Bir YouTuber’ın Uçak Kazası, Havacılık Uzmanlarından Şüphe Ediyor

Bakec

Member
Dikkat çekici “Uçağımı Düşürdüm” başlıklı YouTube videosu, Trevor Jacob’ın Güney Kaliforniya’daki Los Padres Ulusal Ormanı’nın üzerinde sepya ve yeşilin geniş manzaralarını gösteren birkaç kamera takılı küçük bir uçağa pilotluk yapmasıyla başlıyor.

Ardından pervane dönmeyi durdurur. Bay Jacob bir dizi küfür salıyor, kapıyı açıyor ve bir paraşütle atlıyor, ormana doğru inerken uçağı terk ediyor, hepsini kaydetmek için bir selfie çubuğuyla.

Dikenli çalılıklara indikten sonra, “Hayatta olduğum için çok mutluyum” diyor ve videoda söylediğine göre, bir çiftçinin onu alacakaranlıkta bulmasına kadar en az altı saat süren ormandaki yürüyüşünü belgeliyor. Daha önce, harap olmuş, parçalanmış uçağı bir kuru çalılık çalılığında bulmuştu.

Ancak hemen hemen izleyiciler ve havacılık uzmanları, 24 Kasım’daki kazayı tasvir etmesiyle ilgili çevrimiçi şüphelerini dile getirdiler. Gösteriler ve beğeniler için düzenlendiğini iddia ettiler ve Bay Jacob’un ilk etapta paraşüt takmak gibi attığı birkaç adım, önyargılı bir tanıtım dublörlüğünün kanıtıydı.

Sn. Jacob, Aralık ayında kanalına yüklenen ve bir milyondan fazla izlenen yaklaşık 13 dakikalık video için yorumları kapattı. Ama uğultu daha da arttı.

Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, bir uçak kazasından sonra her iki kurum için de rutin olan kazayı ve nedenini araştırıyor. Ajanslar, soruşturmaları hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Eski bir snowboard Olympian’ı olan ve 100.000’den fazla abonesi olan YouTuber’a dönüşen Bay Jacob, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Mutlulukla söyleyebilirim ki, YouTube’da görüntülenmek için uçağımı bilerek düşürmedim. ”

İzlanda’da paraşütle atlama ve snowboard gibi gözü pek maceralarla tanınan Bay Jacob, “Geçmişime bakılırsa insanların neden böyle düşündüğünü anlayabiliyordum” dedi. “5 yaşımdan beri yaptığım her şeyi filme alıyorum. Bu geziyi belgelemek benim için diğer günlerden farklı değildi. ”

O gün en iyi arkadaşı Johnny Strange’in küllerini bir Sierra Nevada dağının tepesine serpmek için uçtuğunu da sözlerine ekledi. Bay Strange, 2015 yılında insanların bir uçurum gibi sabit bir yapıdan paraşütle atladığı ekstrem bir spor olan BASE jumping yaparken öldü.

“İnsanlar ne seçerlerse ona inanabilirler,” dedi Bay Jacob. “Sadece bunu yapma özgürlüğüne sahipler. ”

Bay Jacob’ın kazanın kasıtlı olduğunu reddetmesi, geçen ay Bay Jacob’ın kazayı nasıl düzenlediğine ve bu süreçte hobilerini nasıl ucuzlattığına inandıklarını detaylandıran çürütme videoları yayınlayan bazı pilotları ve havacılık meraklılarını rahatsız etmeye devam ediyor.

Sn. Jacob uçağından paraşütle atladı ve dikenli çalılıklara indi. Kredi. . . Trevor Jacob

“Videoya baktım ve ‘Bu biraz aptalca. Bunu neden yaptı?'” Yaklaşık kırk yıldır Los Padres Ulusal Ormanı ve çevresinde uçan uçuş eğitmeni Robert Perry Cumartesi günü söyledi. “Bana bunun bir çeşit takma olduğunu bilmemi sağlayan pek çok şey vardı. ”

Bir şüphe, dedi ki, “paraşütlü küçük bir uçakla uçmayacaksın. ”

Bay Jacob’un uçtuğu Taylorcraft modeli gibi küçük bir uçaktaki bir pilotun manevra yapacak çok az yeri var ve koltuğa paraşütle atlama paraşütü sığdırmak için koltuk minderlerini çıkarmak zorunda kalacaktı Bay Perry. söz konusu. Bay Jacob’ın bunu yapıp yapmadığı belli değildi.

Videoda, Bay Jacob, güvenli inişine atıfta bulunarak, bu yüzden her zaman bir paraşütle uçtuğunu söylüyor.

Ancak 22 dakikalık “Scary Flying Stories” başlıklı video da dahil olmak üzere daha önceki videolarda, uçarken paraşütle görülemiyordu. Bununla birlikte, bir şeyler ters giderse diye bir kez helikopterde paraşüt taktığını belirtiyor.

Havacılık uzmanları, birçok küçük uçağın koltuklarının altında paraşüt olduğunu ve uçarken paraşüt takmayı gereksiz hale getirdiğini söyledi.

Bir başka tutarsızlık da, Bay Jacob’unki gibi birçok küçük uçağın arıza yaptıklarında yüksek irtifalardan güvenli bir şekilde inebilmesidir. Bay Perry, pilotların genellikle hafif yaralanmalarla acı çektiği, saatte yaklaşık 40 mil hızla bir inişe süzülebileceklerini söyledi.

Bay Perry, “Dağlık bir arazide olmasına rağmen inebilirdi,” dedi. “Videodan yeterince yüksek bir irtifadaydı, bir yerde bir çayıra veya yola 15 mil süzülüp normal bir şekilde bırakabilirdi. ”

Los Angeles merkezli bir havacılık avukatı olan Timothy Loranger Cumartesi günü videonun “çok uygun” ve şüpheli olduğunu söyledi.

Pervane duruyor mu? Bu, ancak Bay Jacob kontrolü geri çekip uçağı yavaşlatarak “dramatik bir etki” yaratırsa gerçekleşecektir, dedi Bay Loranger. Motoru yeniden çalıştırmak için görünür bir girişim olmadığını ve Bay Jacob’ın hava trafik kontrolünü çağırdığını duymadığını mı? Bunlar, görünüşte gerçek tehlikede olmayan birinin eylemleriydi, dedi.

Bay Loranger, “Temel olarak eğitilmiş yeni bir pilotun bile yapacağını düşündüğüm şeylerin hiçbirini yapmadı” dedi.

Bay Loranger, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu kaza için bir sebep bulduktan sonra, F.A.A.’nın büyük olasılıkla “pilotun uygun davranıp davranmadığını veya yönetmeliği ihlal eden bir şey yapıp yapmadığını belirlemeye çalışacağını” söyledi. ”

Bay Loranger, videonun hala pilotları kızdırdığını söyledi.

“Hiçbir makul kişi, uçaktan atlamak ve uçağın uzaktan uçmasına izin vermek niyetiyle bir uçakla uçmaz” dedi. “Bir pilotun temsil ettiği her şeye aykırı. Güvenlik kesinlikle her şeyden önemlidir. ”