FDP Meclis Grup Başkanı Dürr eyaletlerden karar talep etti

Beykozlu

New member
Nakit yerine kupon: Dürr, mülteci finansmanı konusunda hızlı bir karar verilmesi çağrısında bulundu

FDP’nin parlamento grubu başkanı Christian Dürr

© Kaynak: IMAGO/BeHaberler Elmenthaler

Makaleyi dinle • 1 dakika

FDP parlamento grubu lideri Christian Dürr, eyaletlere sığınmacılar için ön ödemeli ödeme kartlarını hızla uygulamaya koyma çağrısında bulunuyor. Bunun temelinin 6 Kasım’da yapılacak bir sonraki Başbakanlık Konferansı tarafından oluşturulması gerekiyor. Bölge meclisi de konuyla ilgili yorum yapıyor.

Berlin. FDP parlamento grubu lideri Christian Dürr, sığınmacılara nakit yerine ayni yardım yapılması konusunda federal eyaletlere bir aylık ültimatom verdi. Bild’e (Perşembe) konuşan Erdoğan, “6 Kasım’da yapılacak bir sonraki Başbakanlık Konferansına kadar ülkelerin ön ödemeli ödeme kartlarının önünü açmasını bekliyorum” dedi. “Düzensiz göçün azaltılması gerekiyor; bunun için nakit ödemelerin hızla durdurulması gerekiyor.” 6 Kasım’a kadar hiçbir şey olmazsa “federal vergi parası hakkında konuşmamıza bile gerek kalmayacak.”

Reklamdan sonra devamını okuyun

Bild’in haberine göre, CDU genel sekreteri Carsten Linnemann ve CDU/CSU parlamento sekreteri Thorsten Frei, beş aşamalı bir planda ön ödemeli kartların uygulamaya konulması lehinde görüş belirtmişlerdi. Geçtiğimiz hafta Şansölye Olaf Scholz (SPD), sığınmacılara nakit yerine kupon verilmesine karşı olmadığını vurguladı. SWR’ye “Bunu yapmak için yasal fırsatı yarattık” dedi. Federal eyaletler bunu deneyebilir ancak henüz bunu yapmadılar.

Artan mülteci sayısını göz önünde bulunduran bölge meclisi, nakit yardımlardan ayni yardımlara hızlı bir geçiş yapılması yönünde çağrıda da bulundu. Bölge Konseyi Başkanı Reinhard Sager Bild’e yaptığı açıklamada, “Sosyal yardımlarımızın çekiciliğine diğer AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında acilen bakmamız gerekiyor” dedi. “İdari yükü daha fazla olsa bile nakdi yardım yerine ayni yardım kullanımının arttırılmasından yanayız.”

RND/dpa