NPR, ‘Hafta Sonu Sürümü Pazar’ın Sunucusunu Ayesha Rascoe’yu İsimlendirdi

Bakec

Member
NPR için Beyaz Saray muhabiri olan Ayesha Rascoe, Cuma günü yaptığı duyuruda, “Weekend Edition Sunday” programının yeni sunucusu olacak.

The New York Times’ın Opinion ses ekibine katıldığı Ekim ayına kadar programı beş yıl boyunca ağırlayan Lulu Garcia-Navarro’dan kalan bir rolü üstleniyor.

Bayan Rascoe, 27 Mart’ta Amerika Birleşik Devletleri genelinde yaklaşık 800 kamu radyo istasyonu tarafından yürütülen bir haber dergisi programını yönetecek. Reuters’de yaklaşık on yıl muhabir olarak çalıştıktan sonra 2018’de NPR’ye katıldı. Oradayken, Obama yönetiminin sonunu ve Trump başkanlığının başlangıcını, ayrıca enerji ve çevre politikası haberlerini ele aldı.

Bir röportajda, Bayan Rascoe, “Hafta Sonu Sürümü”nün konuk sunucusu olarak iki kez kendisine anlatabileceği hikayelerin genişliğini gösterdiğini söyledi.

“Sevdiğim zor haberleri yapabildim, zor sorular sorabildim, EPA başkanıyla konuşabildim ve siyaset ve tüm bunlar hakkında konuşabildim. Sevdiğim ve tutkulu olduğum şeyler,” dedi, “ama sonra takıntılı olduğum bir dizi olan ‘Yellowjackets’te rol alan Melanie Lynskey ile de röportaj yapabildim.”

Bayan Rascoe, yeni görevinin bir parçası olarak hafta sonları “Önce Yukarı” podcast’ine de ev sahipliği yapacak.

“Weekend Edition Sunday” 1987’den beri yayında. Cumartesi karşılığı, 1990’ların başındaki kısa bir erteleme dışında 1985’te başlayan gösteriden bu yana rol alan Scott Simon tarafından barındırılıyor.

NPR, son aylarda, Bayan Garcia-Navarro, Audie Cornish ve Noel King de dahil olmak üzere, renkli kadınlardan oluşan yüksek profilli yıldızların ayrılması nedeniyle bazı kendi çalışanları tarafından kamuoyu önünde eleştirildi. NPR’nin medya muhabiri David Folkenflik, Ocak ayında bir makalede konuyu ele alarak NPR’nin beyaz olmayan gazetecileri elinde tutmakta zorlandığını ve ev sahiplerinin ırk ve cinsiyete dayalı ücret eşitsizliklerinden şikayet ettiğini bildirdi. Bay Folkenflik, sektördeki değişikliklerin ve podcast’lerin yükselişinin birçok gazetecinin hırslarının değiştiği anlamına geldiğini de yazdı.

Siyah olan Bayan Rascoe, NPR’deki zamanında desteklendiğini hissettiğini, ancak organizasyonun ve medya endüstrisinin geri kalanının hala yapacak işleri olduğunu söyledi.

“Çeşitlilik açısından, hiçbir ana akım haber kuruluşu olması gerektiği yerde değil, bu sadece bir gerçek” dedi ve ekledi, “NPR bunda farklı değil. Ancak her çıkış daha iyisini yapabilirdi.”