BM, İsrail'i Gazze'ye yardım operasyonlarını engellemekle suçluyor: Acil durum tırmanıyor

Beykozlu

New member
New York. BM acil yardım ofisi Ocha'ya göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki binlerce Filistinli, 40 günden fazla süredir bölgeye neredeyse hiç yiyecek veya başka yardım malzemesi ulaşmamasının ardından yaşam mücadelesi veriyor. BM sözcüsü Stéphane Dujarric Salı günü yaptığı açıklamada, “Ocha, Birleşmiş Milletler'in, tamamı kuşatma altında olan Beit Hanun, Beit Lahija ve Jabaliya'nın bazı bölgelerindeki insanlara yardım etmeye yönelik tüm girişimlerinin ya reddedildiğini ya da engellendiğini bildirdi.” dedi.

Daha sonra okuyun Reklamcılık

BM'ye göre İsrail ordusu, Filistinli sivil halka temel ihtiyaçların sağlanmasını amaçlayan neredeyse tüm yardım misyonlarını engelliyor.

BM'ye göre İsrail ordusu, Filistinli sivil halka temel ihtiyaçların sağlanmasını amaçlayan neredeyse tüm yardım misyonlarını engelliyor.

Kaynak: IMAGO/APAimages

Acil Yardım Bürosu raporlarına göre, 27 Kasım'da planlanan 31 insani operasyondan İsrail tarafından reddedildi, diğer dördü ise ciddi şekilde sekteye uğradı. Dujarric, “Sonuç olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki fırınlar ve mutfaklar kapatıldı, gıda yardımı durduruldu, su ve temizlik malzemeleri tamamen engellendi.” dedi.

İsrail ordusu tıbbi malzeme ve yiyeceklere el koydu

Pazar günü Ocha, Kamal Adwan Hastanesi'ne 10.000 litre yakıt dağıtan ve çok sayıda kişiyi Gazze Şehri'ndeki Şifa Hastanesi'ne nakleden Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki bir misyonu destekledi. Yiyecek ve tıbbi malzemelerin de Kamal Adwan'a teslim edilmesi planlandı ancak “ortaklarımız, ekibin hastaneye ulaşmadan önce yiyecekleri İsrail askeri kontrol noktasında boşaltmak zorunda kaldığını ve tıbbi malzemelerin yalnızca bir kısmının İsrail'e teslim edildiğini söylüyor. tesis olabilir,” diye açıkladı Dujarric.

BM'nin, İsrail'in kuzey Gazze'deki Filistinlileri yardımı reddederek güneye gitmeye zorlamaya çalıştığına inanıp inanmadığı sorulduğunda Dujarric, İsrail hükümetinin niyetleri hakkında spekülasyon yapamayacağını söyledi: “Sonucu gördüğümüz ve bununla baş etmeye çalıştığımız tek şey bu.”

RND/AP