Disney’i Cezalandıran DeSantis, İş Dünyasıyla Kalıcı Bir GOP Kavgasının İşaretini Verdi

Bakec

Member
Florida Valisi Ron DeSantis ile eyaletinin en ünlü şirketlerinden biri arasındaki olağanüstü çatışma, Disney’in eyaletteki özel vergi ayrıcalıklarını iptal etmesiyle Cuma günü doruğa ulaştı.

55 yıllık emsalini tersine çeviren hareket, Disney ile büyük ölçüde şirketin Bay DeSantis’in imzaladığı ve Amerika’nın en son kültür kavgasının merkezinde yer alan bir eğitim yasasına yönelik eleştirisine odaklanan, haftalarca süren bir savaşın ardından geldi. “Eğitimde Ebeveyn Hakları” önlemi olarak adlandırılan eğitim yasası – ya da onu eleştirenlere göre “Eşcinsel Söyleme” – bazı sınıflarda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle ilgili sınıf eğitimini sınırlandırıyor.

Bay DeSantis Cuma günü “Bu tür bir gündemin benim eyaletimde özel muamele görmesi konusunda rahat değilim” dedi.

Yaygın olarak misilleme olarak görülen Bay DeSantis’in hareketi, GOP’un liderlerinin çoğunlukla ülkenin en büyük işletmeleriyle birlikte hareket ettiği günlerden ne kadar büyük bir dönüşüm geçirdiğini canlı bir şekilde gösterdi.

Ancak kabaca son on yılda ve özellikle eski Başkan Donald J. Trump’ın yükselişini takiben, Cumhuriyetçiler kurumsal Amerika’yı eleştirmenin giderek artan bir şekilde siyasi fayda sağladığını gördüler. şirketler, hararetli siyasi konularda tavır alma konusunda giderek artan bir baskı hissediyorlar.

“Uzun süredir ABD şirketleriyle yakın ve sıcak bir ilişki içinde olan cumhuriyetçiler, bu ilişkiler konusunda daha seçici olmaya başladılar ve daha önce düşünülemeyecek bazı popüler markalarla bile yüzleşmekten korkmuyorlar. ”dedi Florida Cumhuriyetçi eski Temsilci Carlos Curbelo. “Daha önce bir politikacının, özellikle de Floridalı bir politikacının Mickey Mouse’la yüzleşmesi hayal bile edilemezken, şimdi bunu yapmak için gerçekten önemli bir siyasi teşvik var.”

Bu makale güncellenecektir.