Eczacıbaşı’nın yıldızları şampiyonluğu yorumladı

Beykozlu

New member
CEV Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı Dynavit Bayan Voleybol Ekibi’nin Sırp pasör çaprazı Tijana Boskovic, epey kuvvetli gruplara karşı uğraş ettiklerini ve 2018’den daha sonra kupayı tekrar kazandıkları için memnun olduklarını söylemiş oldu.

Eczacıbaşı Spor Salonu’nda açıklamada bulunan Boskovic, “Dürüst olmak gerekirse CEV Kupası’nı kazanmak kolay olmadı. Sırbistan, Slovenya, Romanya ve Rusya’dan hayli yeterli gruplara karşı uğraş ettik. Son olarak da Almanya’dan Stuttgart ile oynadık. Bizim için uzun ve güçlü bir seyahat oldu. En güzel performansımızı alana yansıtmaya çalıştık. Kupayı İstanbul’a getireceğimize inanmıştık. 2018’de bu kupayı kazanmıştık. Bir defa daha kazanma talihi elde ettiğimiz için ekibim ismine memnunum.” tabirlerini kullandı.

Kupada en zorlandıkları maçın final rövanşı olduğunu kaydeden Sırp oyuncu, “İlk maçı İstanbul’da taraftarlarımız önünde oynadık ve kazanmayı başardık. Rövanş için avantaj elde ettik. Şampiyonluk için Stuttgart’ta alacağımız iki set yetecekti. bir daha de güç olacağını biliyorduk. Zira Stuttgart, taraftarı önünde tesirli bir ekip. Sergilediğimiz performansla gurur duyuyorum. Büsbütün odaklanmıştık. Alanda düzgün bir güç ve performans ortaya koyduk. İki seti kazanıp şampiyonluğu garantiledik ve maçı da 3-1 kazanmayı başardık.” yorumunu yaptı.

Eczacıbaşı’nın bir Şampiyonlar Ligi grubu olduğuna inandığını aktaran Boskovic, “Daha güçlü turnuvalarda uğraş edecek güçteyiz. Gelecek sene Şampiyonlar Ligi’nde yer alarak orada da gücümüzü göstermek istiyoruz. Artık Türkiye Kupası yarı finali ve Türkiye ligine odaklanacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Lig ve Türkiye Kupası’nda da şampiyonluk hedeflediklerini vurgulayan 25 yaşındaki voleybolcu, “Eczacıbaşı’nda 7. dönemimi geçiriyorum. Bence bu yıl, en güç lig dönemini yaşıyoruz. Her maç birbirinden sıkıntı geçiyor. Ligde yarı finali muhtemelen Fenerbahçe Opet’e karşı oynayacağız. Çok kuvvetli bir kadro. Değişik play-off maçları yaşanacak. Elimizden gelenin en düzgününü sergilemeye çalışacağız. En güzel performansımızı alana yansıtabilirsek daha fazla kupalar kazanacağımıza inanıyorum.” halinde konuştu.

Beyza Arıcı: “Şampiyonluğun gerisinde epeyce fazla emek ve ağır mesai var”

Ulusal voleybolcu Beyza Arıcı, tüm grubu şampiyonluktan dolayı kutlayarak, “Kupayı kaldırmak hiç bir vakit göründüğü kadar kolay olmuyor. Şampiyonluğun gerisinde epeyce fazla emek ve ağır mesai var. Her maça başka farklı ziyadesiyle çalıştık. Bu çalışma bize kupayı getirdi.” diye konuştu.

En zorlandıkları maçları final serisinde oynadıklarını belirten Beyza, “İkinci maçta Stuttgart’a gittiğimizde iki set almamız kafiydi. Şampiyonluğu yaşadıktan daha sonra aslında oynadığımız üçüncü set bizim için güç geçti. Zira şampiyonluktan daha sonra devam etmek hakikaten güç oluyor. Buna karşın 3-1 kazandık ve kupayı kaldırdık, o yüzden memnunum.” formunda görüş belirtti.

Lig ve kupa maçlarına odaklandıklarını ve gelecek dönem CEV Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak istediklerini kaydeden Beyza Arıcı, “Amacımız ve en büyük isteğimiz kulübümüz ismine önümüzdeki dönem CEV Şampiyonlar Ligi’nde yer almak. O kupayı da kazanarak kendimizi göstermek istiyoruz. Ligimizde epeyce kuvvetli rakiplerimiz var. Biz de kuvvetliyüz. Şu an oynayacağımız iki kupamız var; Türkiye Kupası ve Türkiye ligi. İki alanda da şampiyonluk kazanmak istiyoruz.” diyerek kelamlarını tamamladı.
 
Üst