Podcast Aşırı Yükü

Bakec

Member
Salgının ortasında eşim ve ben Brooklyn’den Manhattan’a taşındık. Husky’miz Gerda için daha az yer olurdu, ancak artık 45 dakikalık araba yolculukları ve daha fazla yol öfkesi olmazdı. Her yere yürüyerek giderdim. Gerda’yı da yanımda götürürdüm.

O ilk sabah yürüyüşleri ikimiz için de heyecan vericiydi. Adanın güney ucunu dönerken, Gerda yemek artıklarına atılırken Brooklyn Köprüsü’nün manzarasına hayran kaldım. Ancak çok geçmeden Staten Island Feribotu’nun önündeki çöplerle dolu meydanın cazibesi azalmaya başladı ve Battery Park City’nin 1980’lerin mimarisi genel bir görünüme büründü. Koklayacak çok şey varken Gerda memnundu ama ben saatleri şehrin gürültüsünü bastıracak ve beynimi meşgul edecek bir şeyle doldurma ihtiyacı hissettim.

Bir arkadaşım kültürel bir yorum podcast’i olan “Red Scare”i önerdi ve sunuculuğunu eski Sovyetler Birliği’nden kendilerini “bohem düzenbazlar” olarak tanımlayan Anna Khachiyan ve Dasha Nekrasova’nın yaptığına işaret etti. Belaruslu olduğum için arkadaşım programın benimle konuşacağını düşündü.

15 yaşımdayken, ailem antisemitizmden kaçan siyasi mülteciler olarak Sovyetler Birliği’nden ayrıldı. Liberal bir üniversitede yüksek lisans derecesi alırken nihayet bir şeyler öğrenene kadar, yerel devlet liseleri ve bana bilgiden çok öğrenci borcu bırakan vasat bir işletme kolejinden geçtim. Amerika’da geçirdiğim 30 yılın her biri, maddi ve manevi yoksulluktan kurtulmak için savaşırken, evlat edinilen evime dair bir zamanlar pembe olan görüşümü yavaş yavaş parçalamıştı.

Siyasi olarak soldaydım, Sovyet gençliğimin Marksist öğretileri yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki oluşum yıllarımda gördüğüm adaletsizliklerle güçlendi. Ancak son birkaç yılda, siyasi yelpazede kendimi yalnız hissetmeye başladım, fikirlere dayalı pandingi destekleyen yayınlar yerine arkadaşlarla yaptığım sohbetlerde aklı başında anlar buluyorum. Yine de, birinin bir ipucu olması umuduyla, gerçeklik kontrolü için haber medyasına baktım. Ama çılgın bir dünyada akıl sağlığını nerede bulabilirsin?

Gerda ile yürüyüşlerimde “Red Scare”ı dinlemeye başladığımda, giderek kutuplaşan siyasi manzaraya tazeleyici bir eleştiri bulmuş gibi hissettim. Bayan Khachiyan ve Bayan Nekrasova kendilerini solda konumlandırırken, sözde ilericiliğin aşırılıklarını dile getirmekten çekinmediler. Kurumsal medyanın saçmalıklarını ve kinizmini vurgulayarak ve sonunda yoksulların her zaman soyulduğunu vurgulayarak kültür savaşlarına daldılar.

Ev sahipleri, bazı solcuların siyasi saflığının peşine düştüler ve polisin çoğunlukla alt-orta sınıf ve azınlık kökenli olduğuna dikkat çekerek, “Polisi Durdurun” gibi sloganları eleştirdiler. Bayan Khachiyan, en sevdiğim kitaplardan biri olan Christopher Lasch’ın “Narsisizm Kültürü” hakkında övgüyle bahsetti.

Gerda ile yaptığım turlarda, ev sahiplerinin ayrıcalıksız büyümüş ve Amerika’yı biraz net görebilen göçmenlerde ortak olan belirli bir bilgelikle gitmek için olgun, Avrupalı bir duyarlılığı paylaştığını düşünmeye başladım.

“Red Scare” ile büyülenen tek kişi ben değildim. Patreon, toplu olarak ayda yaklaşık 53.000 $ bağışta bulunan yaklaşık 12.000 destekçisi olduğunu bildirdi. Şovun çekiciliğinin bir kısmının siyasetle hiçbir ilgisi yok. Sunucular, güncel olaylarla ilgili incelemelerine karışarak sık sık alışveriş, güzellik rejimleri ve ünlü dedikodularını tartışırlar. Şovun popülaritesine muhtemelen “Succession” ve “Only Murders in the Building”de rol alan bir aktris olan Bayan Nekrasova’nın ünlüsü yardımcı oluyor.

Çoğu zaman, eski bölümleri dinlerken başımı salladım. Gerda ve ben yürüyüşlerimizde daha fazla zaman geçirmeye başladık, bu onu çok memnun etti ve kulaklıklarım yabancıları beni akıl almaz köpek sohbetlerine sokmaya çalışmaktan caydırdı. Gerda, yeni açık hava yaşam tarzını kutlamak için köpek koşusunun etrafında NASCAR tarzı turlar attı ve onu becermeye çalışan erkekleri kovaladı.

Ama yol boyunca bir yerlerde, podcast beni rahatsız etmeye başladı. Belki de Bayan Khachiyan, Wisconsin’deki 2020 Black Lives Matter protestosu sırasında iki kişiyi ölümcül şekilde vuran ve bir başkasını yaralayan genç Kyle Rittenhouse’u savunma teklifinde bulunmuştu. (Bay Rittenhouse 2021’de beraat etti.) Ve Bayan Khachiyan’ın Covid-19’u dizginleme çabalarında aşıların etkinliğini sorgulaması ve kendisini “daha da muhafazakar bir Covid” olarak tanımlaması bana pek iyi gelmedi. doğrucu.”

“Red Scare” sözde pislik solunun favorilerine ev sahipliği yaparken – Slavoj Zizek, Adam Curtis ve John Waters – Kasım 2021’de bir konuk, yanlış bilgi sitesi Infowars’ın kurucusu ve önde gelen bir komplo teorisyeni olan Alex Jones’du. Sandy Hook İlköğretim Okulu’nda 20’si çocuk 27 kişinin bir aldatmaca olarak öldürülmesi.

Ev sahipleri görünüşe göre itibarını geri kazanmaya çalışıyorlardı ve ona “Liberal medyanın seni taklit ettiği bir karikatür gibi hissediyor musun?” Röportaj sırasında Bayan Nekrasova’nın Instagram hesabında yayınlanan bir fotoğraf, iki sunucuyu, Bayan Nekrasova’nın kolu ona dolanmış, gülümseyen bir Bay Jones’un iki yanında gösteriyor. (Geçen yılın sonlarında bir mahkeme Bay Jones’a kurbanların ailelerine yaklaşık 1,5 milyar dolar tazminat ödeme emri verdi.)

Bayan Khachiyan, bu makale için e-posta yoluyla onunla iletişime geçtiğimde, görünürdeki değişiklik hakkında yorum yapmayı reddetti. Bayan Nekrasova, yorum taleplerine cevap vermedi. The Face ile 2019’da yapılan bir röportajda sunucular, onları “kripto-faşistlere” benzeten eleştirmenlerden şikayet etti. Bayan Nekrasova, “Bir şekilde tehlikeli olduğumuz veya söylemi toksik bir şekilde etkilediğimiz fikri haksız ve yanlış yönlendirilmiş,” dedi. Yardımcı sunucu ekledi, “Biz, gönüllü olarak katılabileceğiniz veya çıkabileceğiniz bir eğlence radyo programı olan iki piliçiz. Biz politika yapıcılar veya siyasi figürler değiliz.”

Duyduklarım karşısında giderek daha fazla dehşete kapıldım. Söylediklerine gerçekten inanıyorlar mıydı? Genellikle ırkçılık ve anti-sosyalist duygularla dolu muhafazakarlıkları sıradan olan ve eski Brooklyn mahallemden çıkmak için sabırsızlanmamın nedenlerinden biri olan Rusça konuşan göçmenlerin çocukları olmanın bir işlevi miydi?

Alışveriş gezileri ve spa rutinleri hakkında konuşmalarıyla birlikte devam etti. Hepsinden kötüsü, giderek kışkırtıcı ve asılsız görüşlerin dikkatsizce dile getirilmesiydi. Neden zamanımı boşa harcadığımı merak ederek kendimi her bölümde 20 dakika dururken buldum. Telefonumla uğraşırken, Gerda yürüyüşümüzü böldüğüm için bana yargılayıcı bir şekilde baktı.

Bir gün telefonuma bir “Red Scare” bölüm bildirimi geldi. ufaktan vurdum x . Sonra podcast’i sildim.

O zamandan beri çoğunlukla müzik dinliyorum, bu da şehir merkezindeki dar sokaklarda dolaşırken düşüncelerimle zaman geçirmeme olanak sağlıyor. Gerda koklayacak bir şeyi olduğu sürece umursamıyor gibi görünüyor.

Eugene Rabkin, StyleZeitgeist dergisinin editörüdür.