et!” Sağlık faturalarını ödemek için yardım istediği GoFundMe dilekçesine bir bağlantı ekledi.

Phoebe Kimball, Twitter’da bir dizi fotoğrafını yayınlayarak, “Twitter patlarsa, bu bana aşık olduğunu söylemek için son şansın, bu yüzden atışını yap,” diye yazdı.

Brooklyn’de iş arayan bir tasarımcı olan 35 yaşındaki Daniel Spenser, “Twitter çökmeden önce bana bir iş vermeniz için lütfen son şansınız, lütfen,” diye yazdı.

Elon Musk’ın Twitter hesabındaki değişiklikler

6 karttan 1.

Hızlı bir revizyon. Elon Musk, sosyal medya şirketini Ekim ayında 44 milyar dolarlık satın alımını tamamladıktan sonra, kasvetli bir mali tablo ve yeni ürünlere ihtiyaç olduğu konusunda uyarıda bulunarak Twitter’ı yenilemek için hızla harekete geçti. Şimdiye kadar yapılan bazı değişikliklere bir göz atalım:

Özele gitmek Bay Musk, Twitter’ı satın almasının bir parçası olarak, şirketin hisselerini listeden çıkarıyor ve halka açık hissedarların elinden alıyor. Twitter’ı özel bir şirket yapmak, Bay Musk’a üç ayda bir mali açıklamalar yapmak zorunda kalmamak da dahil olmak üzere bazı avantajlar sağlıyor. Özel şirketler ayrıca daha az düzenleyici incelemeye tabidir.

İşten çıkarmalar. Anlaşmayı kapattıktan sadece bir hafta sonra Bay Musk, Twitter’ın işgücünün neredeyse yarısını veya yaklaşık 3.700 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarmalar, mühendislik ve makine öğrenimi birimleri, içerik denetimini yöneten ekipler ve satış ve reklam departmanları dahil olmak üzere şirket genelinde birçok bölümü etkiledi.

Doğrulama abonelikleri. Twitter, profillerinde gıpta ile bakılan bir doğrulama onay işareti almak için müşterilerinden ayda 7,99 ABD Doları ücret almaya başladı. Ancak abonelik hizmeti, bazı kullanıcıların yüksek profilli markalar gibi davranarak ve rahatsız edici tweet’ler göndererek platformda tahribat yaratmak için onu istismar etmesi üzerine duraklatıldı.

İçerik moderasyonu. Bay Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını kapattıktan kısa bir süre sonra, şirketin ne tür gönderilerin takip edilip nelerin kaldırılacağına karar vermek için bir içerik denetleme konseyi oluşturacağını söyledi. Ancak reklamverenler, Bay Musk’ın platformdaki içerik kurallarını gevşeteceği korkusuyla Twitter’daki harcamalarını durdurdu.

Diğer olası değişiklikler. Bay Musk ve danışmanları, şirkette daha fazla gelir elde etmenin yollarını ararken, kullanıcıların yüksek profilli kullanıcılara özel mesajlar göndermesine izin verecek ücretli doğrudan mesajlar eklemeyi tartıştıkları söyleniyor. Şirket ayrıca, ödemeleri işleme koymasının önünü açmak için kayıt evraklarını da dosyaladı.

Bay Musk’ın devralmasından bu yana, bazı Twitter kullanıcıları, kendisini “Twitter’a uygulanabilir bir alternatif” olarak tanımlayan Mastodon da dahil olmak üzere diğer sosyal medya platformlarına taşındı.

İngiltere’de bir araştırmacı olan 31 yaşındaki Jack Orchard, “herkes kaçmadan önce” Twitter takipçilerine kızı Cherry Jo’nun doğduğunu bildirmek istediğini söyledi. Bay Orchard bir mesajda Twitter’ı “oldukça filtrelenmemiş ve gayri resmi olabileceğim, ancak yine de akranlarımla konuşabileceğim bir yer” olarak sevdiğini, ancak çok fazla meslektaşı ayrılırsa “Muhtemelen ben de ayrılacağım” dedi. ”

Avustralya, Sidney’de bir mimar olan 49 yaşındaki Jennifer Crawford, Twitter tamamen “içine çökmeden” önce, üniversite öğrencisiyken yaptığı bir şeyi itiraf etmek istediğini yazdı. Alkolsüz meyve kokteyline atıfta bulunarak, “Evvel bir partiye giderken bir fıçı şeftalili soğutucu aldım ve masanın altına bıraktım” diye yazdı. “18 yaşındaydım. Beni rahat bırak.”

Asheville, NC’de bir editör olan Kelly Connolly, “Twitter havası dramatik bir şekilde değiştiği” için “bale aldığım bir Tweet’e gelişigüzel bir şekilde düşmek için son şansımı” kullanacağını yazdı.

Williamsburg, Va.’da profesör olan Andrew Tobolowsky, insanların eğlenmesi için oğlu Judah’ın bir fotoğrafını “Twitter bitmeden önce” paylaştı.

Kullanıcılar, gelecek kitap ve makaleleri duyurmak için platforma gitti; vedalaşın, arkadaşlarınıza ve takipçilerinize teşekkür edin; veya hayır kurumları ve kampanyalar için bağış isteyin. Bazıları, daha önce başarısız olan bir şaka için son bir girişimde bulundu veya takipçilerinden aşık olduklarını itiraf etmelerini istedi. Bazıları atmosferi liselerin son günleri gibi tanımladı. Diğerleri de benzer metaforlar kullandı.

Get-out-the-vote gençlik hareketinin liderlerinden biri olan Santiago Mayer, “Twitter şu anda, her gittiğinizde bunun sonuncusu olabileceğini bildiğiniz son Gişe Rekortmeni mağazalarından biri gibi geliyor” diye yazmıştı.

Yazar Sara Gibbs, Twitter’daki duyguyu “Roma’nın son günleri” ile karşılaştırırken, başka bir yazar olan Lauren Hough, platformun yeniden eğlenceli olduğunu söyledi. “İçeride son likörü içip sigara içmek ve vestiyerde kalanları denemek gibi” diye yazdı.

George Pierpoint raporlamaya katkıda bulundu.