Federer’den veda sonucu

Beykozlu

New member
İsviçreli spor efsanesi Roger Federer, tenise veda etmeye hazırlanıyor.

41 yaşındaki Federer, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta başlayacak Laver Cup ile bir arada mesleğini sonlandıracağını deklare etti.

Tenise 6 yaşında başlayan ve tüm vakit içinderın en düzgünlerinden biri olarak kabul edilen İsviçreli raket, mesleğinde 20 Grand Slam şampiyonluğu kazandı.

İşte Roger Federer’in veda sözleri

“seneler boyunca tenis bana biroldukça ikram verdi. En değerlisi alışılmış ki bu yolda tanıdığım ve ailem olan beşerler oldu. Arkadaşlarım, rakiplerim ve taraftar bana bu ömrü verdi.

Geçtiğimiz 3 yıl boyunca sakatlıklar ve ameliyatlar ile uğraştım. Geri dönmek ve formuma kavuşmak için epeyce savaştım. Lakin, bedenimin kapasitesini ve limitlerini de biliyorum. Bedenimin bana verdiği ileti fazlaca açık artık. 41 yaşımdayım. 24 yıl boyunca 1500’den çok profesyonel maç oynadım. Tenis bana olağanüstü ve hayallerimin de ötesinde bir hayat verdi. Lakin, profesyonel tenis mesleğimin sonuna geldiğimin farkındayım.

Gelecek hafta Londra’da düzenlenecek olan Laver Cup, son turnuvam olacak. Gelecekte tenis oynamaya şüphesiz devam edeceğim fakat profesyonel olarak değil…

Bu karar acı verici oldu. Zira, tenisi epey özleyeceğim. olağan olarak, kutlanacak biroldukça şey de var. Kendimi dünyadaki en şanslı insanlardan biri olarak görüyorum. Tenis oynamak için özel yeteneklerim vardı ve bunu hayal ettiğimin de ötesinde kullanabildim.

24 yıl boyunca olağanüstü maceralar yaşadım. Güya her şey 24 yıl değil de 24 saat ortasında geçmiş üzere geliyor. Çok büyüleyici ve hayli derin bir seyahatti. 40 farklı ülkede binlerce kişi önünde oynayabildiğim için şanslıyım. kimi vakit güldüm, kimi vakit ağladım. Hem güldüm hem acı çektim.”

8x
🏆
Wimbledon
6x
🏆
Avustralya Açık
5x
🏆
Amerika Açık
1x
🏆
Fransa Açık