Güney’deki okullar için daha fazla fon, Gündem Sud Caivano’dan başlıyor

Felaket

Member
Bunlardan dördü, ilk döngüden itibaren dahil olacak Güney Gündemi tedbirleriMilli Eğitim ve Liyakat Bakanı’nın, bugünlerde haberlerin odağında yer alan ve yıllardır toplumsal huzursuzluğun ve suçun odağı olan Yeşil Park’ı Başbakan’la birlikte ziyareti sırasında sunduğu proje. Personeldeki öğretmen sayısını artırmak için daha fazla foneğitim olanaklarını genişletiyor, eksikliklerin giderilmesi için enstitülerin öğleden sonra da açılmasını garanti ediyor ve son olarak tiyatrodan geçerek müzikten spora kadar çeşitli laboratuvar etkinlikleri sunuyor. Genellikle en zengin ailelerin ayrıcalığı olan fırsatlara daha az varlıklı kişilerin erişiminin garanti edilmesi.

Caivano, Agenda Sud’un pilot projesini temsil edecek Bakanlıkça desteklenecek ve sürekli izlenecek; Kurumlar, okullar, aileler ve öğrenciler arasındaki Büyük İttifak adına bu değişimin ilerleyişini doğrulamak için bir ay içinde ben de geri döneceğim” dedi Valditara.

Hükümet planı

Skuola.net sitesinin hatırladığı gibi, program güney ve kuzeydeki okullar arasındaki uçurumla mücadele etmek ve İtalya’daki öğrencilere eşit fırsatlar sunmak amacıyla özellikle Güney İtalya’daki eğitimin kritik durumlarını çözmeyi – veya en azından iyileştirmeyi – hedefliyor. ülke genelinde.

Bakan Valditara’nın Haziran başında duyurulan Agenda Sud projesi hakkında kamuoyu önünde ilk kez konuşması değil. Caivano’ya orijinal planların daha iddialı ve pahalı bir versiyonu sunuldu. Aslında, başlangıç yapan 150 enstitünün neredeyse 10 katı kadarı katılacak.

“Bu belediyedeki dört okulu ve sosyal zorluk yaşayan diğer birçok okulu da doğrudan kapsayacak bu önlemler, 2.000’den fazla enstitü ve daha fazla öğretmenin dahil edilmesi ve çocuklarını zorunlu eğitime göndermeyenlere yönelik yaptırımların güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi girişimle okulu bölgesel kalkınmanın dayanak noktası haline getirmeyi hedefliyoruz ”, diye açıkladı bakan.

Bakanlık kararnamesi 30 Ağustos’ta imzalandı ve finanse edilecek 265,5 milyon euroDağılımla mücadele etmek ve öğrenmedeki boşlukları azaltmak ve temel ve çapraz becerileri geliştirmek için faaliyetler için. Bu fonlar aynı zamanda eğitim projelerinin uygulanmasında görev alan okul personelinin ek çalışma saatlerinin ödenmesi, laboratuvar faaliyetleri ve okulların okul saatleri dışında açılması ve okul saatlerinin öğleden sonraya uzatılması için de kullanılacak.

Özellikle 245 okul (Caivano’nun 4 birinci aşama okulu dahil), INVALSI tarafından belirlenen ortaöğretim okullarında, her okul için yaklaşık 4/5 oranında belirlenen ek öğretmenlerin yanı sıra ailelerin katılımıyla özel öğretmen eğitimi, spor aktivitelerinin güçlendirilmesi, laboratuvarlar ve yenilikçi öğretim planlanmaktadır. Bakanlığın sürekli eşlik ve desteği.

Caivano’daki pilot proje

Eğitimde en büyük dezavantaja sahip alanlar için Agenda Sud özel fonu Caivano pilot projesini 1 milyon avroyla finanse edecek – ilk aşamadaki dört okulu kapsayacak – ek öğretmenler de dahil olmak üzere, okuldan erken ayrılma ve bölgesel farklılıklarla mücadeleye 560 bin avro daha tahsis edilecek. Bakanlık, çıkacak kanun hükmünde kararnameyle zorunlu eğitimden kaçmaya yönelik yaptırımların da güçlendirileceğini duyurdu.

Bu müdahalelere ek olarak; SiyasetR’den gelen kaynaklar 2 yeni anaokulunun inşası ve 2 spor salonunun yeniden geliştirilmesi için tahsis edilecek, hem de ötesinde Sınıfların, laboratuvarların ve eğitim ortamlarının yenilenmesi için 1,3 milyon.

Başbakan Meloni, belediyede önümüzdeki baharda yenileneceğini duyurdu; Delphinia çok işlevli merkezi, çifte tecavüzün gerçekleşeceği yer, bugün terk edilmiş bir yapı ve suçun eline bırakılmış. Milli Eğitim ve Liyakat Bakanlığı ile Spor Bakanlığı arasındaki işbirliği sonucunda yapının okulların da kullanımına sunulması yönünde bir anlaşma doğacak.