kitapların fiyatı %15’e kadar arttı, daha fazla bonusa ihtiyaç var

Felaket

Member
06 Eylül 2023 14:05

Kağıt gibi hammadde fiyatlarındaki artışlar aileleri zorluyor: “Kurumlar harcama tavanlarını yukarı doğru gözden geçirmeli”. Ayrıca yayıncılara da bir mesaj var: “Daha sade kitaplar yapıyorlar”

Daha fazla bonusa ihtiyacınız var – Ulusal Okul Müdürleri Birliği’ne göre kurumların kitaplara yönelik harcama tavanlarını yukarıya doğru gözden geçirmesi ve Bölgelerin daha az varlıklı ailelere yönelik ikramiyeleri artırması gerekiyor.

Bölgeler arasındaki farklar – “Bir yandan biz müdürler, okulların aşmaması gereken sınırın gözden geçirilmesini istedik: eğer sınırı yükseltirsek, ebeveynlerin harcamaları da doğal olarak artar, ancak Bölgeler de daha az varlıklı aileler için kitap kuponlarını artırmalı, Isee’yi yükseltmek” dedi Rusconi. “Örneğin Lombardiya’da pek çok iyi kitap dağıtılırken Güney’de bu sayının çok düşük olduğu bölgeler var. Beceriler bölgeseldir ve uyarlanması gerekir” diye ekledi.

“Yayıncılar daha sade kitaplar üretiyor” – Rusconi daha sonra yayıncılara bir mesaj da gönderdi: “Ders kitapları biraz daha sade. Onları daha ucuz hale getirmek için daha fazla cimriliğe ihtiyaçları var: Japonya’da geri dönüştürülmüş kağıt üzerine çok sade kitaplar gördüm”. Tüm okullarda artık multimedya interaktif beyaz tahtalar var ve öğretmenler internetten birçok materyal alabiliyor. Bu nedenle sınıfları ve dijital kütüphaneleri artırıyoruz” diye açıkladı.

Okul malzemeleri daha da pahalıdır – Ancak son parçanın aileler tarafından konulması gerekiyor: “Ders kitabı pahalı – diyor Rusconi – ama okul malzemeleri çok daha pahalı. Ebeveynlerin, çocukların tüketim yanılgılarını yeniden dengelemeleri gerekiyor. Yani biraz çaba sarf etmeniz gerekiyorsa, Kültürel eğitim açısından bunu yapabiliriz ve tüketime yönelik istekler çok fazla değil” diye bitirdi.

İlgili