Chris Wallace, Fox News’deki Hayatın ‘Sürdürülemez’ Olduğunu Söyledi

Bakec

Member
“Fox’ta program yaparken artık kendimi rahat hissetmiyordum.”

Chris Wallace, Fox News’de yaklaşık yirmi yıl sonra Ocak ayında katıldığı CNN’in Washington bürosundaki yeni masasında tatlı yeşil salata ısırıkları arasında bu sözleri gerçekçi bir şekilde söyledi.

Solda ona hayran olanlar ve sağda ondan şüphe duyanlar için, bu uzun zaman önce gelen bir açıklama.

Fox News’da, ağın sağcı yıldızlarıyla çelişerek muhafazakarları sık sık şaşırtan, ortalarda bir aykırı değer olan Bay Wallace, aynı zamanda kanalın en ateşli savunucularından biriydi ve onun gibi meslektaşlarını ihbar edebileceğini uman liberalleri hayal kırıklığına uğrattı. Sean Hannity ve Tucker Carlson.

Ancak Aralık ayında, 74 yaşındaki Bay Wallace, nihai bir karar verdi: İşi bitmişti. Sürpriz bir hamleyle, “Fox News Sunday” sunucusu olarak sözleşmesini yenilemeyi reddetti ve ezeli rakibi CNN’e atladı. Günlük röportaj programı – “Chris Wallace ile Kim Konuşuyor?” — Salı günü yeni CNN+ yayın hizmetinde başlıyor.

Peki Bay Wallace neden kanalı değiştirdi?

Bay Wallace, ayrılma kararıyla ilgili ilk kapsamlı röportajında “Fikir konusunda iyiyim: muhafazakar görüş, liberal görüş” dedi. “Ama insanlar gerçeği sorgulamaya başladığında – 2020 seçimini kim kazandı? 6 Ocak bir ayaklanma mıydı? — Bunu sürdürülemez buldum.”

CNN’deki Kargaşayı Anlayın

• Chris Cuomo: Yıldız çapa için ateş edildi kardeşi Andrew Cuomo’nun cinsel taciz skandalıyla mücadele etmesine yardım etmeye çalışıyor. Şimdi haksız fesih için CNN’den 125 milyon dolar istiyor.
  • Jeff Zucker İstifa etti: Ağın başkanı, Chris Cuomo soruşturması sırasında ortaya çıkan bir işyeri ilişkisini ifşa etmedikten sonra istifa etti.
  • Yeni Bir Lider: MSNBC’de “Morning Joe”nun yaratılmasına yardım eden kıdemli televizyon yapımcısı Chris Licht, Bay Zucker’ın yerini almaya hazırlanıyor.
  • Akıda Yön: CNN’nin ana şirketi WarnerMedia’nın, ülkenin en büyük medya birleşmelerinden birinde Discovery Inc. ile birleşmesi bekleniyor.
  • Yayın Yarışı: CNN+, yayın partisine geç geldi, işe alma çılgınlığı yaşıyor. İzleyicileri ödeme seçenekleriyle zaten bunaltabilir mi?
“2021’in çoğunu işimi yapacak farklı bir yer olup olmadığını görmek için harcadım” diye ekledi.

Sunucu, onu yeni işine neyin çektiğini açıklamaya hevesliydi: CNN+ hakkında heyecan, daha serbest akışlı TV formatı — “Biliyorsunuz, ‘Wolf Blitzer şu anda başlıyor’ dememe gerek yok 6:59:59’” — ve siyasetin ötesine geçme fırsatı. İlk bölümlerde, “Star Trek” oyuncusu William Shatner ile uzay yolculuğunu tartışıyor, eski Disney patronu Bob Iger’e papayla tanışmasını soruyor ve bir noktada şarkıcı Judy Collins ile cıvıl cıvıl bir düet söylüyor.

Ancak Bay Wallace, Donald J. Trump’ın 2020’deki yenilgisinden sonraki aylarda Fox News’de bir değişiklik hissettiğini de kabul etti – kanalın akşam 7’deki haber yayınını sonlandırdığı ve projeye yardım eden siyasi editörü kovduğu bir dönem Arizona’da seçim gecesi bir Trump kaybı ve 6 Ocak isyanını küçümseyen Bay Carlson gibi ev sahiplerini terfi ettirdi.

Bay Carlson’un belgeseli “Patriot Purge”den o kadar endişe duyduğuna dair haberleri doğruladı – ki bu yanlış bir şekilde 6 Ocak Capitol isyanının muhafazakarları şeytanlaştırmayı amaçlayan bir “sahte bayrak” operasyonu olduğunu ima etti – ve doğrudan şikayette bulundu. Fox Haber yönetimi.

“Önceleri, işimi yapabileceğim ve Fox’a dahil olduğum için kendimi iyi hissedebileceğim bir ortamdı,” dedi Bay Wallace. ağda geçirilen süre. “Ve 2020 yılının Kasım ayından bu yana, bu sadece sürdürülemez hale geldi, zaman geçtikçe giderek sürdürülemez hale geldi.”

Yine de, bazı izleyicilerin neden daha önce ayrılmadığını merak edebileceğini kabul etti.

“Bazı insanlar çizgiyi daha önce veya farklı bir noktada çekmiş olabilir” dedi ve ekledi: “Bence Fox geçen bir buçuk yılda değişti. Ama birisinin nerede ‘Gee, sen yavaş öğreniyordun Chris’ diyeceğini kesinlikle anlayabiliyorum.”

Fox News yorum yapmayı reddetti.

Bay Wallace, pazartesiden perşembeye 18.00’de yayınlanan yeni CNN+ dizisinin Larry King ve Charlie Rose gibi ünlü röportajcıların çalışmalarından ilham aldığını söyledi. (Babası, “60 Dakika” efsanesi Mike Wallace, 1950’lerin sonlarında Henry Kissinger’dan aktris Jean Seberg’e kadar uzanan konuklarla çok yönlü bir röportaj programına ev sahipliği yaptı.)

Gösterinin seti seyrek, sadece Bay Wallace ve bir Pleksiglas masanın iki yanında oturan bir misafir – Bay Rose’un uzun süredir devam eden PBS formatının daha parlak bir versiyonu. Bay Wallace, “stüdyoda kamera önünde olduğumuzu unuttuğumuz türden samimi, düşünceli bir konuşma yapmayı” umduğunu söyledi.

CNN+ için pazarlama materyallerinde, eski NPR sunucusu Audie Cornish, şef Alison Roman ve aktris Eva Longoria gibi daha genç sunucuların yanı sıra Bay Wallace öne çıkıyor. İlk misafirlerinin bazılarının ileri yaşı – Bayan Collins 82 ve Bay Shatner 91 yaşına yeni bastı – ayrıca Bay Wallace’ın programının daha bin yıl odaklı yemekleri tamamlayabileceğini gösteriyor.

Ayda 6 dolara mal olan hizmet, Fox Nation ve CBS News Streaming Network gibi yayın yapan rakiplerin gelmesinden yıllar sonra Salı günü başlıyor. CNN yöneticileri, bunu haber için çevrimiçi alternatifler lehine kablo aboneliklerini terk eden izleyiciler arasında bir dayanak kazanmak için büyük bir çaba olarak görüyorlar.

Büyük bir değişim geçiren CNN için riskler yüksek. Kanalın ana şirketi WarnerMedia’nın önümüzdeki birkaç hafta içinde Discovery Inc. tarafından satın alınması bekleniyor. Yeni bir başkan, Chris Licht, CNN’in uzun zamandır lideri olan Jeff Zucker’ın bir meslektaşıyla açıklanmayan bir ilişki yüzünden Şubat ayında istifa etmesinin ardından CNN’i devralıyor.

Bay. Wallace, kendisini işe alan adam Bay Zucker’ın, katıldıktan sadece haftalar sonra bir şirket skandalı nedeniyle işten atılmasından “açıkça mutsuz” olduğunu söyledi.

Bay Zucker’ın çıkışı hakkında “İdeal değil” dedi.

Bay Wallace en çok siyasi uzmanlığıyla tanınır – iki başkanlık tartışmasını yönetti, NBC’nin Beyaz Saray baş muhabiri olarak görev yaptı ve Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında fırsat eşitliği ızgarası yapıyor – ama şimdi sıyırmayı planlıyor spor ve sanat da dahil olmak üzere diğer konular. Bayan Collins ile röportaj yaparken, onun 1975’teki hit şarkısı “Send In the Clowns”dan birkaç şarkı sözüyle söze karışıyor.

“Politikadan çıkmak istedim” diyen Wallace, “Build Back Better planında haftadan haftaya artan değişiklikle ilgili bir Pazar gösterisi yapmak cazibesini kaybetmeye başladı.”

Bay Carlson ve diğer Fox News yorumcuları tarafından Rusya ve Ukrayna hakkında ifade edilen son görüşler sorulduğunda itiraz etti.

“Fox’tan ayrılmamın nedenlerinden biri, tüm bunları arkamda bırakmak istememdi,” diyen Wallace, çıkışından bu yana, “ikinci olduğum bir an olmadı. -bu karar hakkında kendimi tahmin ettim.”