Çağla Büyükakçay, Türkiye’nin teniste hoş bir geleceğinin olduğuna inanıyor:

Beykozlu

New member
Ulusal tenisçi Çağla Büyükakçay, Türkiye’nin teniste hoş bir geleceğinin olduğuna inandığını belirtti.

Bayan ve erkeklerde toplamda 25 gruptan 122 atletin katıldığı Türkiye Tenis Ligi final karşılaşmaları için Trabzon’da bulunan Çağla Büyükakçay, ekip arkadaşlarıyla birlikte kulübü ENKA Spor’un başarılı olması için gayret ediyor.

Çağla Büyükakçay, AA muhabirine, geride kalan hafta Tunus’ta düzenlenen W25 Monastir Turnuvası’nda gayret ettiği için Trabzon’daki tertibe bir gün daha sonra katılabildiğini söylemiş oldu.

Türkiye Tenis Ligi final karşılaşmalarıyla ilgili 33 yaşındaki sportmen, “Turnuva, hem erkek tıpkı vakitte bayanlarda bizim için güzel gidiyor. İnşallah umduğumuz üzere haftayı tamamlarız.” diye konuştu.

Çağla Büyükakçay, oynadığı her maçın ve şampiyonluğun kendisi için epey değerli olduğunu belirterek, şu biçimde devam etti:

“Tunus’ta bu sene ikinci şampiyonluğumu kazandım. Dünya genelinde birinci 300’e girdim. O şampiyonluğu elde ettiğim için epeyce memnunum. Arkadaşlarımın yanına da memnun bir biçimde gelmem hayli hoş oldu. Lakin artık bunlar geride kaldı, artık önümüzdeki maçlara hazırlanmaya devam edeceğiz.”

Atletin kendisini geliştirmesinin ve bu gelişime devam etmesinin epeyce değerli olduğunu aktaran ulusal tenisçi, “Şampiyonluk hoş ve bedelli oluyor fakat onun devamını getirmek daha da kıymetli. Yılın sonuna geldik, artık önümüzdeki dönem için hazırlıklarımız başlayacak. Hedefim alışılmış ki ülkemizi dünyada en yeterli biçimde temsil etmek, ulusal kadroda yer almaya devam etmek. Kendime rakamsal olarak gayeler koymaktan hoşlanmıyorum, kendimi geliştirmekten hoşlanıyorum, o yüzden umarım seneye kendimi geliştirdiğim hoş bir yıl olur.” tabirlerini kullandı.

Çağla Büyükakçay, Türkiye’deki popülasyona bakılırsa epeyce az tenis oynandığını lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Tenis oynayan sayımız fazlaca az. Tenisin bütün kentlerimize yayılması, her türlü reklamının yapılması pek değerli. Zira birtakım yerlerde tenisin ne olduğunu bile yeni yeni öğreniyorlar. O yüzden tenisi öğrenip, bu branşta başarılı atletler olduğunu bilip diğerlerine ilham verebilirsek fazlaca hoş şeyler olur. Onun haricinde kentlerimizin turnuvalar alması, küçük çocukların o turnuvalarda ağabeylerini, ablalarını görmeleri pek kıymetli. Bu kapsamda aslında bizim burada olmamız küçük çocuklar için epeyce kıymetli. Bu yalnızca Karadeniz’de değil, doğuda, batıda, güneyde her yerde olmalı. Genç bir popülasyona sahibiz, o yüzden ben umudumu yüksekte tutuyorum, bence ülke olarak teniste hoş bir geleceğimiz olabilir.”

– Ulusal tenisçi her branşın atletini kendisine örnek alıyor

Sportmen olmanın zorluğunu anlatan Çağla Büyükakçay, “Gün gün kendini geliştirmeye odaklı bir iş. O yüzden ben her atletten ilham almaya çalışıyorum. Hem fizikî hem zihinsel epey önemli eforlar veriyoruz ve yeterli bir çizgide de devam etmek bizim için epey değerli. Sakatlık olmaması ya da özel hayatında inişler çıkışlar olmaması, her gün idman kaliteni yeterli tutmak, bunlar başarıda şayet olmazsa olmaz şeyler. O yüzden yalnızca tenis değil, basketbol, futbol yani her türlü spor branşında bunları başarabilen herkesten ben ilham almaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Çağla Büyükakçay, 2024 Paris Olimpiyatları’nda yer almayı epey istediğini lisana getirerek, “Bu, bir atletin her vakit hayalidir. Ben kendimi geliştirmeye bakıyorum. bu biçimde fazlaca daha sürprizlerle dolu oluyor tenis, şu anda yalnızca sağlıklı bir biçimde tenis oynamayı hedefliyorum.” tabirlerini kullandı.

Spor hayatının dolu dolu geçtiğini kaydeden Çağla Büyükakçay, “Edindiğim deneyimlerimi doğal ki gençlere aktarmak isterim fakat şu anda yalnızca atlet olarak mesleğime devam etmek istiyorum. İlerisi ile ilgili hayli plan yapmaktan hoşlanmıyorum fakat eminim teniste gençlere faydalı olabilirim.” halinde konuştu.
 
Üst