İş dünyası zorlu eğitim pazarının sonuçlarından şikayetçi

Beykozlu

New member
Berlin. Eğitim piyasasında zaten gergin olan durum, okuldan erken ayrılma oranının yüksek olması nedeniyle daha da kötüleşiyor. Alman Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) genel müdür yardımcısı Achim Dercks, Almanya yazı işleri ağına (RND) yaptığı açıklamada, “Eğitim şirketlerinin neredeyse yarısı boş kontenjanların tamamını dolduramıyor” dedi.

Reklamdan sonra devamını okuyun

Almanya, 2022 yılında okuldan erken ayrılanların oranında AB'de önceki yılda olduğu gibi dördüncü sırada yer aldı. Genel olarak, 18 ila 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin yüzde 12,2'si, daha sonra herhangi bir genel veya mesleki eğitim almadan en fazla ortaokul bitirme sertifikasına sahipti.

Ekonomi de şunu hissediyor: Dercks, “Geçen yıl 30.000'den fazla şirket eğitim pozisyonları için tek bir başvuru bile almadı” diyor. Başvurulardaki düşüşün nedenlerini korona salgınının etkileri ve yetersiz kariyer yönelimi olarak görüyor.

Ancak demografik değişiklikler çok merkezi, yani yaşlanan bir toplum: “Eğer çok sayıda kişi yeterlik almadan okulu bırakırsa durum daha da zorlaşır” diyor Dercks.

“Her düzeyde eğitime yatırım yapmak Almanya için bir öncelik olmalıdır.”
Stefan Dull,

Alman Öğretmenler Birliği Başkanı

Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, “Baby Boomer kuşağının” yaklaşmakta olan emeklilik dalgaları göz önüne alındığında, Almanya'nın işgücü piyasasındaki genç kuşağın tüm üyelerine ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bunu mümkün kılmak için okul sisteminin her düzeyde uygun donanıma ihtiyacı vardır: “Her şeyden önce bu şu anlama gelir: yeterli sayıda nitelikli personel.”

Okul binalarının artık tadilata ihtiyacı kalmamalı: “Almanya için her düzeyde eğitime yatırım öncelikli olmalı, hammaddesi az olan bir ülke olarak öncelikle çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretimine odaklanmalıyız.” Düll'ü talep ediyor.

Öğretmenler derneği kreşlerde dil sınavları yapılması çağrısında bulunuyor

Öğretmen başkanı, başarının anahtarının Almanca dilini öğrenmede olduğunu düşünüyor: “Almanca Öğretmenler Birliği bu nedenle hiçbir çocuğun gözden kaçırılmaması için kreş çağında zorunlu dil yeterlilik sınavlarını savunuyor.”

Gerekirse hedefe yönelik dil desteği sunulmalıdır. “Sonraki okula kayıt her çocuk için başarılı olmalı ve Almanca dil becerilerinin eksikliği nedeniyle başarısız olmamalıdır. Tüm çocukların eğitim biyografilerine mümkün olan en iyi başlangıcı yapma hakkı vardır.”

Sermaye Radarı

Hükümet bölgesinden RND bülteni. Her Salı, Perşembe ve Cumartesi.

Eğitim yeri olmayan gençlerin zorunlu mesleki eğitim alması da önemlidir. Hazırlık yılında oryantasyon sağlanır ve temel nitelikler edinilir. “Bu şekilde gençler gerekli eğitim olgunluğuna ulaşabilecek ve bu da onların bir eğitim yeri bulmasını sağlayacak.”

Avrupa ile karşılaştırıldığında, okuldan erken ayrılma konusunda yalnızca Romanya, İspanya ve Macaristan Almanya'dan daha kötü durumda. 2022'de 50.000'den fazla genç burada okulu erken bıraktı. En kalabalık üç federal eyalet olan Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera ve Baden-Württemberg, ülke genelinde okuldan erken ayrılanların neredeyse yarısını oluşturuyor.