CNN’nin ebeveyni, başka bir yönetici istifa ederken Jeff Zucker’ın çıkışındaki gazetecilik hatalarına atıfta bulunuyor.

Bakec

Member
CNN’nin ana şirketi Salı günü yaptığı açıklamada, gazetecilik gecikmelerinin, bir yönetici ile romantik bir ilişki yaşadığını kabul ettikten sonra bu ay ağın başkanlığından istifa eden Jeff Zucker’ın aniden ayrılmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

CNN’in üst düzey iletişim ve pazarlama yetkilisi Allison Gollust, Salı günü istifa etti.

CNN’nin sahibi WarnerMedia ve CEO’su Jason Kilar, yaklaşık iki hafta boyunca, Bay Zucker’ın ayrılışının doğasını ayrıntılarıyla açıklamayı reddetti. Salı akşamı şirket, The New York Times tarafından CNN’in Aralık ayı başlarında kovulan en yüksek puanlı haber sunucusu Bay Zucker ve Chris Cuomo’nun ayrılışlarıyla ilgili bir haberin sonuçlandığının bildirilmesinin ardından bir bildiri yayınladı.

“40’tan fazla kişiyle yapılan röportajlara ve 100.000’den fazla metin ve e-postanın incelenmesine dayanan soruşturma, CNN’in Haber Standartları ve Uygulamaları dahil olmak üzere Jeff Zucker, Allison Gollust ve Chris Cuomo tarafından şirket politikalarının ihlal edildiğini tespit etti. Bay Kilar Salı günü yazdı.

Bay. Zucker, şirket politikasını ihlal eden Bayan Gollust ile ilişkisini ifşa etmediğini söyledikten sonra 2 Şubat’ta istifa etti.

“CNN’de en yüksek gazetecilik dürüstlüğü standartlarına sahibiz ve bu kurallar herkese eşit olarak uygulanmalıdır. Soruşturmada bana verilen bilgiler ışığında doğru adımlar attığımıza ve doğru kararlar verdiğimize inanıyorum” dedi.

Salı akşamı yayınlanan bir açıklamada, Bayan Gollust, “WarnerMedia’nın bu geceki açıklaması, son iki haftayı feci şekilde ele almalarının ardından bana misilleme yapma ve medyanın anlatısını değiştirme girişimidir. Geçen dokuz yılı CNN’in en yüksek gazetecilik dürüstlüğü standartlarını savunup destekleyerek geçirdikten sonra, ayrılırken bana bu şekilde davranılması derinden hayal kırıklığı yaratıyor.”

Bay Zucker’ın bir temsilcisi Salı gecesi yorum talebine hemen yanıt vermedi. Chris Cuomo’nun sözcüsü Steven Goldberg, Salı günü not hakkında yorum yapmayı reddetti.