okul, olgunluğa bir adım kala gözetimi gerçekleştirir. Annenin bakana itirazı

Felaket

Member
Ne yanlış gidebilir? Lisenin üçüncü sınıfından sonra ve okulun son sınıfına başlamak üzereyken, bu kadar erken mezun olmanın mümkün olmadığını size bildiren enstitü tarafından yapılan idari bir hata: hata, zaten okulun başlangıcında, yukarı yöndedir. dört yıllık kurs. Özetle başvuru formunun onun zamanında kabul edilmemiş olması gerekirdi. Tek çözüm, geleneksel bir yolla dördüncü bir sınıfa kaydolarak çalışmaları tamamlamak ve böylece Maturità sınavını bir yıl geciktirmektir.

Bu, Napoliten bölgesinde meydana gelen ve ekli belgelerle birlikte öğrencinin annesi tarafından özel portal Skuola.net’e bildirilen paradoksal hikayedir. Okulun içtenlikle kabul ettiği bir “okul tarafından ve aile tarafından kasıtlı suistimal olmaksızın sadece maddi hata”aynı kurumda beş yıllık bir kursun dördüncü yılında resmi kaydın düzenlenmesi.

Valditara’daki öğrencinin annesi: Bağlılığın ve meziyetin bir değeri olduğuna hâlâ inanmak istiyoruz

Ailenin çözülmesi için Bakan Valditara’ya başvurduğu Kafkaesk bir durum. Aşağıdakileri okuyan açık bir mektup yazarak:

sayın bakanım

Lisenin sondan bir önceki yılını 9.38 ortalama ile (ek olarak) yeni bitirmiş 16 yaşındaki Napolili parlak öğrenci kızıma karşı okul tarafından başlatılan bir tedbire dikkatinizi çekmek isterim. bölgesel ve ulusal olarak çeşitli ödüller içerir).

Bununla birlikte, artık sona yakın olan eğitim yolunu tamamlamasına izin verilmiyor çünkü gerekli niteliklere sahip olmayacak, yani ÇOK GENÇ!

Tam da bölgemizde en çok hak eden öğrencilere ayrılan bir ödül vesilesiyle müdür yardımcısı bu konuyu gündeme getiriyor (kızımın yarışmayı kazandığı gün lanetlendi! Bu sonuçları bildirmemiş olsaydı, Burada onlardan bahsetmek istemiyorum).

Böylece, 17 Haziran 2023 tarihinde, yani tüm konularda ortalama 9 ve 10 olan final sınavının yayınlanmasından ve dördüncü sınıfa akraba kabulünden birkaç gün sonra, okul, sürpriz taahhütlü mektupla, yaptığını beyan etti. üç yıldan uzun bir süre öncesine dayanan kayıt başvurusunu kabul etme hatası ve ancak şimdi, lisenin son yılının arifesinde, kişisel “sorunun” farkına vardılar.

Enstitünün Ocak 2020’de yaptığı hatayı düzeltmek için okul tarafından alınan önlem, hiçbir şekilde didaktik sürekliliği garanti etmeyen, daha çok kızım olduğu için reddetme şeklini alan okul müfredatının değiştirilmesinden ibarettir. zaten kapsanan konuları tekrarlamak zorunda kalacaktı!

Temel olarak, bu karar, eğitim yolunu aniden kesintiye uğratarak, gösterilen çabaları boşa çıkarır ve birkaç hafta öncesine kadar harika ve dingin bir okul macerasında ona eşlik etmesi gereken sınıf arkadaşları ve öğretmenlerle duygusal olanlar da dahil olmak üzere bağlarını koparır. Her şey, okul müdürüyle görüşmesi bile reddedilen öğretmenlerine bile uyarı yapılmadan oldu.

Aynı okul hedeflerine 4 yıllık bir süre boyunca ulaşmak için geleneksel bir liseden tamamen farklı bir şekilde organize edilmiş daha fazla saat ve eğitim sağlayan Cambridge klasik dört yıllık deneysel liseye kaydolmadan önce. beş yaşında kızım, tam bir eğitim yolunu izledi, beş yıl ilkokul ve üç yıl ortaokul okudu, hiçbir kısaltma kullanmadan, akademik açıdan her zaman kendini farklılaştırdı ve çoğu zaman sınıf arkadaşlarına öğretmen olarak yardım etti.

Bu vesileyle, kızımın eğitim yolunda başladığı ve gerektirdiği olgunluğa ve kararlılığa sahip olduğunu fazlasıyla gösterdiği yolda huzur içinde devam edebilmesine izin vermenizi rica ediyorum.

Sadece, başlatılan önlemin eğitim açısından son derece yanlış olduğunu fark etmemenin nasıl mümkün olduğunu merak ediyorum, ancak her şeyden önce, her zaman elinden gelenin en iyisini yapan bir öğrencinin bu tür sınavlardan geçerken ruh haline hiç ağırlık verilmiyor. sonuç olarak kaçınılmaz bir hayal kırıklığı ve ıstırap durumuyla birlikte bir adaletsizlik.

Hâlâ çabanın ve liyakatin bu dünyada bir değeri olduğuna inanmak istiyoruz!

Lütfen isteğimi kabul edin.

Vivian,

Kendine güvenen bir anne

Uzman: “Öğrenciye süreklilik sağlanmalı”

Daha fazlasını anlamak için Skuola.net ayrıca bir uzmanla, eski baş öğretmen ve özel metinlerin ve kılavuzların yazarı Antonino Petrolino ile röportaj yaptı. Hikayeyi şöyle yorumluyor: “Açık bir idari hatayla karşı karşıyayız: Öğrenci, 30 Nisan 2007’den sonra doğduğu için dört yıllık bir lise kursuna kaydolmak için o sırada kişisel gerekliliklere sahip değildi; 13 Kasım 2019 tarih ve 22994 sayılı bakanlar genelgesi ile saat”.

Aslında, Ilenia Temmuz 2007’de doğdu ve bu nedenle, her şey planlandığı gibi gitmiş olsaydı, büyük olasılıkla 17 yaşına gelmeden mezun olacaktı. dört yıllık kurslar. Bu nedenle okul, üç yıllık bir okul yolculuğundan sonra değil, zamanında fark etmiş olmalıydı. Zaman doldu. Petrolino bunu hatırlıyor “İtalya’da, bir Kamu İdaresi bir hata yaptığında ve herhangi bir nitelikteki yasal bir konumu onayladığında ortaya çıkan ve zaman içinde konsolide olmasına izin veren meşru beklentiler ilkesi yürürlüktedir. Bu hallerde hak sahibinin kazanılmış hakları, yeminli hatadan sonra dahi geri alınamaz. O noktaya kadar izin verilen yolun bitmesine bir yıl kalmışken “düz ayak”a müdahale etmek mümkün değil” dedi..

Şimdi, Ilenia’nın eğitimine devam etmesine izin vermek için Eğitim Bakanlığı’nın müdahalesini veya idari bir itirazın sonucunu beklememiz gerekiyor.

bakanın yanıtı

Bu arada, Skuola.net aracılığıyla da duyuran Eğitim Bakanı Giuseppe Valditara’dan neredeyse anında yanıt geldi: “Napoli’den 16 yaşındaki öğrencinin durumunu USR Campania’nın müdürüne durumu bildirdim, böylece okulları korunabilir ve sorumlulukları kontrol edilebilir. Kontrol tamamlandıktan sonra gerekli önlemleri alacağız”.