Hamas rehin izni durdurur – İsrail Yüksek Uyarıda

Beykozlu

New member
İslamcı Hamas'ın rehinesinin rehinesinin durması nedeniyle, İsrail ile zaten kırılgan ateşkes Gazze Şeridi'ndeki eşiğinde. Hamas, bu Cumartesi için tasarlanan İsrail rehinelerinin bir sonraki sürümünü ertelemişti. Hamas sözcüsü Abu Obeida, İsrail'in ateşkes anlaşmasına uymadığını açıkladı. Ancak İsrail Savunma Bakanı İsrail Katz, hala Gazze Şeridi'nde konuşlanmış olan orduyu yüksek uyanık olarak koydu.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Aşırılık yanlıları önümüzdeki Cumartesi üç rehin daha yayınlamalı. Bu ancak İsrail'in anlaşmalara tekrar yapışması halinde mümkün olacağını söyledi. Bununla birlikte, Hamas temel olarak 19 Ocak'tan beri yürürlükte olan ateşkes anlaşmaları ve hapsedilmiş Filistinliler için rehineler alışverişi, Obeda'yı doğruladı.

Hamas, İsrail'i ateşkes anlaşması ihlallerini suçluyor


İsrail ise kuzey Gazze Şeridi'ndeki yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşünü erteledi, sahil şeridinde çeşitli noktalarda yangını açtı ve yardım malları ithalatı devre dışı bırakıldı, Obeida serbest bırakma kaymasını haklı çıkardı. Öte yandan Hamas, tüm anlaşmalara bağlı kaldı.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


İsrail askerleri ateşkes sırasında defalarca Filistinlilere ateş etmişlerdi. Birkaç ölü ve yaralanma vardı. Gerekçesiyle, ordu şüphelilerin İsrail pozisyonlarına yaklaştıklarını ve uyarı atışlarına tepki vermediğini açıkladı.



8 Şubat 2025 tarihinde Deir El-Balah, Central Gazze'de bir Kızıl Haç Takımına temayı teslim etmeden önce, Ceasefire anlaşması Filistinli Hamas savaşçılarının bir parçası olarak serbest bırakılan üç İsrail rehinesi daha Kırılgan ateşkes. Takas, ABD Başkanı Donald Trump'ın sakinlerinin Gazze Şeridi'ni temizlemeyi ve ABD'nin Filistin topraklarını devralmasını önermesinden sonra geliyor. Gazze Filistin Publicationxnotxinxfra Telif Hakkı: XmajdixFatix Orijinal Dosya Adı: Fathi-Notitle250208_np4oo.jpg

Terör devam ediyor, nefret büyüyor


Washington'a uzun süredir ziyaretiyle İsrail'in önde gelen Netanyahu, Trump'ın “Orta Doğu'da Riviera” planlarını takip etmek istediği izlenimini veriyor. Hamas'ın nefreti daha büyüktür, rehinelerin teslimatının hafta sonu gösterdiği gibi, RND baş editör Eva Quadbeck hakkında yorumlar.

İsrail: Yardımcı teslimatları engellemeyin


İsrail Hamas'ın suçlamalarını reddediyor ve kendi adına İslamcıları ihlalden suçluyor. İsrail hükümet sözcüsü David Mencer iddiaları reddetti, İsrail blokları Gazze Şeridi'nin iki milyondan fazla sakini için teslimatlara yardım etti.

Savunma Bakanı İsrail Katz, Hamas'ın duyurusunu ateşkes anlaşmasının ciddi bir ihlali ve rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili anlaşma olarak nitelendirdi. “IDF'ye Gazze'deki her olası senaryoya en yüksek alarma sahip olmasını ve kasabaları (Gazze Şeridi'nin kenarında) koruması talimatı verdim.” Dedi.

Şimdiye kadar 16 rehinenin serbest bırakılması


19 Ocak'ta Gazze Savaşı'ndaki ateşkesin başlangıcından bu yana, Hamas şimdiye kadar üç aşamalı anlaşmanın ilk aşamasında Hamas tarafından teslim edilecek toplam 33 İsrail rehinesinden 16'sını serbest bıraktı. Buna ek olarak, terör örgütü beş Tayland ülkesini terk etti, ancak İsrail ile anlaşmanın bir parçası olarak değil. Buna karşılık İsrail, planlanan 1.904 mahkum tarafından gözaltına alınan 583 Filistinliyi görevden aldı.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Akrabalar aracılardan yardım ister


İsrail akrabalar forumu, çatışmaya aracılık eden ülkelere destek istedi. Bunlar özellikle ABD, Katar ve Mısır. Örgüt, İsrail ve Hamas arasındaki Waffenruhe anlaşmasının uygulanmasının mümkün olmasını istedi. “İsrail hükümetinin yanındayız ve anlaşmanın başarılı bir şekilde devam etmesini sağlayan koşulları ve dolayısıyla 76 erkek ve kız kardeşimizin güvenli geri dönüşünü korumaya kararlıyız.” Dedi. İsrail bilgilerine göre, 76 kaçırılandan 35'i artık hayatta değil.

Raporlar, Cumartesi günü yayınlanan üç rehinenin daha önce yayınlanan ve şok edici fiziksel durumunun raporlarını ve bu korkunç durumdan acilen ihtiyaç duyulduğunu bildirmeye devam etti.

Ateşkesin ikinci aşaması hakkında konuşuyor zaten başlamış olmalı


Ateşkesin ikinci aşaması geçen haftadan beri müzakere edilmelidir. Bu ikinci bölümde, tüm yaşayan rehineler serbest bırakılacak ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden başlamış olan kesintisini tamamlayacaktı.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Ancak Hamas, İsrail'i başlangıcı geciktirmek ve savaşın sonuyla ilgilenmemekle suçladı. Sağ -Dini Hükümeti İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'da, haklı aşırılık yanlısı maliye bakanı Bezalel Smotrich gibi üyeler Hamas'a karşı savaşın devam etmesini talep ediyor. Hükümeti ateşkese karşı protesto etmek için bırakan sağcı aşırılık yanlısı eski polis Itamar Ben-Gvir, şimdi Gazze Şeridi'nde “büyük bir saldırı” ve insani yardımcı teslimatların tam durağı çağrısında bulundu.

Filistinliler Trump'ın yeniden yerleşim planlarını reddediyor


ABD Başkanı Donald Trump, Gazze sakinlerini kalıcı olarak diğer ülkelere taşıma ve yok edilen kıyı şeridini “Orta Doğu'nun Riviera'sına” dönüştürmek için çok eleştirilmiş planıyla daha fazla huzursuzluk tetiklemişti. Bir röportajda, geri dönme hakkını iade etmekten kaçındı. Filistinlilerin kıyı bölgesine dönme hakkına sahip olup olmayacağı sorulduğunda, Trump yayıncı Fox News ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Hayır, yapmazlar, çünkü çok daha iyi konaklama yerlerine sahip olacaklar.” Dedi Cumhuriyetçi.

“1.9 milyon insan için güzel topluluklar kuracağız. Güzel topluluklar, güvenli topluluklar inşa edeceğiz. “Bunlar“ tüm bu tehlikelerden ”biraz uzaklaşmalıdır. İslamcı Hamas'a karşı İsrail askeri operasyonu tarafından yok edilen Gazze Şeridi'ne şunları söyledi: “Bu arada buna sahip olurdum. Bunu gelecek için bir gayrimenkul geliştirme olarak düşünün. “

Filistinliler, diğer Arap devletleri ve Almanya gibi İsrail'in diğer batı müttefiki yeniden yerleşimi reddetti.


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık


7 Ekim 2023'teki katliam sırasında, Filistinli teröristler İsrail'den Gazze Şeridi'ne toplam 250 kişi konuşlandırıldı. İsrail daha sonra saldırdı. Filistin bilgisine göre, çoğunlukla siviller olmak üzere 48.000'den fazla Filistinli 15 aylık kavgalarda öldü.

RND/DPA
 
Üst