Cem Özdemir, Almanya'nın bilim işbirliğini ortaya koyuyor

Beykozlu

New member
RND özel

Araştırma Bakanı Özdemir, Gürcistan ile bilim işbirliğini durduruyor

DinlemekUygulamayı aç

Gürcü hükümeti giderek AB'den uzaklaşıyor. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Cem Özdemir şimdi yanıt veriyor. İkili ilişkileri keser.

Berlin. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller), Gürcü Bilim Bakanlığı ile evinin işbirliğini durdurdu. Bu, Almanya'nın (RND) yayın ağı için mevcut olan muadili Aleksandre Tsuladze'ye bir mektuptan kaynaklanmaktadır. Bunu “Avrupa Yolu'ndan ayrılma” ile haklı çıkarıyor.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Özdemir, “İki aydan fazla bir süredir, Gürcistan'daki insanlar Avrupa gelecekleri için barış içinde gösteriyorlar.” “Protestocular arasında özgür bilim ve Avrupa entegrasyonuna dayanan çok sayıda bilim adamı da var. Bilim özgürlüğü korunmalıdır. “Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki önceki işbirliğinin temelidir.

Meslektaşlarına tavsiye

Daha sonra devam ediyor: “Gürcü Başbakan'ın Avrupa Birliği'ne katılım sürecini durdurma kararı ve Gürcistan'da bilim özgürlüğünün artan kısıtlanması, işbirliği hedeflerimizin uygulanmasını itiraf ediyor. Bu nedenle, bir sonraki duyuruya kadar hedeflenen işbirliği faaliyetlerini bakanlıklarıyla durdurmaya karar verdim. “Bu, daha önce kabul edilmiş olan ikili destek önlemleri için de geçerlidir.

Mektuba göre, Yeşiller politikacısı da Alman bilim örgütlerinin ittifakını ve AB'deki meslektaşlarını tavsiye etmek istiyor. Çünkü özgür bir toplum bilimsel çalışmanın temelidir.

Hükümet eski Sovyet Cumhuriyeti'ni Rusya'ya tekrar tanıtmak ve AB'den çıkarmak istiyor çünkü aylardır Kafkasya'da gösteriler var. Gürcü hükümeti Kasım ayı sonunda açıklandıktan sonra, protestolar 2028 yılına kadar AB ile katılım müzakerelerini sıkılaştırdı. Çünkü AB katılımının amacı Gürcü Anayasası'na demir attı ve nüfusun büyük bölümleri tarafından destekleniyor.