Okullarda siber güvenlik, 2022’de 10 kurumdan 8’i bilgisayar korsanlarından etkilendi

Felaket

Member
Fidye ödemeleri ve kurtarma maliyetleri

Okul sektörü en yüksek itfa ödeme oranlarından birini kaydetti: %56 liselerin ve %47 Daha alt düzeydeki kurumların %90’ı siber suçluların talep ettiği meblağı ödedi.

Ancak fidyeyi ödemenin büyük ölçüde artan etkisi oldu. kurtarma maliyetleri katılan herkes için. Gasp yapmayı kabul eden yüksek öğretim okullarının zararının toplamı 1,31 milyon dolardı (fidye ödemeleri hariç), veri yedeklerini kullananlarınki ise 980.000 dolardı. Düşük eğitimde, fidyeyi ödeyenler için ortalama iyileşme maliyeti 2,18 milyon dolarken, ödemeyenler için 1,37 milyon dolardı.

İyileşme süreleri

Fidyeyi ödemek aynı zamanda iyileşme sürelerini de uzattı: Yükseköğretim kurumlarında yedeklemeye başvuranların %79’u bir ay içinde tekrar çalışır duruma geldi; bu zaman aralığında fidye ödeyenlerin yalnızca %63’ü bu zaman dilimindeydi. Daha düşük eğitim düzeyleri için bu oranlar sırasıyla %63 ve %59’du.

“Görünür Hedef Okullar”

“Okulların çoğu durumda sınırlı finansmanı olsa da, faaliyet gösterdikleri topluluklar üzerinde anında etkisi olan oldukça görünür hedeflerdirler” diye açıkladı Chester Wisniewski Sophos tarafından.

“Açık kalma ve ebeveynlerin ‘bir şeyler yapma’ isteklerine yanıt verme baskısı, maliyeti ne olursa olsun sorunu mümkün olan en kısa sürede çözme isteğine yol açıyor. Ne yazık ki gerçek veriler, istenen fidyeyi ödemenin bu saldırıları daha hızlı çözmediğini gösteriyor ancak bu muhtemelen suçluların kullandığı bir faktör. kurbanlarının seçimiWisniewski eklendi.