Jennifer Lawrence Şimdi Kim?

Bakec

Member
Greenwich Village gey bar Pieces’in ziyaretçileri, güçlü içecekleri ve gürültülü drag şovlarını dört gözle bekleyebilirler, ancak beklemedikleri şey – Yelp’te bir bölüm olmayan şey – en ünlü aktris Jennifer Lawrence’ın manzarası. onun nesli, çok önemli bir müzikal çekim oyununu kaybettikten sonra bir arkadaşını yere seriyor. Oh, ve arkadaş Adele olur.

Ne olursa olsun, Lawrence bunların hiçbirinin Pieces’te olmasını beklemiyordu. Her şey Mart 2019’da, arka bayii olan şimdiki kocası Cooke Maroney ile çıkmaya başladıktan ve Lawrence’ın hala devam eden ve yeniden bir insan gibi dünyayı dolaşmaya çalışma projesine birkaç ay sonra başladıktan kısa bir süre sonra suya düştü. . “Açlık Oyunları” serisinin önündeki ününün en yüksek seviyesinde, halka açık herhangi bir gecede güvenlik görevlilerine ihtiyaç duyulurdu, ancak Maroney sık sık Lawrence’la barlarda buluşmak istedi ve o yerleri mahvetmeye niyeti yoktu. iki iri yarı korumayla ortaya çıktı.

Hoş bir sürprizle bulduğu şey, dünyanın çok tuhaf olmadan tekrar girmesine izin vermesiydi. İngiliz şarkıcı, Lawrence’a bir konsere gitmelerini öneren mesaj attığında, Adele’e vermeye çalıştığı ders buydu. Lawrence, Adele’in onunla buluşması gereken Pieces’ta zaten içtiğini söyledi.

Adele bir soruyla geri mesaj attı: Orada insanlar var mı?

Evet,
Lawrence yanıtladı. Her yerde insan var. Ve bu biraz da önemliydi: Kendinizi bir kalabalığın içinde bulmadan New York’ta olmak, New York’ta olmaya hiç de benzemiyordu. Ve beklenmedik bir yere gitmek için spontane planlar yapmak – bu daha da iyiydi.

Causeway’de Jennifer Lawrence, travmatik bir beyin hasarından sonra Afganistan’dan eve dönen bir askeri mühendisi oynuyor. Kredi… Elma

Böylece Adele geldi. Ve mühlet, ikisi de tanındı ve evet, insanlar fotoğraf çekmek için telefonlarını çıkardılar ama kimse buna aldırış etmedi, ruh hali canlı kaldı ve hatta Adele sahnede bir içki oyununda yarıştı (yine de onun yenilgisine neden oldu). Lawrence’ın “Nasıl kaybedersin?” diye bağırması ve bu mücadeleyi istemesi). Sonra karaoke söylediler ve Lawrence, gezegendeki en büyük şarkıcılardan birinin karşısında yaptığınızda sıradan eğlencenin biraz daha yüklü olduğunu öğrendi.

Ama yine de kadife ipin diğer tarafında geçirilen muhteşem bir geceydi, Adele gibi bir süperstarın ara sıra deneyimleyeceği türden bir şeydi ve Lawrence’ın iyi olmaya devam etmek için çok daha fazlasına ihtiyacı olduğunu bildiği bir şeydi. bir icracı olarak.

“Nasıl davranacağımı bilmiyorum” dedi, “insan etkileşiminden koptuğumu hissettiğimde.”

Bu idrak olmadan, Lawrence’ın bu hafta sonu Apple TV+’da yayınlanan, sıkıntılı bir nekahet dönemi için New Orleans’a dönen yaralı bir askeri mühendisi oynadığı samimi, abartısız bir drama olan “Causeway” gibi bir film çektiğini hayal etmek zor. “Causeway”, 32 yaşındaki aktrisin 2010 yılındaki çığır açan filmi “Winter’s Bone”dan bu yana gerçekten rol almadığı, insan boyutunda bir bağımsız yapım ve büyük bütçeli filmlerin tüm çan ve ıslıklarının çalındığını etkili bir şekilde hatırlatıyor. Hollywood soyuldu, çok az insan kamerayla, hareketsizken bile okunabilen Lawrence kadar güçlü bir bağlantı kurabilir.

“Causeway”in yönetmeni Lila Neugebauer, “İçsel yaşamı ile objektif arasındaki çizgi çok gergin” dedi.

Ekim ayının başlarında, Lawrence West Village’daki bir barda benimle içki içmek için buluştuğunda, bazı temsilcilerinin onu “Causeway” gibi daha küçük materyallerden uzaklaştırdığını ve dinleyicilerinin anlamayacağını söyledi. “Gerçekten sevdiğim ve hayran olduğum birçok yönetmenin bana ulaşmayan senaryoları olduğunu öğrendim” dedi.

Sonunda Lawrence, tek başına alması gereken kararların alınmasında çok fazla insanın rol oynadığını fark etti ve Ağustos 2018’de, “X-Men” sineması “Dark Phoenix”in yeniden çekimlerini tamamlarken, CAA’dan ayrıldı. 10 yıl boyunca onu temsil etti.

“Kendimi kaçırdım,” dedi.

Lawrence’ın her zaman açık sözlülük yeteneği olmuştur: Ekranda, size bazı şeyleri gösterecek – ve ekran dışında, size bir şeyler söyleyecek – şöhretle güçlendirilmiş diğer aktrislerin uzak durma eğiliminde oldukları. Belki de koruyucu bir kabuk geliştirmek için hiç zamanı olmamıştı. “Winter’s Bone” vizyona girdiğinde Lawrence sadece 19 yaşındaydı; Bir yıl sonra, “Açlık Oyunları”nda Katniss Everdeen olarak rol aldı ve bundan sadece iki yıl sonra “Silver Linings Playbook” için Oscar kazandı.

Jennifer Lawrence, “Jennifer Lawrence, Katniss Everdeen, sanırım” dedi. “Garip değil mi?” Kredi… The New York Times için Robbie Lawrence

Yeni film yıldızlarının gelmesinin zor olduğu bir çağda, Hollywood’un Lawrence’ı can simidi gibi yakalaması şaşırtıcı değil. Yine de, ancak bu kadar uzun süre canlı kalabilirdi. 20’li yaşlarının ortalarında, “Açlık Oyunları” serisini bitirip daha az beğeni toplayan filmlere geçtiğinde hayranlarının dehşetini hissedebiliyordu: buradayım ve sen burada olduğun için buradayım. Bir dakika, bunun iyi bir film olduğuna kim karar verdi?”

Ona böyle hissettiren belirli bir başlık var mıydı? Lawrence, Chris Pratt ile birlikte oynadığı 2016 bilimkurgu romantizmini vurgulayarak, “Yolcular,” dedi. “Adele bana yapmamamı söyledi! ‘Uzay filmlerinin yeni vampir filmleri olduğunu hissediyorum’ gibiydi. Onu dinlemeliydim.”

Lawrence’ın uzun zamandır arkadaşı olan ve o zamandan beri Lawrence’ın yapım ortağı olan Justine Ciarrocchi, yolun bir yerinde, Lawrence’ın kariyeri fazla imal edilmiş hale geldiğini söyledi.

Ciarrocchi, “Varsayılan modu, stratejiyi aşmak,” dedi ve “Hollywood’da belirli bir başarı zirvesine ulaştığınızda, yol genellikle sezgiden çok optikle ilgili olabilir, bu da onun doğal hareket tarzına tamamen zıttır.”

Ancak bu noktada Lawrence içgüdülerini dinlemeyi bırakmış ve savunma pozisyonundayken projeleri seçmeye başlamıştı. “Her şey bir geri tepme etkisi gibiydi” dedi. “Sadece rol yapmak yerine tepki veriyordum.” Çok parlak “Yolcular”ı Darren Aronofsky’nin son derece üzücü “Anne!” ile izledi, ardından genç yetişkin köklerinden mezun olduğunu kanıtlamak için seksi casus gerilim filmi “Kırmızı Serçe”yi yaptı. Ve azalan getiriler elde etmelerine rağmen, “X-Men” filmlerinde rol almaya devam etti çünkü hey, bir film yıldızı olduğunuzda süper kahraman devam filmleri çekmeniz gerekmiyor mu? Anlaşmanın bir parçası gibi görünüyordu.

Ama hiçbiri gerçekten tıkırdamıyordu ve Lawrence bir tepkinin demlendiğini hissedebiliyordu: Fazla irileşmişti ve insanlar onu bir çiviye oturtmak için can atıyordu. Derinlerde, belki o da küçülmek istiyordu. “Bir aktörden çok bir ünlü gibi hissettim” dedi, “yaratıcılığımdan, hayal gücümden koptum.”

Bazı film yıldızlarının ünlüleri tarafından o kadar izole hale geldiklerini ve artık ekran performanslarında gerçek bir şey algılayamayacağınızı belirttim.

Bu olabilir, dedi Lawrence, ilk birasını bitirerek. “Ve bu benim başıma gelecekti.”

LAWRENCE ŞİMDİ hayatının yarısından fazlasını televizyon ve film setlerinde geçirdi. Neugebauer, “Jen bunu gençliğinden beri yapıyor” dedi. “Gözlerini bağlayabilirsin ve o, işaretini bulur.”

Lawrence, seti güvenli bir sığınak olarak görüyor: “Her gün olmak için bir yeriniz varsa, muhtemelen bitene kadar endişe ve depresyondan muzdarip olduğunuzu bilemezsiniz.” Belki de bu yüzden Afganistan’dan travmatik bir beyin hasarıyla dönen ama yine de yeniden göreve başlamayı arzulayan “Causeway”deki karakteri Lynsey’e bu kadar çekici geldi.

Lawrence, “Tabii ki ülkem için hayatımı riske atmakla bir ilişkim olamaz,” dedi, “ama ‘Causeway’i okurken, kendilerini hiçbir yere ait hissetmeyen biri hakkında neden bu kadar duygusallaştığımı anlayabiliyorum. bir programa göre.”

Lawrence ilk yapımcılığını sinema yapmak için harekete geçti, ancak 2019 yazında kendini New Orleans setinde Lynsey oynarken bulduğunda, ne kadar açıkta hissettiğine şaşırdı. Kabul edilecek bir aksan, takılacak sahte bir burun, saçında stüdyo vurguları bile yoktu. Sadece Lawrence, sabırlı bir kameranın önünde durmuş, hayatından bana çok şey katmış gibi gelen şeyler üzerinde çalışıyordu ve ona neyin gerçek neyin gerçek olmadığını ayırt etmenin zor olduğu “Winter’s Bone”u hatırlattı.

Lawrence, “O kadar kişisel, neredeyse günlük girişleri gibi hissettirdi, güvende hissetmedi” dedi. Özellikle Lynsey’nin, annelik içgüdüleri hem sıcak hem de soğuk olan zor bir narsist olan annesiyle (Linda Emond) ilişkisiyle ilgiliydi. Lawrence, “Annem ve ben, anneler ve kızları gibi çok şey yaşadık” dedi. “Fakat bazı yaraları alıp onları inanılmaz derecede iyileştirici bir şeye dönüştürebildiğim bir işe sahip olduğum için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum.”

Sol üstten saat yönünde: “Açlık Oyunları”nda Jennifer Lawrence, “Red Sparrow”, “Silver Linings Playbook” ve Bradley Cooper ile “Mother!” Kredi… Sol üstten saat yönünde: Murray Close/Lionsgate; Murray Close/20th Century Fox; JoJo Whilden/Weinstein Şirketi; Paramount Resimleri/Protozoa Resimleri

Lawrence, pek çok nedenden dolayı “Causeway”i en zor yapımı olarak adlandırdı: Zaten zayıf olan üretim programı, ısı dalgaları, ani seller, yıldırım çarpmaları ve Barry Kasırgası için tam bir tahliye nedeniyle birkaç gün kaybetti. Zaman daraldığından ve Lawrence, Maroney ile olan düğününe hazırlanmak için yaz sonunda ayrılmak zorunda kaldığından, herkes çekimleri bitirmek için daha sonraki bir tarihte tekrar bir araya gelmeyi kabul etti. Ardından Mart 2020’de başlaması gereken yeni çekim, Covid nedeniyle dağıldı.

Neugebauer, “Uçağa binmeden yirmi dört saat önce bunun olmayacağına dair bir telefon aldım” dedi.

En çok Broadway’de kısa süre önce canlandırılan “The Waverly Gallery”nin de dahil olduğu tiyatro yönetmenliği kariyeriyle tanınan Neugebauer, ilk uzun metrajlı yönetmenliğini “Causeway” ile çekiyordu ve şimdi bunu tamamlayıp tamamlayamayacağını merak ediyordu. Ancak uzun ve zorunlu aranın bir tersi vardı: Neugebauer sinemayı düzenlerken, Lawrence’ın Lynsey’inin kendi travmasıyla boğuşan Brian Tyree Henry’nin oynadığı bir araba tamircisi olan James’le paylaştığı sahnelerden büyülendi. İki oyuncu arasındaki kimya o kadar güçlü ve çekiciydi ki, sinemanın merkezine doğru daha sağlam bir şekilde ilerlemeye başladı.

Lawrence ve Henry’yle günümüz sahnelerine daha fazla zaman ayırmak için Afganistan’da geçen bir dizi flashback’i en sonunda rafa kaldıran Neugebauer, “Ne zaman şimdiki deriyse performanslarını kessem bir şeyler kayboluyordu” dedi. “Sevdiklerini öldürmek hakkında çok şey duyuyorsun ve sonra onu yaşamak zorundasın ve bu acı verici. Ama sinema, travmanın kendisinden çok travmayla nasıl boğuştuğumuzu göstermekle ilgilendi.”

Yapım 2021 yazında yeniden toplandığında, Lawrence ve Henry yeni sahneler oluşturmak ve her yeni satırı dürüstlük açısından incelemek için Neugebauer ile yakın bir şekilde çalıştı. Bu dostluk, “Causeway”in atan kalbi haline geldi ve Lawrence’ın anlatılanları fark etmesine rağmen, kusursuz bir şekilde birleştirilmiş yeni görüntüler olmadan sinemanın bir versiyonunun var olduğuna inanmak zor.

Şubat ayında oğlu Cy’yi doğuran Lawrence, “Hamile olduğum için bunu tespit edebiliyorum” dedi. “New Orleans’ta öğrendim ve görebiliyorum: ‘Aman Tanrım, meme uçlarım sert. Yüzüm olduğundan daha dolgun.”

2019’da “Causeway”e ilk başladığında, Lawrence Maroney ile evlenmeye hazırlanıyordu, ancak yine de Lynsey’nin herhangi bir şeye veya herhangi birine bağlanma korkusuyla ilgili olabilir. “Kendinizi tam olarak tanımadığınızda, kendinizi nereye koyacağınız konusunda hiçbir fikriniz yok” dedi. “Sonra kocamla tanıştım ve ‘Kendini buraya koy’ dedi. ‘Doğru geliyor, ama ya değilse?’ dedim.

Geriye dönüp bakıldığında, Lawrence bağlılık kaygısı yaşadığını fark etti, “ve bu, tüm bu farklı yaratıcı şekillerde performansımdan geliyordu, ama bunun bilincinde değildim. Sonra geri döndüm ve bu aileyi kuran kocamla evdeyken, kaldığım için çok mutluyum. Çok mutluyum, çıldırıp düğünü iptal edip kaçıp ‘Asla yıkılmayacağım!’ demediğim için.”

Neugebauer, “Causeway”e bağlanma konusunda aynı şekilde hissediyordu ve Neugebauer, uzun süren aradan sonra birçok insanın kefaletle kaçmış olabileceğini kaydetti. Bunun yerine, bunu gördüler ve “Causeway” Eylül ayında Toronto Uluslararası Sinema Şenlik’teki prömiyeri sırasında sıcak eleştirilere girdi, hala Lawrence’ı bir döngüye atan bir gelişme.

“Film çıktığında ‘Her şey biraz fazla kolay görünüyordu’ gibi kötü bir eleştiri okudum ve bu beni güldürdü” dedi. “Bütün kötü eleştiriler arasında bunu okuduğuma sevindim, çünkü bu hiç yapışmıyor.”

GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNDE Stella Artois’in yeniden doldurulmuş kupalarıyla standımıza döndüğümde, Lawrence bir mesaj göndermeyi bitirdi ve telefonunu yüzü aşağı bakacak şekilde masaya koydu. O zaman iPhone kasasının üzerinde “JLM” baş harflerinin olduğunu fark ettim ve Lawrence, “30 Rock” sitcomunun büyük bir hayranı olduğu için, şimdi züppe sarışın Jane Jenna Maroney ile bir yasal adı paylaşmanın nasıl bir his olduğunu sordum. Krakowski şovda oynadı.

Kredi… The New York Times için Robbie Lawrence

“Bunu tek fark eden benim sanıyordum!” diye bağırdı. “Tanrım, adımı değiştirmek konusunda çok feminist bir çöküş yaşadım çünkü bu benim kimliğim, bana verilen ilk şey bu.” Ama nihayetinde, kocası ve oğluyla farklı bir soyadı paylaşarak kendi dünyası ve kamusal kişiliği arasında daha kolay geçiş yapabileceği fikrini beğendi.

“Jennifer Lawrence adıyla doğdum ama 21 yaşındayken bu benden alındı ve bir daha asla geri alamadım” dedi. “Yani hiçbir şeyden vazgeçiyormuşum gibi hissetmedim. Bu isim zaten onlara ait.”

Jennifer Lawrence’ı görselleştirmesi istenirse şimdi kimi hayal ediyor? Bir an soruyu düşündü.

“Jennifer Lawrence, Katniss Everdeen sanırım,” dedi. “Garip değil mi?”

2012’den 2015’e kadar her yıl vizyona giren dört filmi kapsayan “Açlık Oyunları”na katıldığı için pişman değil. “Bu filmler harikaydı” dedi. “Beni durduran tek şey, beni ne kadar ünlü yapacağıydı.”

Yardımcı yıldızları Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth ile çabucak bağ kurdu, ancak prömiyerler ve kalabalık basın etkinlikleri ona Britney Spears’ın limuzininden çılgın bir çığlık atan hayranlar denizine bakan çaresiz Spears’ın “Lucky” görüntüsünü hatırlattı.

rarrrrr! dedi Lawrence, kalabalığın gürültüsünü taklit ederek. “Yani çocuklar ve ben her zaman otelimize geri döner ve sadece viski içer ve kafayı bulurduk.” Kıkırdadı, sonra yüzünü buruşturdu. “Kayınvalidem buna bayılacak. Artık yapmıyorum, ben bir anneyim!

“West Side Story”nin genç oyuncusu Rachel Zegler’in başrolü oynayacağı “The Hunger Games”in ön bölümü olan “The Ballad Of Songbirds and Snakes”ı duyduğunda nasıl tepki verdi?

“Bu beni küf gibi yaşlı hissettiriyor” dedi. “21 yaşında olduğumu ve ‘Tanrım, bir gün onları yeniden yapacaklar ve yeniden yapacaklar’ diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ama o zamana kadar çok yaşlı olacağım! ölmüş olacağım!”

Lawrence’ın yaratıcı dönemini hızlı ileri sarmaya hevesli olduğu hissine kapılıyorsunuz. “Gerçekçi olalım, sadece 40 yaşıma yaklaşıyorum” diyerek, eskiden hissettiği baskının “30’lu yaşlarındaki bir aktris için mevcut olmadığını” vurguladı. Lawrence, sonbaharda kendisini genç aktör Andrew Barth Feldman ile romantik bir şekilde eşleştiren komedi filmi “No Hard Feelings”i çekerek geçirdi ve “20 yaşında bir çocukla çalışmak çok iç karartıcı” dedi. “Ben, ‘YouTube ilk icat edildiğinde, doğdun.’”

“No Hard Feelings”, Lawrence ve Ciarrochi’nin yapımcılığını üstlendiği ikinci sinema olacak. Lynne Ramsay tarafından yönetilecek olan Ariana Harwicz romanının bir uyarlaması olan “Die, My Love” ve her ikisinde de rol alacağı, Hollywood’un en güçlü ajanı Sue Mengers’in biyografisi için özellikle heyecanlı.

Yapım şirketi Excellent Cadaver’ın adının büyük bir ünlüye hitaben eski bir Sicilya tabirinden geldiğini açıkladı. Ama Lawrence, sırtındaki hedefin son birkaç yılda küçüldüğünü mü hissediyor?

Evet, artık “Açlık Oyunları”ndan birkaç yıl uzakta olduğuna göre, “Artık 13 yaşındakilerden korkmuyorum. Kim olduğum hakkında hiçbir fikirleri yok.” Adele ile geçirdiği gece ve benimle geçirdiği rahatsız edici mutlu saatler, değişimin daha fazla kanıtını sundu. “Gerçek dünyadaki etkileşimlerimden, sadece yaşamda hareket edebilme şeklimden, şeylerin farklı olduğunu söyleyebilirim” dedi. “Ara sıra Ugg botlarla dışarı çıktığım hakkında bir yazı çıkıyor, ama bunun dışında ilgi azaldı, Tanrı onu korusun.”

Peki, tüm franchise taahhütlerini yerine getirdiğine ve nispeten özgürce hareket edebildiğine göre Jennifer Lawrence kim? Bana “Açlık Oyunları”na katılmadan ve geleceğini radikal bir şekilde yeniden tasavvur etmek zorunda kalmadan önce, çok çalışacağı ve bir ailesi olacağı, ancak radarın altında yaşayacak kadar uçabileceği bir hayat hayal ettiğini söyledi. normalde.

“Ve şimdi tam daire, hayal ettiğim hayatı elde ediyorum” dedi. En azından o var, yarın bile tüm lanet dünya Pieces’a gidebilir.