Beykozlu
New member
SPD lideri Lars Klingbeil, Birliğin şansölye adayını sert bir şekilde eleştiriyor: Friedrich Merz, ülkenin acil sorularına cevap vermiyor ve sadece trafik ışıklarından duyduğu memnuniyetsizliğe güveniyor. “Merz aslında ne istiyor? Klingbeil “Spiegel” haber dergisine yaptığı açıklamada, esrar yasasını tersine çevirmek ve nükleer enerjiyi yeniden uygulamaya koymak istemesi dışında CDU ve CSU'dan herhangi bir fikir bilmiyorum” dedi. Merz saklanıyor, istemiyor “Böylesine iyi hissettiren bir seçim kampanyasının yanına kalmasına izin vermeyeceğiz.”
Daha sonra okuyun Reklamcılık
Klingbeil, CDU başkanının Birliği siyasi merkezden sağa kaydırdığını da söyledi. “Angela Merkel'in bile Merz'e bir kol mesafesi uzak durmayı tercih ettiği izlenimine kapılıyorum.” CDU'yu eski Şansölye'nin yönetimindeki çok basit bir parti olarak tanıdı. “Her zaman önce ülkesini düşündü. Merz her şeyden önce bu durumdan kişisel olarak nasıl siyasi çıkar elde edebileceğini düşünüyor.”
Klingbeil, partisinin erken federal seçimleri kazanacağına inanmaya devam ediyor. “Seçmen 23 Şubat’ta kararını verecek. O zamana kadar savaşacağız.”
RND/seb
Klingbeil, CDU başkanının Birliği siyasi merkezden sağa kaydırdığını da söyledi. “Angela Merkel'in bile Merz'e bir kol mesafesi uzak durmayı tercih ettiği izlenimine kapılıyorum.” CDU'yu eski Şansölye'nin yönetimindeki çok basit bir parti olarak tanıdı. “Her zaman önce ülkesini düşündü. Merz her şeyden önce bu durumdan kişisel olarak nasıl siyasi çıkar elde edebileceğini düşünüyor.”
Klingbeil, partisinin erken federal seçimleri kazanacağına inanmaya devam ediyor. “Seçmen 23 Şubat’ta kararını verecek. O zamana kadar savaşacağız.”
RND/seb