Bir Romancı ‘Perili’ Çocukluk Evini Yeniden Ziyaret Ediyor

Bakec

Member
“Mr. Splitfoot” 2016 yılında yayınlandıktan sonra, Samantha Hunt diğer yazarlardan pazarlama tanıtım yazıları istemek zorunda kaldı.

“Arkadaşlarımdan ve hayran olduğum yazarlardan benim için ücretsiz olarak çalışmalarını istemek utanç verici” dedi. Akıldan çıkmayan edebi kurgu yazarı Bayan Hunt. “Bulanıklıklar iştir. Ben de düşündüm ki, Eğer tanıtım yazıları emekse, neden sadece bir tanesi için tıslamayayım? Daha kolay, daha adil olurdu. Ve sonra düşündüm, çünkü zaten ‘Mr. Splitfoot, ‘neden birinden Charlotte Brontë’yi aramasını ve ondan bir tanıtım yazısı almasını istemiyorsun?

Böylece Albany’de bir medyum görmeye gitti. Bayan Hunt, karanlık, penceresiz bir ofiste medyumun temas kurmaya çalıştığını söyledi. Güya “Jane Eyre”in yazarı olarak konuşurken, “Mr. Splitfoot” iyi bir başlıktı.

“’İnsanların istediği bu’” Bayan Hunt, aracının Brontë sesiyle söylediğini hatırladı. “’Çok iyi bir enerjisi var ve insanlar bundan hoşlanacak. Merak uyandırıyor.”

Ms. Hunt, 19. yüzyılın büyük yazarı Brontë’nin böyle konuşacağından şüpheliydi, ancak bu sözler, “Bir medyum aracılığıyla konuşan Charlotte Brontë”ye atfedilen bir arka kapak yazısı olarak ortaya çıktı.

Yazar Samantha Hunt ve annesi Diane Hunt, Pound Ridge, NY’deki aile evinin dışında Kredi… The New York Times için Vincent Tullo

50 yaşındaki Bayan Hunt, şüpheciliğine rağmen, medyumlar ve yaptıkları işlerin ilgisini çekmeye devam ettiğini söyledi. “Sezgi ne kadar? Dinleme ne kadar? Gözlemci olmak ne kadar? Geçen hafta NY, Pound Ridge’deki çocukluk evini ziyareti sırasında, “Bunların hepsine inanıyorum” dedi. “Bir yazar olarak dinlemek benim işim. Her şeyi gözlemlemek ve insanların kim olduğunu anlamak benim işim.”

Bayan Hunt, Salı günü yayınlanan bir deneme koleksiyonu olan “Yazılmamış Kitap: Bir Soruşturma” adlı son çalışmasında, aslen 1765’te inşa edilen ve o zamandan beri genişleyen Pound Ridge evinin yazılarını ve dünya görüşü. Geleneksel anlamda olmasa da perili bir ev, dedi.

“Bir kireçlenme süreci olarak perili olmamızı düşünmeye başladım” dedi. “’Perili’, bir varlığın tam olarak farkında olmadığımız bir şeyin size eşlik etmesidir. Bu, içinde taşıdığın bir şey.”

85 yaşındaki annesi Diane Hunt, 50 yılı aşkın bir süre önce aile taşındığından beri bu evde yaşıyor. Yazarın Reader’s Digest’te editör olarak çalışan babası Walter Hunt, 2001 yılında 71 yaşında öldü.

Bayan Hunt, evin artık “sevdiğimiz, ölmüş insanlardan gelen şeylerle dolu” olduğunu söyledi. . Nick Cave veya Portia Munson’ın arka enstalasyonlarına benzeterek, “her şeye dokunabileceğiniz tuhaf bir müze” olarak nitelendirdi.

Odaları koleksiyonlarla dolu: yama işi yorganlar, bir kapının arkasında asılı babasının kravatları, tavan arasındaki kostümler, binlerce arka kitabı ve annesinin on yıllar boyunca yaptığı onlarca tuval.

Tavan arasında kostümler. Kredi… The New York Times için Vincent Tullo

Yemek odasındaki bir portre, Bayan Hunt’ı olgun meyve, mum, kadeh ve memento mori ile çevrili bir kız olarak gösterir.

“İçine bir kafatası koydum” dedi Diane Hunt, “kaç değildi.”

Bayan Hunt güldü ve annesi hakkında şunları söyledi: “Narin bir çiçek gibi görünüyor, ama aynı zamanda hastalıklı bir çiçek!”

Oturma odasında, gözleri bağlı bir kadının arkasında duran gölgeli bir erkek figürünün büyük resmini işaret etti.

“Ve bu sensin,” dedi annesine, “öyle olmadığını söylemene rağmen mi?”

“Sanırım ben olmalıydım, çünkü bir modelim olduğunu düşünmüyorum” dedi annesi.

“Bunu her zaman sen ve babam olarak düşünürüm,” dedi Bayan Hunt. “Biraz ürkütücü olsa da.”

“Bazı insanlar bunun ürkütücü olduğunu düşünüyor” dedi annesi. “Bazı insanlar bunun romantik olduğunu düşünüyor.”

‘Tekinsizler İçin Bir Anten’

Bayan Hunt büyürken ev canlı ve gürültülüydü, genellikle mahalledeki çocuklarla doluydu, görünüşe göre mahalle çocukları ile doluydu. her şey gider atmosfer. O ve beş kardeşi de maraton partilerinde içki içen yetişkinlerle uğraşmak zorunda kaldı. “Yazılmamış Kitap”ta, “darmadağınık giysiler, kıskanç kavgalar, sabah saat 2’deki kirli şarkılar”ın yanı sıra “merdivenlerden aşağı inen amcalar” ve “oturma odasının zemininde uyuyan editörleri ziyaret”i hatırlıyor. Bazı geceler, yetişkinlerin araba yolunun sonundaki bir hendeğe girmesiyle sona erdi.

Bayan Hunt, kaostan kaçmak için kendini babasının Kraliyet daktilosuna yönelirken buldu. “Yazmak, bu evde hiç de sessiz olmayan sessiz bir yer gibi görünüyordu,” dedi.

15 yaşında, Massachusetts’te bir “hippi” yatılı okul olan Northfield Mount Hermon’a gitmek için evden ayrıldı. “İlk din öğretmenim geldi ve ‘Merhaba, ben feministim!’ dedi. Ben de ‘Bu da ne?’ gibiydim” diye hatırladı.

Diane Hunt’ın oturma odasında yaptığı bir tablo. “Bazı insanlar bunun ürkütücü olduğunu düşünüyor” dedi. “Bazı insanlar bunun romantik olduğunu düşünüyor.” Kredi… The New York Times için Vincent Tullo

Daha sonra Vermont Üniversitesi’nde jeoloji, baskıresim ve edebiyat okudu. Mezun olduktan sonra, jeodezik bir kubbede yaşadı ve masa bekleyerek ve bir hazır giyim fabrikasında çalışarak geçimini sağladı. Neredeyse her sabah şafaktan önce kalktı ve kurgu yazdı; bu pratiği, Burlington, Vt.’de haftalık alternatif bir Seven Days ve New York’taki The Village Voice’da çalışırken sürdürdü.

Ms. Eşi gazeteci Joe Hagan ve üç çocuğuyla taşrada yaşayan Hunt, üç roman ve bir kısa öykü koleksiyonu yayınladı. İlk romanı “The Seas”, Ulusal Kitap Vakfı’nın 35 Yaş Altı 5 ödülünü kazandı. Nikola Tesla’nın hayatına dayanan ikinci filmi “Başka Her Şeyin İcadı” Turuncu Ödül için kısa listeye alındı. 2017’de “The Dark Dark” adlı öykü koleksiyonunu yayınladı ve kurgu alanında bir Guggenheim Bursu aldı.

The Village Voice’ta Bayan Hunt ile birlikte çalışan yazar ve editör Ed Park, “Duyarlılığı tekinsizliğe karşı bir anten gibidir” dedi.

Bayan Hunt, geçenlerde 20’li yaşlarının başında yazdığı bir yolculuğa çıkan iki kız hakkında bir hikaye ortaya çıkardığını söyledi. Direksiyondaki kız sürekli konuşuyor, diğeri ise susuyor. (Romanlarının hayranları bu bükülmeyi tanıyacaktır.) “Elbette arka koltuktaki kızın öldüğü ortaya çıktı,” dedi. “25 yıldır aynı hikayeyi yazdığıma inanamadım.”

Bazı okuyucular neredeyse bu kadar uzun süredir dikkat ediyor. “The Seas”ın yeniden basımına önsöz yazan şair ve deneme yazarı Maggie Nelson, “Sam son 20 yıldır istikrarlı bir şekilde yenilikçi, eksantrik ve etkileyici kitaplar yazıyor” dedi. “Çalışmaları her zaman çok derin bir şekilde feministtir, yani büyüleyici çapraz özdeşleşmelere ve yeni metafizik olanaklara izin verirken farklılıklara da değinir.”

Tavan arasındaki oyuncak bebek. Kredi… The New York Times için Vincent Tullo

‘Walter Victorious’

Aile Pound Ridge evine taşınmadan önce, Diane Hunt hayaletlerin gizli kalması için yalvardı. “Burada ruhlar varsa, sorun değil” dedim. Kalabilirsin. Ama seni görmeme izin verme” dedi. “Ve asla sahip olmadılar.”

1700’lerde neredeyse soyu tükenmiş bir ağaç türünden yapılmış orijinal taş baca ve Amerikan kestane döşemeleri sayesinde, geçmiş her zaman mevcuttur. Samantha Hunt, “Benden önce burada kaç ailenin yaşadığının her zaman farkındaydım” dedi.

En canlı ev ruhu, Reader’s Digest’teki çalışmalarının bir parçası olarak kitapları yoğunlaştıran babasına aittir. Bayan Hunt, ailenin kardinaller şeklinde ziyaret ettiğine inandığını söyledi. Annesi, önce, alyansını kaybettiğinde rahmetli kocasına yüzüğün nerede olduğunu sormuş. Neredeyse hemen “koridordaki küçük bir çantadaki bir enkaz yığınında” buldu.

Walter Hunt, Gilbey’in cin ve Schlitz birasını tercih ediyordu ve içki içmesi, Bayan Hunt ve kardeşlerinin her zaman tetikte oldukları anlamına geliyordu. “Alkoliklerin çocukları dedektiftir; koku, tavır ve dildeki en ufak değişikliklere karşı tetiktedir” diye yazıyor “Yazılmamış Kitap”ta.

Ayrıca kitapta küllerinin hala evde, “Walter Victorious” etiketli bir kurabiye kutusunun içinde olduğunu da not ediyor.

“Yine kaybolabilir,” dedi Bayan Hunt ziyaretim sırasında. Annesine döndü. “Yaklaşık bir yıl önce almıştık, hatırladın mı?”

Ms. Hunt, annesiyle birlikte, babasının küllerini tutan evrak çantasının içine bakıyor. Kredi… The New York Times için Vincent Tullo

Mutfağı terk etti ve yukarı çıktı.

“Piskopos sırasının arkasına bakın!” diye bağırdı annesi, koridordaki katlanır masaya atıfta bulunarak.

Bayan Hunt birkaç dakika sonra nefes nefese geri döndü.

“Tavan arasındaydı,” dedi.

Babasının evrak çantasını taşıyordu, onun Oldsmobile Starfire’ıyla Reader’s Digest ofisine götürdüğü çantanın aynısı. Oturma odasında, küllerini tutan teneke kutuyu, bir yığın taziye mektubunu ve eski bir piyango biletini ortaya çıkarmak için kapıyı açtı.

“Büyük bir piyango hayranıydı” dedi Bayan Hunt. “Her gün oynardı.”

“Ah, evet, her gün,” dedi annesi.

“Yazılmamış Kitap” başlığı, Bayan Hunt’ın ölümünden kısa bir süre sonra masasında keşfettiği bitmemiş romanından gelmektedir. Kurgu ve ailesi arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmak için ek açıklamalarla birlikte makaleleri arasında alıntılar içeriyor.

“Babam yapboz kitaplarını, püf noktalarını ve oyunları severdi,” dedi, “bu yüzden işinde garip bir şey olduğunu düşünmekten mutlu olurdu.”