Disney, Florida’daki LGBTQ karşıtı yasanın yürürlükten kaldırılmasını veya ‘mahkemeler tarafından iptal edilmesini’ umduğunu söylüyor.

Bakec

Member
Florida Valisi Ron DeSantis Pazartesi günü LGBTQ karşıtı bir yasa tasarısını imzaladıktan birkaç dakika sonra Disney yasayı kınayan bir bildiri yayınladı ve “bir şirket olarak amacının bu yasayı yürürlükten kaldırmak olduğunu” söyledi. yasama organı tarafından veya mahkemeler tarafından düşürüldü.” Disney, Orlando bölgesinde yaklaşık 80.000 kişiyi istihdam etmektedir.

Muhalifler tarafından “Eşcinsel Deme” olarak etiketlenen yasa, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle ilgili sınıf eğitimini kısıtlıyor. Ayrıca, politikanın ihlal edildiğini düşünürlerse ebeveynlere bir okul bölgesini dava etme seçeneği sunar.

Bu ay Disney, çalışanlarının çoğu tarafından mevzuata karşı kamuoyu önünde durmayı reddettiği için eleştirildi ve şirketin CEO’su Bob Chapek’in bir dizi hamle yapmasına yol açtı. Bay Chapek şirketin sessizliğini bozdu ve Disney’in muhalefetini dile getirdi; defalarca özür diledi; Florida’da bir inceleme bekleyen siyasi bağışı durdurdu; ve Disney’in ailelere yönelik içeriği de dahil olmak üzere LGBTQ topluluğu için daha olumlu bir güç olması için bir eylem planı geliştirmek üzere bir görev gücü oluşturdu. Bu hafta hem yurtiçinde hem de yurtdışında Disney işyerlerinde dinleme turuna çıkıyor.

9 Mart’ta Bay Chapek, Disney’in yıllık toplantısında hissedarlara, yasayla ilgili “hayal kırıklığımızı ve endişemizi dile getirmek” için Bay DeSantis’i aradığını söyledi. “Vali endişelerimizi duydu ve ben ve Florida’daki kıdemli ekibimizin LGBTQ+ üyeleriyle bunları ele almanın bir yolu olarak görüşmeyi kabul etti” dedi.

Bay. DeSantis, meydan okurcasına yanıt verdi ve destekçilere bir fon toplama e-postasında derhal şirketi “Woke Disney” olarak alay etti. Pazartesi günü, faturayı imzalarken Bay DeSantis şunları söyledi: “Hollywood’un ne dediği umurumda değil. Büyük şirketlerin ne dediği umurumda değil. İşte duruyorum. Ben geri adım atmıyorum.”

Pazar günkü Akademi Ödüllerinin ev sahipleri, açılış stand-up rutinleri sırasında mevzuatla dalga geçtiler.

Disney Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yasayı devirmek için çalışan ulusal ve devlet kuruluşlarına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Şirket, “Disney ailesinin LGBTQ+ üyelerinin ve Florida’daki ve ülke genelindeki LGBTQ+ topluluğunun haklarını ve güvenliğini savunmaya kendimizi adadık” dedi.