Paranız Olsa Dahi Ferrari Almamanız İçin 9 Mantıklı Sebep

bencede

New member
Çocukluğumdan beri sahip olmak istediğim arabalar içinde başı Ferrari F360 Modena çeker. Bu durum sadece benim için değil, araba seven çabucak herkes için geçerlidir; herkes bir Ferrari’si olsun ister. İkonik kırmızısıyla göz alan bu heybetli sürat canavarının koltuğuna geçmek istemeyen kimseyi bulamazsınız. Bir Ferrari kullanma fırsatı olup da geri çeviren kimse yoktur.

Öte yandan Ferrari sahibi olma hayalimiz, fazlaca süratli bir biçimde kabusa dönüşebilir. Ferrari alması da bakması da satması da önemli bir sorun teşkil edebiliyor. Gelin, bu durumun niçinlerine bir arada bakalım.

Enişte Doblo’su değil ki kolay kolay satılsın.

Öncelikle Ferrari, araçları üzerinde fazlaca önemli bir denetim sahibidir. Aracı almak için gereken parayı toparlasanız bile Ferrari size araç satmayabilir. Örneğin Kardashian ailesi, bütün paralarına ve şöhretlerine karşın Ferrari alamazlar. İkinci el Ferrari bile almak isteseler, İtalyan devi, araçların satışına müsaade vermez. Yani hem sizin arabayı almaya layık olduğunuzu kanıtlamanız aynı vakitte otomobilinizi satacaksanız alacak kişinin de Ferrari tarafınca kabul edilmesi gerekir.

Öyle ailece pikniğe falan da gidilmez, zira yalnızca iki kişilik.

Neredeyse bütün Ferrari modelleri iki kişiliktir. esasen bu iki bireyden birisi şoför olacak. E bu durumda ailecek bir yere gitmek istediğinizde, çocuğunuz olduğunda milyonlarca lira verdiğiniz arabanızı kullanamazsınız.

Arabaya güvensek yollara güvenemememize niye olan çukurlar, bozuk yollar.

Ülkemizdeki yolların durumu ortada, dünyanın en uygun yollarına sahip olduğumuzu söylemek kolay değil. Birtakım yollarımız kent içi ana arterlerden hayli Paris-Dakar Rallisi’nin bir etabı üzere gözüküyor.

Bir başka sorun da yüksek kasisler.

Bu kadar alçak bir otomobille kasisleri aşmak önemli bir sorun olacaktır.

Tatile gidecek olsak kargo bekletecek bagaj sıkıntısı.

Bir öbür husus da bagaj. Bir Ferrari’nin üretilme aracı hızlıgitmektir. Bu yüzden de arabada ekstra yüklere hayli fazla yer yoktur. bir fazlaca Ferrari sahibine nazaran araçla birkaç ufak çanta taşımak mümkün olsa da, büyük bavulları meskende bırakmak gerekiyor.

Binmesi de inmesi de başka kaygı olabilir.

Yukarıdaki görüntü bu durumu açıklıyor. Yüksek süratte seyahat etmesi için tasarlanan arabalar, tartı merkezini olduğunca aşağıya indirme maksadıyla yolcuların da neredeyse yatar durumda, yere yakın olmasını gerektirir. Yani Ferrari’niz var ise Ferrari kullanabilecek kondisyonda olmanız gerekir.

Sigorta yaptıracak yer bulmak kaygıdır.

Bir Ferrari’niz var ise, sigorta yaptırmak hiç de kolay olmayacaktır. Bir sefer sizden isteyecekleri yıllık ödeme ölçüsü epey değil, çok fazlaca da değil, “Bu kadar para mı istenir?” düzeyinde olacaktır. O paraya her sene bir öteki araba alınabilir düzeyinde bir sigorta bedelinden bahsediyorum. Bu parayı verecek olsanız bile sigortayı yaptırmak, kayyış paket Linea ile birebir biçimde olmaz.

Arabayı kullanmamayı kullanmaktan daha büyük keder haline getiren gerilim sebepleri.

Otomobili bir yere park edecekseniz, o yerin güvenli olmasını istersiniz. Rastgele bir sokak köşesine bir Ferrari park edemezsiniz. Birisi çarpar mı, çizer mi, logosunu ya da modülünü sökmeye kalkar mı üzere kanılar aklınızdan çıkmaz. Ortalık değnekçi kaynıyor ne de olsa.

Ferrari hayranı olmak.

Çocukların okul bahçesinde boş su şişesiyle futbol oynamaya başladığı yaşlardan bu yana Formula 1’e ilgim var ve bu biçimdedan beri de Ferrari’yi tutuyorum. Bir Ferrari sahibi olursanız siz de Ferrari’yi tutmaya başlarsınız. Emin olun çekilecek sıkıntı değil. Her yıla şampiyon olma hayaliyle başlayan ekip, 15 yıldır bunu başaramıyor. Hatta 2020 yılında değil şampiyonluğu yarış bile kazanamayan grup en azından pit stopları düzgün yapsın diye bekledik.

bir daha de Ferrari benim tutkum diyenlere; göz atmak isterseniz LEGO Technic serisinden Ferrari 488 GTE bu linkte.