Okuyucu testinde Ring Doorbell Pro & Co.: Testçi Olaf'ın akıllı ev uzantısı

Adanali

Member

Okuyucu testçimize

Okuyucumuz Olaf, teknoloji konusunda çok bilgili olduğunu ve birkaç yıldır akıllı ev cihazları kullandığını söylüyor. Örneğin Alexa, uzun süredir müzik akışı yapmak ve diğer elektrikli cihazları akıllıca kontrol etmek için kullanılıyor.

Aşağıda, kendisinin yazdığı, test cihazlarıyla ilgili deneyimlerini bulabilirsiniz.

Test cihazlarının ilk kurulumu

Öncelikle Ring Battery Doorbell Pro, Ring Chime Pro ve Amazon Echo Show 5'i test etmeme izin verdiğiniz için teşekkür ederim. Test cihazlarını kullanmak için öncelikle Ring ve Amazon kullanıcı hesaplarına ihtiyacınız var. Zaten her iki hizmete de kayıtlı olduğum için test cihazlarının ilk kurulumu nispeten kolaydı.

Her üç cihaz da başlangıçta sorunsuz çalışan ev Wi-Fi'sine entegre edilmiştir. Uygulamayı kullanarak kurulum yapabilmek için yalnızca kapı zili ile önce pili tamamen şarj etmem gerekiyordu. Chime Pro ise uygun bir elektrik prizine ve ayrıca bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Amazon Echo Show 5'i Alexa uygulamasını kullanarak kurdum. Evdeki diğer Echo cihazlarını zaten kullandığım için kurulumu tamamen basitti.

Ring uygulamasını kullanmanın çok sezgisel ve kendi kendini açıklayıcı olduğunu buldum. İki yeni cihaz – Doorbell Pro ve Chine Pro – hemen tanındı ve hemen yapılandırılabildi.

Ring Battery Doorbell Pro hakkında geri bildirim

Ring Battery Doorbell Pro'nun video kalitesi bence çok iyi. 1536p HD video çözünürlüğüyle karanlıkta bile iyi iş çıkarıyor. Gece bile kapı zili renkli görüntüler gösteriyor ve kayıtları görmek çok kolay. İleriye doğru gerçek bir adım! Eski kameralarda görüntüler ve videolar her zaman yalnızca siyah beyaz olarak kaydediliyordu. Komşum dört yıllık bir kapı zili kullanıyor, bu da video çözünürlüğünün neredeyse aynısı değil ve kişinin tamamını göremiyorsunuz, yalnızca vücudun doğrudan kameranın önüne yerleştirilen kısmını görüyorsunuz. Test edilen Doorbell Pro'nun geniş açılı lensi ve daha yüksek video çözünürlüğü sayesinde, zayıf aydınlatma koşullarında bile kişinin tamamını yeterli kalitede görebilirsiniz.

Ring uygulamasında, kamera ve hareket bölgeleri, hareket hassasiyeti, akıllı uyarılar ve yeni “kuş bakışı görünüm” gibi farklı alanları ayarlamak için hareket ayarlarını kullanabilirsiniz.

Birlikte verilen aksesuarlar sayesinde Doorbell Pro giriş alanına kolaylıkla monte edilebilir. Benim durumumda kameranın görüş alanını optimize etmek için birlikte verilen açı adaptörünü kullandım. Vidalar ve aksesuarlar teslimata dahildir. Kullanım talimatları ayrıca neyin ne için kullanılacağını da çok iyi açıklıyor.

İlk başta, verilen pilin yeterince uzun süre dayanıp dayanmayacağı veya onu düzenli olarak manuel olarak şarj etmem gerekip gerekmeyeceği konusunda çok şüpheliydim. Pili şarj etmemin üzerinden dört hafta geçti ve Ring uygulaması bana yüzde 38'lik bir pil şarj düzeyi gösteriyor ki bunun iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. Maalesef kışın sıfırın altındaki sıcaklıklarda pil ömrünün nasıl davrandığını test edemedim. Doorbell Pro, test süresi boyunca güneşe, rüzgara ve yağmura maruz kaldı. Şu ana kadar muhafazanın içinde herhangi bir nem tespit edemedim.

Akıllı kapı zili, kolayca çıkarılıp tekrar takılabilen hızlı değiştirilebilir bir pile sahiptir. İkinci bir pil satın alırsanız, onu değiştirmek yalnızca birkaç basit adımdır. Doorbell Pro için güneş enerjisi çözümleri de mevcuttur. İsteğe bağlı olarak sunulan güneş paneliyle, pili şarj etmek veya değiştirmek artık gerekli olmayacaktır.

Chime Pro'daki kapı zili işlevini gerçekten beğendim, çünkü alarmı çalmak için her zaman akıllı telefonunuz yanınızda olmuyor. Dışarıdaysanız, telefonunuzda canlı video oynatabilir ve kapı ziline yerleştirilmiş hoparlör ve mikrofonu kullanarak, konuştuğunuz kişiyle – postacı veya habersiz bir ziyaretçi – doğrudan iletişim kurabilirsiniz; kendiniz orada olmanıza gerek kalmaz. Ayrıca, Echo Show 5'i kullanarak, “Alexa, ön kapıyı göster” sesli komutunu kullanarak konuştuğunuz kişiyle konuşabilirsiniz. Bu, örneğin Alexa ile uyumlu olan televizyonumuzla da çalışır. Arka planda yüksek sesler olmadığı sürece, iki yönlü sesli iletişim iyi çalışır. Örneğin, bir kamyon geçiyorsa, konuştuğunuz kişiyi anlamak zordur. Evde değilseniz ve telefonunuzu kullanacak zamanınız yoksa, otomatik bildirimler (hızlı yanıtlar) ayarlayabilirsiniz. Ring uygulamasında, “Otomatik yanıtlar” altında, önceden yazılmış mesajları ve yanıt süresini seçebilirsiniz. Postacının paketi kapının önüne bırakması gerektiğini ve mesaj bırakmasının hoş karşılandığını belirten kısa mesajı seçtim. Çoğu postacı bunu kabul etti ve memnuniyetle kullandı. Gelecekte burada daha fazla ayar ve mesaj görmek isterim.

Ring uygulamasındaki Hareket Ayarları bölümünde, Doorbell Pro'nun hareketlere tepki vermesi gereken ve tepki vermemesi gereken bölgeleri ayarladım. Bu ayarlar çok iyi açıklanmış ve ayarlanan bölgeleri hemen görebiliyorsunuz. İlk ayarlardan sonra, pratik testte çok iyi çalıştı. Uygulamada ayrıca hareket hassasiyetini ve herhangi bir alarmı da ayarlayabilirsiniz.

Ring Chime Pro'ya daha yakından bir bakış

Ring Chime Pro, Doorbell Pro ile birlikte elektronik bir gong işlevi görür. Ayrıca kendi ağınızda bir WiFi amplifikatörü olarak kurulabilir ve kullanılabilir. Ring uygulaması ayrıca Chime Pro'yu gece lambası olarak kullanmanıza olanak tanır. Ne yazık ki parlaklık sensörü ayarlanamıyor. Benim durumumda, Chime'ın konumu gündüz bile çok karanlıktı ve gece lambası sürekli açıktı. Ring uygulamasında veya doğrudan cihazda ek bir ayar seçeneği görmek istiyorum.

Chime Pro'yu oturma odasının her yerinden net bir şekilde duyulabilecek şekilde koridora kurdum. Chime Pro'nun tüm ayarları Ring uygulamasında net bir şekilde yapılandırılabilir. Burada ayrıca zil sesinin yalnızca kapı ziline basıldığında mı duyulacağını veya algılanan hareketlerin ayrıca bildirilmesini isteyip istemediğinizi de ayarlayabilirsiniz.

Chime Pro bir prizden güç aldığı için şarj durumu konusunda endişelenmenize gerek yok. Doorbell Pro ile birlikte test süresi boyunca her zaman güvenilir bir şekilde çalıştı.

Amazon Echo Show 5 incelemede

Test süresi boyunca Echo Show 5'i ofis odasındaki ev ofis masamda kullandım. Chime Pro çaldığında ön kapıda kimin olduğunu hemen görebiliyordum ve ofisten ayrılmadan diğer kişiyle de iletişim kurabiliyordum. Benim için bu çok büyük bir katma değer.

Evimde zaten iki Echo Show'u kullandığım için, bunların nasıl kullanılacağını ve işlev yelpazesini biliyorum. Doorbell Pro ile birlikte Echo Show'da ön kapının önündeki görüntüyü görebilmek için Alexa sesli iletişimini kullandım. Echo Show'da kamera görüntüsünün gecikmeli olarak gösterilmesinden hoşlanmıyorum. Buradaki sesli komuttan daha hızlı yanıt almak istiyorum. Çünkü gerçek görüntünün Echo Show'da görünmesi 10 saniye kadar sürebilir.

Echo Show 5 ile müzik yayını yapabilir, video izleyebilir veya Alexa üzerinden hava durumu gibi bilgiler alabilirsiniz. Üçüncü nesil Echo Show 5'in sesi selefinden bile daha iyi. Cihazı her gün kullanmak gerçekten eğlenceli.

Çözüm

Benim için cep telefonundaki veya Echo Show cihazlarındaki hareket algılama ve sinyal verme, Doorbell Pro'ya yatırım yapmanın ana nedenleridir. Chime Pro ile birlikte normal bir kapı zili gibi çalışır ve bu da birçok durumda yeterlidir. Doorbell Pro, dışarıda olduğunuzda bile size evinizde kapınızın dışında neler olup bittiğini her zaman bilme fırsatı verir.

Test süresi boyunca, WiFi mevcut olmasına rağmen Doorbell Pro'nun artık çevrimiçi olarak erişilemediği iki durum vardı. Bu durumlarda, pil bölmesindeki bağlantı düğmesine manuel olarak basmak zorunda kaldım. Her iki durum da bileşenleri kurduktan sonraki ilk haftada gerçekleşti. Sonraki haftalarda, bugüne kadar, Doorbell Pro, Chime Pro ve Echo Show 5 ile tamamen sorunsuz bir şekilde çalıştı. Şu anda, Doorbell Pro'nun Chime Pro ve Echo Show ile kombinasyonuna tamamen ikna oldum ve ürünü arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Kapı zilinin eski bir sürümünü kullanan komşum, evimdeki yeni işlevleri zaten gördü ve bu yeni sürümü zaten düşünüyor. Şu anda onu geride tutan tek şey fiyattır, ancak sette hangi seçeneklere sahip olduğunuzu düşündüğünüzde fiyatın haklı olduğunu düşünüyorum. Doorbell Pro'nun güneş enerjisi versiyonu da mevcut olmalıdır. Benim durumumda, öğle saatlerinden itibaren güneş parlıyor ve bir Ring solar şarj cihazı almayı düşünüyorum, ancak bunun bu neslin Doorbell Pro'ya uyup uymayacağından emin değilim. Bana göre bileşenlerin kalitesi iyi, bir yıl sonra nasıl görüneceğini bekleyip görmemiz gerekecek.