Judy Woodruff Nostalji İçin Çok Meşgul

Bakec

Member
ARLINGTON, Va. — Seçim gecesi sunuculuğu yaptığı son seferdi ama Judy Woodruff, nasıl hissettiği hakkında konuşacak havasında değildi. Kongre dengede asılı dururken ve seçim inkarcılığı havadayken, 50 yıldan fazla bir süre önce başlayan bir kariyerde bu ana nasıl geldiğini düşünmek için çok meşguldü, eldeki göreve odaklandı.

Nadir bir mola sırasında Salı günü 19:46’da, “Belki akşam bittiğinde ve onu sardığımızda ve birbirimize beşlik çaktığımızda ya da sarıldığımızda ya da ne yaparsak yapalım, belki o zaman bana çarpar” dedi. gece yarısından sonra uzayacak olaylı bir yayında.

Kendi kuşağının önde gelen televizyon gazetecilerinden biri olan 75 yaşındaki Bayan Woodruff, Jimmy Carter’ın 1970’lerin ortalarında NBC için yürüttüğü başkanlık kampanyasını anlatırken adını duyurdu. Salı günü, ara sınav sonuçlarının gelmesini beklerken, tek sunucu ve yönetici editör olarak yönettiği, saçma sapan gece haber programı “PBS NewsHour” setinde her zamanki dik duruşuyla oturuyordu. 2016’dan beri.

Hazır bir akşam yemeği elinizin altındaydı – beyaz bir kutuda mısır ve yengeç çorbası, yanında tam buğday ekmeği vardı – ama tekrar yayına dönmeden önce birkaç kaşıktan fazlasını yiyemedi. .

“Son birkaç gündür gazetelere ve araştırma makalelerine göz atmaktan çok yoruldum” dedi. “Bir hata yapmamak için, birinin adını yanlış anlamamak için, Cumhuriyetçi birine Demokrat demek için, birinin adını yanlış telaffuz etmek için çok uğraşıyorum.”

Bayan Woodruff, Şubat 1976’da New Hampshire ilköğretiminde, o zamanlar önde gelen bir başkan adayı olan Jimmy Carter ile röportaj yapıyor. Kredi… Getty Resimleri

Tarafsız, orta halli tarzıyla tanınan Bayan Woodruff, Mayıs ayında, yıl sonunda işinden ayrılacağını duyurdu. “PBS NewsHour”un sunucu olarak son gecesi 30 Aralık olacak. En azından 2024 seçimlerine kadar kamu televizyonunda kıdemli muhabir olarak kalmayı planlıyor ve ayrıca PBS için yeni bir bölüme ev sahipliği yapacak. NewsHour, “Judy Woodruff Sunar: Amerika Bir Yol Ayrımında.”

Woodruff, “Çapalamayı bırakmaya karar verdiğimde kendime ‘Gazetecilerin cevaplaması gereken en önemli sorular nelerdir?’ diye sordum” dedi. “Tam karşımdaydı: Nasıl bu kadar bölündük, birbirimizin boğazına, aileler bölündü, iş arkadaşları bölündü, mahalleler bölündü?”

O çok ender bir şey – uzun zamandır Washington’un içinden tartışmalara maruz kalmayan biri. Akşam yemeği partilerine ev sahipliği yapmasıyla tanınan uzun zamandır Washington’da gazeteci olan Sally Quinn, “Bunca yıldır televizyon yıldızı olan biri için inanılmaz bir şey olan onun hakkında kötü bir şey söyleyecek birini tanımıyorum” dedi. güç seti için.

“Kir veya kenar bulamayacaksınız,” diye devam etti Bayan Quinn. “Sana söylerdim, belki sessizce söylerdim ama orada hiçbir şey yok. Judy Woodruff hakkında bir hikayenin dengesi yok.”

Bu makale için Washington DC’deki evinde ve “PBS NewsHour”un üretildiği Arlington, Va.’daki WETA-TV stüdyosunda yapılan röportajlar sırasında, Bayan Woodruff’un konuşmak istediği son şey onun mirasıymış gibi görünüyordu. .

Bayan Woodruff’u Carter ve Reagan yönetimleri sırasında Beyaz Saray muhabiri olduklarından beri tanıyan “60 Dakika” muhabiri Lesley Stahl, “Judy asla hikayeyi kendisi yapmaz” dedi. “Bu bir klişe ama Judy Woodruff’un durumunda bundan daha doğru olamazdı.”

Bayan Woodruff, 1981’de NBC News muhabiriyken Beyaz Saray basın ofisinde çalışıyor. Kredi… Barbara Ries
NBC News radyo mühendisi Aldo Argentieri, meslektaşını kontrol ediyor. Kredi… barbara reis

Bayan Woodruff işe başladığında, yalnızca üç büyük yayın ağı vardı ve milyonlarca Amerikalı, haberlerini bir gün önce açık sözlü CBS Haber spikeri Walter Cronkite’den almaktan memnundu. Kablolu TV ve dijital medyanın ortaya çıkmasıyla birlikte siyasi yayınları karakterize edecek olan gürültü ve partizanlık hala çok uzaktaydı.

Bayan Woodruff eski tarzdan asla sapmadı. Bir soru sorduktan sonra cevabı dinler. Nezaket onun markasıdır. Ona koridorun her iki tarafındaki politikacıların saygısını kazandıran bir yaklaşım.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in bir zamanlar genelkurmay başkanı olan Marc Short, “Tanıdığım herkes Judy ile röportaj yapmaktan rahat hissediyor, çünkü soruların adil olacağını ve puanlarınızı aktarma fırsatınız olacağını biliyorsunuz” dedi. ve ara sıra bir “PBS NewsHour” yorumcusu.

Meclis Sözcüsü Nancy Pelosi Salı günü WETA-TV stüdyosunda, Bayan Woodruff’a ilk konuşmalarından birini verdikten hemen sonra, “O çok saygın, objektif ve size konuşma şansı veriyor, ki bu iyi bir şey” dedi. kocasına yapılan saldırıdan bu yana röportajlar. “Bilgisine sahip, bu yüzden demokrasiyi, yasaları ve gerisini gerçekten anlayan biriyle konuşuyormuş gibi hissediyorsunuz. Ve bu evrensel olarak geçerli değil.”

The Atlantic’in genel yayın yönetmeni Jeffrey Goldberg, Bayan Woodruff’un nezaket vurgusunun onu öne çıkardığını söyledi. “Judy, Washington gazeteciliğinin son yetişkini olabilir,” dedi. “Haberlere karşı bir kısıtlama, soğukkanlılık ve uygun profesyonel mesafe modeli oldu ve bu onun güvenilirliğini pekiştiriyor.”

Ölçülü yaklaşımının bir dezavantajı, onu eski moda gösterme riskidir. “Saturday Night Live”ın 22 Ekim’deki bölümünün açılış anlarında, oyuncu kadrosundan Heidi Gardner, saçlarını mükemmel bir Woodruffian bob şeklinde toplayarak kameraya baktı: “İyi akşamlar, ben Judy Woodruff ve bu ‘PBS Haber Saati.’ Büyükannen ‘Bunu haberlerde gördüm’ dediğinde bahsettiği şey biziz.”

Washington, DC’deki evdeki çapa Kredi… New York Times için Nate Palmer

ABD Ordusunda başsavcı olan William H. Woodruff ile ev dışında çalışmayan Anna Lee Woodruff’un kızı olarak büyüdü. Judy’nin askeri velet olarak yetiştirilmesi, gençken Tayvan, Almanya ve beş Amerikan şehrinde yaşadığı anlamına geliyordu.

Aile, babası ordudan emekli olduktan ve beyaz eşya satıcısı ve güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladıktan sonra Augusta, Ga.’ya yerleşti. 1966 ve 1967 yazlarında, Bayan Woodruff, Georgia’dan Demokratik Kongre temsilcisi Robert Stephens Jr.’ın Washington ofisinde çalıştı. Bayan Woodruff, “Politika ve Washington kuyusundan yeterince içemedim” dedi. Ancak Capitol Hill’de çalışan kadınlar, onu hükümette kariyer yapmaması konusunda uyardı. “’Kahve kızını bitireceksin’” dediklerini hatırladı.

Duke Üniversitesi’ndeki profesörlerinden biri gazeteciliği önerdi. Gazete muhabiri olacak kadar güçlü bir yazar olmadığından endişelendi ve televizyon kanallarına başvurdu. Atlanta’daki bir ABC iştirakindeki bir iş görüşmesi sırasında, haber müdürü ona, “Böyle bacaklarla, seni nasıl işe almayayım?” dedi.

İlk rolü? “Ben kahve kızıydım” dedi.

Bir yıl sonra, hikayeleri bildirmek için bir fırsat istedi. Bayan Woodruff’a göre patronu, “Zaten bir kadın muhabirimiz var” dedi. Daha sonra ona başka bir şey teklif etti – hafta sonu “hava durumu kızı”, haber odası sekreteri olarak görevlerine devam ettiği sürece üstlenmesine izin verilen bir iş.

Atlanta’daki CBS iştiraki WAGA’nın işe alındığını duydu. İstasyonun haber direktörü Bob Brennan, “Dük ile Tepede çalışmak arasındaki geçmişine hayran kaldım” dedi. “‘Hafta sonu hava durumunu ne halt ediyor?’ diye düşündüm.”

Onu Georgia Eyalet Meclisi’ni koruması için tuttu ve onu eyaletteki güçlü oyuncularla tanıştıran deneyimli bir kameramanla birlikte çalıştırdı. 23 yaşındaydı. İşteki ilk yılında, o zamanlar Plains, Ga.’dan bir eyalet senatörü olan Jimmy Carter, valilik için yarıştı ve kazandı.

WAGA’nın haber departmanındaki birkaç kadından biri olan Phyllis Mueller, Bayan Woodruff’ta çapa potansiyeli gördü. O sırada kanalın öğlen haber yayını sıkıntılıydı. Bayan Mueller, pembe diziler arasında sıkışmış, o kadar düşük reytingler aldı ki, istasyonun mevcut sekiz buçuk dakikalık ticari zamanın sadece iki dakikasını sattığını söyledi. Kaybedecek çok az şeyi olan Bayan Mueller, haber müdürüne, Bayan Woodruff’un haber spikeri olduğu haber programını yapması için neden ona bir şans vermiyorsunuz?

Bayan Mueller, “Kadınların güvenilir olmadığı, bir kadın onlara okursa insanların bu haberlere inanmayacağı söylendi” dedi.

Bayan Mueller, istasyonun kısmen iki genç kadına çok fazla ödeme yapılmadığı ve yabancılaşacak çok izleyici olmadığı için plana devam ettiğini söyledi.

“Judy gerçekten başarılı oldu,” dedi. “Kamera onu gerçekten sevdi. Okurken kulağına konuşan biriyle rahatladı, yön almaya açıktı ve ayakları üzerinde düşünmekte harikaydı.”

Eşi gazeteci Al Hunt ile 2004 yılında. Kredi… Getty Images aracılığıyla Saul Loeb/MCT

Bayan Mueller, programın kendi zaman diliminde en çok reyting alan program olduğunu ve istasyonun Bayan Woodruff’u akşam haberlerinin haber sunucusu haline getirdiğini söyledi.

1974’te New York’ta NBC News’den bir yöneticiyle yaptığı bir iş görüşmesi sırasında, Bayan Woodruff’a Güneyli aksanından kurtulmak için çalışması gerektiğinin söylendiğini hatırladı. Atlanta’ya döndü ve Sarı Sayfalarda bir ses koçu buldu. Derslere başlamadan önce yönetici onu aradı. 1975’in başlarında Atlanta’daki NBC Haber bürosundan rapor vermesi için işe alındı.

Bayan Woodruff’un gönderileri “NBC Nightly News” ve “Today” da görünmeye başladı. Yılın ortasına kadar, ağı, başkanlığa aday olan ancak anketlerde geri kalan Bay Carter’a daha fazla dikkat etmeye çağırıyordu ve ara sıra onun kampanyasıyla ilgili hikayeler yayınladı.

Bay Carter 1976’da New Hampshire ön seçimini kazandıktan sonra, NBC bu görevi daha deneyimli gazetecilere verdi – tabii ki erkeklere. Bayan Woodruff, genç bir muhabir olarak kaldı, yine de onu otobüsteki sözde çocuklardan biri yapan bir rol, o sırada başkanlık kampanyalarını kapsayan muhabirler için kullanılan bir ifade, ABC News’den Sam Donaldson’ın da dahil olduğu bir grup.

Bayan Woodruff, Ohio, Steubenville’de Bay Carter hakkında haber yaparken, o zamanlar Wall Street Journal’ın ulusal siyaset muhabiri olan müstakbel kocası Albert Hunt’ın dikkatini çekti. Bay Hunt, “Bugün yapsanız sizi kibar toplumdan uzaklaştıracakları bir şey yaptım” dedi. “Otobüse bindim ve Sam Donaldson’a ‘Sam, harika bacaklı sarışın kim?’ dedim.

Bayan Woodruff ve Bay Hunt, 1982 tarihli “This Is Judy Woodruff at the White House” adlı kitabına göre, Bay Carter’ın kampanya personelinin gazetecilere karşı yarıştığı Plains’deki bir beyzbol maçında resmen tanıştılar. Bay Carter’ın göreve başlamasından sonra Bay Hunt’tan kaçtı. 1980 yılında evlendiler.

Bay Carter Beyaz Saray’dayken, Bayan Woodruff, NBC News için Beyaz Saray muhabiri oldu. Sonunda ağın akşam spikeri olmadan önce Beyaz Saray’ı NBC için yöneten Tom Brokaw, “Jimmy Carter hakkında Washington’daki herkesten daha fazla şey bildiği herkes için açıktı” dedi.

Bayan Woodruff, 2016 yılında meslektaşı Gwen Ifill’in ölümünden sonra “PBS NewsHour”un tek spikeri oldu. Kredi… New York Times için Nate Palmer

Hırslı ve rekabetçiydi. Anılarında, “Önemli bir haber olayı meydana geldiğinde, gecenin bir yarısında NBC’nin haber vermek için uyandığı kişi olmak istiyorum” diye yazdı. Ancak, 1978’de NBC’nin Washington bürosuna katılan ve şu anda ağın baş Washington muhabiri ve dış politika muhabiri olan Andrea Mitchell, yine de diğer kadın gazetecilerin kariyerlerine yardımcı olduğunu söyledi. Bayan Mitchell, “Aynı yaştayız ama kıdemi vardı ve bana yer açtı ve benim parlamam için yollar aradı,” dedi.

30 Mart 1981’de Başkan Reagan Washington Hilton’da bir öğle yemeğinde konuşurken, Bayan Woodruff Beyaz Saray havuz muhabirleri arasındaydı. Binadan çıkarken, kamera ekibinden ayrıldığını fark ettiğinde soru sormak için ona doğru adım attı.

“Sonra pop, pop – pop, pop, pop, pop’u duydum” diye anısına yazdı. “Duyduğum patlamaların bir dizi silah sesi olduğunu fark ettiğim anda kalbim buz kesti.”

O sırada hamileydi. Bir an için ateş hattında olduğundan korktu.

Yaralı başkan olay yerinden alınırken, Bayan Woodruff, raporunu arayabilebilmek için bir telefon bulması gerekti. Başka bir muhabir, yakındaki bir eczanede tıslayan bir telefonla onu dövdü. Bir ofis binasına koştu ve bir resepsiyon görevlisine arama yapması için yalvardı.

1983’te dışişleri bakanı George P. Shultz ile bir röportaj yaptı. “Haftalarca hazırlandık” dedi ve “parça üç dakikada yayınlandı.” Ağ haber programlarında daha kısa bölümlerin trendinin devam edeceğini fark ederek, PBS için NBC’den ayrıldı ve Robert MacNeil ve Jim Lehrer tarafından yayınlanan “The MacNeil/Lehrer NewsHour” programının Washington baş muhabiri oldu.

“Arkadaşlarım, ‘Sen delisin. Bir ağdan nasıl ayrılırsın?’” dedi Bayan Woodruff. “Ama daha fazla zaman ve daha ciddi konular istedim.”

1993’te Washington Post’un eski yayıncısı Katharine Graham’ın evinde bir akşam yemeği partisine katıldığında hâlâ PBS’deydi. CNN’in o zamanki başkanı Tom Johnson da konuklardan biriydi.

“O gecenin sonunda Judy Woodruff’u almam gerektiğini biliyordum,” dedi ve “Yemekten önce, yemek sırasında ve sonrasında onu işe almak için her fırsatı değerlendirdim. Karımı benimle evlenmeye ikna etmek dışında bir insanı ikna etmek için daha fazlasını yaptığımı sanmıyorum.”

CNN sahibi Ted Turner ile görüştükten sonra, Bayan Woodruff, Bernard Shaw ile birlikte “Inside Politics” adlı siyasi talk show’un ortak sunucusu olarak CNN’e katılmayı kabul etti.

Bayan Woodruff, 2003 yılında Phoenix, Arizona’daki Demokratik başkanlık tartışmasının moderatörlüğünü yaptı. Kredi… Getty Resimleri
Gwen Ifill ve Bayan Woodruff, 2012’de Los Angeles’ta Televizyon Eleştirmenleri Derneği’nin önüne çıktı. Kredi… Getty Resimleri

1998’de bir trajedi yaşandı. Üç çocuğundan en büyüğü olan ve hafif bir spina bifida ile dünyaya gelen Jeffrey Hunt, rutin görünen bir ameliyat için hastaneye gitti. Operasyon ters gitti ve onu üç aydan fazla bir süre komada bıraktı. Artık yürüyemiyordu ve görme, konuşma ve kısa süreli hafıza bozukluğu yaşadı.

Bayan Woodruff, “Az önce dağıldım,” dedi.

Artık tekerlekli sandalyeye mahkum olan oğluna ve diğer çocuklarına baktığı için çalışmaya devam etti. “Doktor bana, ‘Olduğun kişi olmalısın ve mümkün olan en iyi anne olmak için ne yapıyorsan onu yapmalısın’ dedi.

Bayan Woodruff ve Bay Hunt, Jeffrey’nin eğitimine devam edebilmesi için okullarla çalıştı ve üniversiteden mezun oldu. Bayan Woodruff, şu anda ailesinden yaklaşık 40 mil uzakta, bir işi ve aktif bir hayatı olduğu bir okul kampüsündeki bir grup evinde yaşadığını söyledi.

Bay Shaw, 2000 yılında emekli oldu ve Bayan Woodruff, 2005 yılına kadar “Inside Politics”i demirlemeye devam etti. Ertesi yıl, PBS’ye geri dönerek, gece haber saati için belgeseller hazırlayarak ve raporlar hazırlayarak, “Jim Lehrer ile Haber Saati” haline geldi. Bay MacNeil’in 1995 emekliliği. 2013 yılında, Bay Lehrer emekli olduktan sonra, The Washington Post ve The New York Times’ta eski bir siyasi muhabir olan Bayan Woodruff ve Gwen Ifill, “PBS NewsHour”un ortak sunucuları ve yönetici editörleri olarak seçildiler. PBS, randevularının “bir ağ yayınında ilk kez bir kadın yardımcı sunucu ekibine sahip olduğu” olarak işaretlendiğini belirtti.

The Atlantic dergisinin editörü Bay Goldberg, “Gwen ile demir attığında, profesyonelliklerinde, kısıtlamalarında ve otoritelerinde kıyaslanamaz, sadece kıyaslanamaz bir tür güç vardı” dedi.

Bayan İfill’e 2015’in sonunda kanser teşhisi kondu. Bayan Woodruff dışında birkaç kişi onun hastalığının boyutunu biliyordu. “Kanserle neredeyse tamamen mahremiyet içinde, büyük bir metanetle savaşıyordu” dedi.

Bayan Ifill, Donald Trump’ın başkan seçilmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra 14 Kasım 2016’da öldü. Bayan Woodruff, “Onun ölümü beni çok sarstı ve hepimiz bu büyük haberle baş etmeye çalışıyorduk” dedi.

Yıl sonunda bırakacağı işi tek çapa olarak devraldı.

Salı gecesi, sandıkların kapanmasından saatler sonra, önemli yarışların çoğu seçime çok yakındı. “PBS NewsHour” özel sayısı en geç gece yarısı bitecekti, ancak Woodruff, yönetici çizgi çizgisini giyerek süre istedi.

Stüdyo saat 12:30’da kapandı Altı buçuk saat süren bir yayının ardından Bayan Woodruff, çoğunlukla yenmemiş çorbayı bir çöp kutusuna attı ve haber sunucusundan uzaklaştı. Beyaz Mercedes-Benz SUV’una bindi ve Arlington’dan Washington’a 20 dakika sürdü. Dairesinde, kocasının uyuduğunu söyledi. Parmak uçlarında banyoya girdi ve televizyondaki makyajını temizledi.