Ergül Eroğlu: “Yabancılar ligimize gelmek istiyor”

Beykozlu

New member
Misli.com Sultanlar Ligi gruplarından Aydın Büyükşehir Belediyespor’un 35 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Ergül Eroğlu, sporu bırakmanın kendisi için kuvvetliğünü aktarırken, tanıdığı biroldukca yabancı voleybolcunun Türkiye’de oynamak istediğini söylemiş oldu.

Voleybola 12 yaşında başlayan, Yeşilyurt, Fenerbahçe, VakıfBank, Galatasaray, İdmanocağı, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor üzere gruplarda forma giyen Eroğlu, son olarak geçen yıl Aydın Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu.

Saç tarzından dolayı grup arkadaşlarının “Game of Thrones” dizisindeki “Khaleesi” karakterine benzettiği voleybolcu, meskeninde ağırladığı voleybol tutkusu ve gelecek planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gününün birçoklarını konutunda geçirdiğini, fotoğraf yapmayı ve köpekleriyle vakit geçirmeyi hayli sevdiğini anlatan Eroğlu, 23 yıldır voleybol oynadığını, alana çıktığı vakit birinci günkü heyecanı yaşamaya devam ettiğini lisana getirdi.

“Duygusal bir yolculuk”

Eroğlu, 12 yaşına kadar sporla ilgisi olmadığını, okul bahçesindeyken kulüp antrenörlerinin uzunluğundan dolayı kendisini seçtiğini anlatırken, voleybol oynamaya başladığında bu sporu sevmeye başladığını ve 14 yaşında Yeşilyurt’a transfer olup, profesyonel hayata adım attığını kaydetti.

Alana girdiği vakit biroldukca duyguyu bir ortada yaşadığını, maçın kendisi için fizikî olmanın ötesinde duygusal bir seyahat olarak geçtiğini aktaran Eroğlu, şu biçimde konuştu:

“Aynı anda memnunluk, sevinç ve ıstırap… Yapamadığım bir hareket üzerine sonlarımın bozulması ve akabinde üzerine gidip de başardığımdaki sevinci size anlatamam. Bu hisler beni voleybola ziyadesiyle bağladı. Çok mücadeleci biriyim. örneğin blok yapamadığımda, ‘Nasıl bunu yapamam?’ diye sondan ağladığımı bilirim. Başarmak için fazlaca fazla çalışmak ve özveri gerekiyor. Voleybol oynadığımda nefes aldığımı hissediyorum. Bütün hayatını voleybola endekslemek yanlışsız mudur tartışılır ancak ben nefes alıyorum oynarken. Kendimi âlâ hissediyorum. Ben şu biçimde düşünüyorum; voleybolu bırakamayacağım herbiçimde. O beni bırakmadan ben onu bırakmayacağım.”

Çocukluğunda bu branşın hayli bilinmediğini, vakit içinde Türk voleybolunun kıymetli bir gelişim gösterdiğini aktaran Eroğlu, ligdeki gruplar ve ulusal grubun başarısıyla yaygınlaştığını vurguladı.

“Bütün yabancıların bir Türkiye isteği var”

Türk voleybolunun dünyada bir marka haline geldiğine dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

“Yurt dışı maçlarında sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız, Türkiye’ye gelmek istediklerini söylüyor. Bütün yabancıların bir Türkiye isteği var, Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Bence bu ülkemiz ismine büyük bir muvaffakiyet. Ben de yurt haricinde oynamayı hiç düşünmedim. Şu anda dünyadaki en uygun liglerden biriyiz. aslına bakarsan 3 tane var desek, birisi Türkiye. O yüzden dışarıda oynamaya gereksinim duymadım.”

Ligin sonuna gerçek geldiklerini vurgulayan Eroğlu, uygun bir sonuç alıp play-off’a kalmayı hedeflediklerini belirtti.

Voleybolu bırakması daha sonrası bağcılık yapma hayali bulunduğunu da anlatan Eroğlu, “Çok ufak bir plan evresinde. Yeterlice öğrendikten daha sonra, ‘Üzümcülüğü yapabilir miyim yapamaz mıyım?’ onu bir araştıracağım.” diye konuştu.