Netflix, Jersey Kıyısında Büyük Üretim Kompleksi İnşa Etme Anlaşmasına Yaklaştı

Bakec

Member
Netflix, Jersey Shore’da büyük bir prodüksiyon stüdyosu kurmaya çok yaklaştı.

Kararı bilen iki kişi, teknoloji devi, New York şehrinin yaklaşık 50 mil güneyinde eski bir Ordu üssünün işgal ettiği bir arazi parçası için en yüksek teklifi veren olarak seçildi. Netflix’in hala atlaması gereken birkaç çember var – ekonomik şartlar henüz nihai değil ve daha fazla onay gerekiyor – ancak bu onu Kuzeydoğu’da büyük bir üretim kompleksine sahip olmaya hiç olmadığı kadar yaklaştırıyor.

Şirket, Oceanport ve Eatontown ilçelerindeki Fort Monmouth sahasının yaklaşık 300 dönümlük arazisi için birkaç geliştiriciye teklif veriyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, “Planlarımız onaylanırsa, yaratıcı yetenek ve teknik uzmanlıkla dolu bir eyalet olan New Jersey için önemli ekonomik etki ve istihdam artışı yaratacak bir tesis inşa etmeyi umuyoruz” dedi.

Netflix’in ayrıca önemli bir destekçisi var: Hollywood yapımlarını önemli bir şekilde New Jersey’e geri getirme niyetinde olan Vali Phil Murphy.

Murphy, “Netflix’in New Jersey’de ciddi bir varlık oluşturmakla ilgilendiğini duymaktan heyecan duyuyoruz ve iyi ücretli işler yaratmak ve eyalet genelinde ekonomik büyümeyi teşvik etmek için onlarla ve endüstrinin geri kalanıyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz,” dedi. Bir açıklamada.

Netflix, teklifinin fiyatını açıklamadı. Ancak görünüşe göre şirketin son mücadeleleri – Netflix bu yıl abone kaybetti ve hisse fiyatı bir düşüş yaşadı – geçen yıldan beri hedeflediği alana olan ilgisini etkilemedi. Fort Monmouth Ekonomik Canlandırma Otoritesi parseli 54 milyon dolar olarak değerlendirdi, ancak birkaç geliştirici daha önce 1.126 dönümlük Ordu üssünün sadece 89 dönümü için 100 milyon dolardan fazla teklif etti.

Netflix alanı talep ederse, New Mexico’daki stüdyolarından sonra şirketin en büyük ikinci üretim kompleksi olacak. Netflix geçen yıl Brooklyn’in Bushwick semtinde de bir stüdyo açtı.