Olgunluk 2023, eski bakan Bianchi: Pistte saldırı

Felaket

Member
“2021’de – eski Eğitim Bakanı’nı hatırlıyor – bir salgının ortasında olmamıza rağmen, Bakan Giuseppe’nin bu yıl gerçekten de haklı olarak yapmayı seçtiği gibi, herkes için sınavları garanti ederek doğru ve makul olanı yaptık Valditara Daha sonra çocukları okula geri getirmek için tüm yıl boyunca yüzlerce öğretmen ve milyonlarca aile ile çalıştım ve geçen yılın Haziran ayında tam da çocuklar yüz yüze katılabildikleri için bazı yazılı sınavlar yaptık. yüz dersleri, lise mezunlarına bir dizi mükemmel parça gönderiyor”.

“Yani bugün çocukları daha sonra gerçeklikle çelişen, dolayısıyla var olmayan bir gerçekle çelişen bir mektuba yazmaya zorluyorlar. Eğitim açısından bile yanlış,” diye devam ediyor Bianchi. – O mektup, bir grup tarafından yazılmış Yetkililerden bana gönderilmedi, resmi olarak elime bile ulaşmadı, bir gazeteye yollandı” dedi.

Bakan, parkurları seçmek için “uzmanlardan oluşan bir kadro ama Milli Eğitim Bakanı’nın imzaladığı parkurlarla ilgili özel bir yönetmelik var” diyor.

Skuola.net: Patrizio Bianchi’nin kararlarının ardındaki hikaye

Daha sonra gerçekleşmeyen 2022 Vadesinde yazılı sınavlara dönülmemesi ihtimali, 2023 Vadesinin izini sürmektedir. İşte asıl kaygının salgınla mücadele etmek olduğu, öğrencilerin okuldaki varlığının garanti altına alındığı o aylarda yaşananlar.

Sonbahar 2021. İtalyan okulu hâlâ pandeminin ortasındaydı: doğrudan temaslıların karantinaya alınması nedeniyle maskeler, mesafe, tamponlar ve koruyucu baba dahil alternatif akımla çalışan sınıflar hâlâ. Yine de lise sınavının basitleştirilmiş formülünün olası devamından endişe duyan biri vardı: iki sözlü sınav yerine yazılı bir kağıda dayalı maksi-oral.

Bu ajitasyonu körüklemek için dönemin Milli Eğitim Bakanı’nın bazı açıklamaları patrick bianchi7 Kasım’da “Che Tempo che Fa” da konuşan. Fabio Fazio tarafından yazıların olası geri dönüşü hakkında soru sorulduğunda bakan, önceliğin öğrencilerin okula sağ salim dönmesi olduğunu açıkladı ve “geçen yıl verilen kararla ilgili iyi bir karar. Çocuklar aslında berbat bir terim yazmadılar. Ama onlar da son iki yıldaki durumları üzerine düşünme anını yakaladılar”.

Öğrencilere, şüphesiz onlara yardımcı olan bir formülün olası onayı için umut veren bir ifade. Öte yandan, siyaset ve kültür dünyasının giderek genişleyen çevrelerini huzursuz bıraktı. Bir ay sonra Cottarelli, Fornero, Mannheimer, Zagrebelsky, Oliviero Ferraris kalibresindeki bazı entelektüellerin imzaladığı bakana açık mektup işte bu iklimde doğdu. Yazılı sınavlar olmadan lise sınavından açıkça “şaka” olarak bahsedenler.

Ve yedekte siyaset. Geçen yıl olanlara alenen karşı çıkan Italia Viva’nın lideri Matteo Renzi’ydi: “Umarım lise sınavına müdahale etme fikrinden vazgeçilir: öğrencilerin ve öğretmenlerin kesinliklere ihtiyacı vardır, değişebilir.” Bir sonraki Haziran için Ocak’taki sınavla ilgili kararını verdi. Pandemi ile başa çıkmanın gerekliliklerinden.

Ancak Maturità, bir yasayla düzenlenen bir devlet sınavıdır ve bu nedenle, parlamento geçişinin değiştirilmesi gerekir. Dolayısıyla 2022 Olgunluğu için Parlamento kontrolü yeniden ele almaya karar verdi: bakan teklif eder, parlamento komisyonları karar verir. Bedelini bir kez daha lise mezunları ödedi: Bu kararın sonucunda, kesin yönetmeliğin onaylanması kader 100 güne fiilen yaklaştı.

Pandemi salıverme belirtisi göstermese de, zamanın hükümeti kademeli karantina eğitimini ve yüz yüze eğitime kesin bir dönüşe odaklanmayı seçti. O halde 31 Ocak 2022’de bir hipotezden kesinliğe dönüşen çok sayıda yazılı sınavla bir Olgunluğa dönüş için ön koşul.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav yönetmeliğini tam da yazıların iadesini düşünerek hazırladığını açıkladı. Oradan, Halk Eğitimi Yüksek Kurulu ve özellikle Oda ve Senato’dan sorumlu komisyonlar aracılığıyla uzun bir onay süreci başladı. Başlangıçta planlanan sistemde bazı değişikliklere yol açan bu durum, yazılı sınavlardan korkan öğrencilerin protestolarını da dinlemeye başladı.

Sonunda bulundu bir İtalyan uzlaşması. Yazılı testler evet, ancak puanları düşürüldü ve ikinci testin formülasyonu okullara emanet edildi. Dolayısıyla, Maturità bir kez daha önceki yıla göre değişmişti ve sonuçta, temyiz başvurusunu imzalayan entelektüellerin umduğu gibi, yazılı testler sınavı daha az “hoşgörülü” hale getirmedi. Hatta sadece %0,1’i reddedilirken, mezun olan her 2 öğrenciden biri 80/100’ün üzerinde not aldı.