Chris Cuomo, CNN’den 125 milyon dolar istiyor.

Bakec

Member
Eski kablolu haber spikeri Chris Cuomo, kablolu haber ağı onu Aralık ayında kovduğunda avukatlarının haksız fesih olduğunu iddia ettiği için CNN’den 125 milyon dolar istiyor.

Bay Cuomo’nun avukatı Bryan Freedman, Çarşamba günü bir tahkim kuruluşu olan JAMS ile yaptığı yasal bir dosyada, Bay Cuomo’nun sözleşmesi kapsamında borçlu olduğu 15 milyon doların yanı sıra “gelecekteki ücretlerin kaybedilmesini” istediğini söyledi. CNN’in itibarını yok etme çabalarının bir sonucu.”

Bay Cuomo, New York başsavcısının bir tehditle karşı karşıya kalan kardeşi Andrew M. Cuomo’ya stratejik tavsiyeler vermekle yakından ilgilendiğini belirten bir yığın e-posta ve metin mesajı yayınlamasından günler sonra kovuldu. New York valisi olarak görev yaparken artan cinsel taciz skandalı.

Bay Cuomo, o sırada CNN’in başkanı Jeff Zucker tarafından görevden alındı. Bay Cuomo, Bay Zucker’ın erkek kardeşiyle olan ilişkisinden haberdar olduğunu iddia etti, bu suçlama Bay Zucker tarafından reddedildi.

CNN’in ana şirketi WarnerMedia tarafından Bay Cuomo hakkında yaptırılan bir iç soruşturma, kısa süre sonra Bay Zucker’ı da tehlikeye attı. Bay Zucker, soruşturmanın ağın pazarlama ve iletişim başkanı Allison Gollust ile romantik bir ilişkisini ifşa etmediğini ortaya çıkardıktan sonra Şubat ayı başlarında baskı altında istifa etti. WarnerMedia daha sonra “soruşturma, CNN’in haber standartları ve uygulamaları da dahil olmak üzere, Jeff Zucker, Allison Gollust ve Chris Cuomo tarafından şirket politikalarının ihlal edildiğini tespit etti” diyecekti. Bay Zucker ve Bayan Gollust bunu yalanladı.

Bay Cuomo’nun avukatı Bay Freedman Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Chris Cuomo’nun kardeşine yardım etme konusunda CNN’e yalan söylemediği artık açık olmalıdır” dedi.

“Aslında, WarnerMedia’nın araştırmasından elde edilen sınırlı bilginin açıkça ortaya koyduğu gibi, CNN’in en üst düzey yöneticileri sadece Chris’in kardeşine yardım etme konusundaki katılımını bilmekle kalmadılar, aynı zamanda hem Chris aracılığıyla hem de doğrudan kendileri valiye aktif olarak yardım ettiler, Bay Freedman devam etti.

Bir CNN sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Son tarih, Bay Cuomo’nun yasal başvurusunu Çarşamba günü erken saatlerde bildirdi.