“Popülizm için seçildiniz, önleme ile gerçek değişiklikler elde edebilirsiniz”

Beykozlu

New member
Bay Kopelke, önümüzdeki dört yıl boyunca Birlik ve SPD arasındaki koalisyon anlaşmasını ne kadar güvende yapıyor?

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Polisin konuları ve iç güvenlik konusunda büyük anlaşma beni çok olumlu kılıyor. Bu, yeni federal hükümetin iç güvenlik için neler yapabileceğine cesaret ve umut verir. Ayrıca Koalisyon Anlaşmasında birçok GSYİH pozisyonu buluyoruz. Ancak, bunlar yeni konular değildir. Yıllardır yeni bir BKA yasası için yeni bir federal polis eylemi bekliyoruz. Bununla birlikte, bunun nihayet uygulanması gerektiğini okumak iyidir.

İç Güvenlik Koalisyon Anlaşmasında neyi özlüyorsunuz?

Övünebilir anlaşmanın personel sayısına ve finansman taahhütlerine yansımadığı için rahatsız oldum. CSU'nun seçim kampanyasında açıkladığı 10.000 federal polis memurundan hiçbir şey duyulamaz. Ayrıca, iç güvenliğin güçlendirilmesinin nasıl finanse edileceğine dair somut bir açıklama da yoktur. Ancak, yeni bir federal hükümetin trafik ışıklarının “güvenlik milyarının” arkasına düşmek istediğini hayal edemiyorum. Bu yüzden burada umudum var. Bununla birlikte, Trafik Işığı Koalisyonu ile ilgili deneyim, finansman ve önceliklendirme eksikliği nedeniyle önemli projelerin tekrar başarısız olmadığına dair güven verdi.

Sermaye radarı

Hükümet bölgesinden RND bülten. Her zaman Perşembe.

Bilinen sorunlar daha fazla parayla çözülebilir mi? 10.000 ek federal polis memuru ağaçlarda büyümez – gerekli finansal kaynaklar sağlanmış olsa bile.

Birkaç adım atıyor. Güvenilirlik nedeniyle, CSU tarafından Koalisyon Anlaşmasında Seçim Kampanyasında talep edilen 10.000 yeni federal polis memurunun kaydedilmesi önemli olurdu. Daha fazla polis memurunun işe alınması ve ödenmesi için vaat edilen paranın gerçekten sağlanması da önemlidir. Ama yeterli değil. Aynı zamanda polis için daha fazla insana nasıl ilham vereceğinizle ilgilidir. Federal Anayasa Mahkemesi birkaç yıl önce polis memurları da dahil olmak üzere bazı maaşların yasadışı olduğunu tespit etti. Bu yüzden yetiştirilmeleri gerekirdi. Ancak şimdiye kadar hiçbir hükümet hukuk ve hukuka uymadı. Ayrıca Koalisyon Anlaşmasında bir taahhüdü özlüyorum.

Koalisyon sözleşmelerinde olan her şey derhal uygulanmaz. Polisin bakış açısından, yeni federal hükümet ilk şeyi neyi değiştirmeli?

Her şeyden önce, kalabalıkları belirlemek ve çıkarmak için suçları daha iyi ve daha hızlı önlememizi sağlayan IP adreslerinin ve yeni güçlerin duyurulmasına ihtiyacımız var. İlgili yasalar için tasarımlar kesinlikle çekmecelerde bitmiş ve bu nedenle hızlı bir şekilde getirilebilir. Polisin ekipmanını geliştirmek de önemlidir -böylece artık sınırlarda kalem ve kağıtla çalışmamamız, daha ziyade problemleri daha etkili bir şekilde çözüyoruz.

IP adresi depolamasına ek olarak, AI tarafından hassas verilerin izlenmesi ve değerlendirilmesi için de güçlerle ilgilidir. Veri koruma ve sivil haklar, mevcut güvenlik durumu göz önüne alındığında arka plana bakmalı mı?

Veri korumasına ihtiyacımız var ve insanların da devletin önünde bir güvenlik hissi olmalı. Bununla birlikte, bizi polis yetkililerinde tahriş eden şey, hala veri korumasında kürek almamızdır. Polisdeki verilerle, bizden daha katıktayız. Terörist savunma söz konusu olduğunda, tartışmayı ideolojik olarak değil, gerçekçi bir şekilde yönetmemenin zamanı geldi. Bir saldırıdan sonra, bugün bir otoritenin bilgiye sahip olduğunu bugün kimseye açıklayamaz, ancak veri koruma nedenleriyle bunu komşu bir makamla paylaşmasına izin verilmemiştir. İnsanlara güvenen bir polisimiz ve aynı zamanda iyi işleyen bir güç bölümü var. Bu nedenle tamamen koşulsuzum ve bu ideolojik savunma tutumunu anlamıyorum. Yeni koalisyonun veri korumasını uyarlamak istediğini ve son olarak mağdurların faillerin korunması hakkında koruma sağlamak istediğini okumak kolaydır.

Almanya'daki şiddet suçu son zamanlarda arttı. Polis bunu nasıl kontrol altına alabilir?

Hepimiz daha şiddetli bir gerçekliğe ulaştık. Güvenlik yetkilileri buna karşı koymak zorundadır. Ama aynı zamanda topluma şiddetin hedefe yol açan bir araç olmadığını da öğretmelisiniz. Bu, bir eğitim saldırısı, bir sosyalleşme saldırısı ve gençliğe odaklanmayı gerektirir. Polis ile daha önce sahip olduğumuza güvenmek zorundayız: Gençlik Hizmetleri Hizmetleri ve Özel Gençlik Komiserleri. Gençlik suçu alanında iyileştirme için tüm önleme yaklaşımları bilinmekte ve araştırılmaktadır. Çalıştıkları kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, personel eksikliği ve öncelikler değiştiği için söküldüler. Bu tür kavramları yola ve finansa geri alırsanız, gençlik suçunda nispeten hızlı bir şekilde ve dolayısıyla genel suçu göreceğiz.

dpa +++ dpa image radio +++" loading="lazy" src="https://www.Haberler/resizer/v2/4RHQKKWYIVLONJAX7ZQI5XWSM4.jpeg?auth=0988b8c21971b74950f1d62bb7692d06fb5325cd11df6c1cfd4c27102e37aa99&quality=70&width=263" width="263" height="186"/>
dpa +++ dpa image radio +++" src="https://www.Haberler/resizer/v2/4RHQKKWYIVLONJAX7ZQI5XWSM4.jpeg?auth=0988b8c21971b74950f1d62bb7692d06fb5325cd11df6c1cfd4c27102e37aa99&quality=70&width=263" width="263" height="186"/>
Polis Suç İstatistikleri: Almanya'da daha şiddetli suç – ancak kayıtlı suçlar azalıyor

Şiddetin uygulandığı veya tehdit edildiği daha fazla suça yönelik eğilim Almanya'da kırılıyor. Ancak ikinci bakışta resim daha farklılaşmıştır. Bu belirli nüfus grupları için de geçerlidir.

Eğer bu kadar kolaysa, neden uzun zaman önce yapılmaz?

İstek, yöneticide bunu uygulayacak aktörler için var. Ama siyasi iradeye ihtiyacı var. Ve bu politik irade o zaman çok fazla yönetim ve bürokrasi ya da çok az para ve boş noktalar nedeniyle fışkırmamalıdır.

Ayrıca, kamuoyunda önleme kavramlarının göç sorunlarında zor bir çizgiden daha az satılabileceği açıklamasına ait değil mi?

Kesinlikle. Ne “en vogue” ne de önleme ile eve gitmek politik olarak başarılı. Ancak popülizmin aksine, önleme önlemleri etkili ve etkilidir. Bir şey için seçildiniz, diğeri toplumda gerçek bir değişiklik elde edersiniz.

Dış güvenliğe yönelik tehditler de artar. Askeri ve istihbarat memurları, Rusya'nın en geç 2029 yılına kadar bir Avrupa NATO ülkesine saldırabileceği konusunda uyarıyor. Bu senaryolar polis için ne anlama geliyor?

Güvenlik yetkilileri tarafından Hibrit Savaş'ın uzun zamandan beri geldiğini görüyoruz. Kritik altyapıya siber saldırılar görüyoruz. Baltık Denizi'ndeki gelişmeyi görüyoruz, bu da Federal Polis Gölü'nü de etkiliyor. Ve Avrupa'daki ilk polisin Rus gölge filosundaki gemileri nasıl felç ettiğini ve el koyduğunu görüyoruz. Şimdiye kadar bu kadar iyi olmadığımız şey yaptırım. Bugüne kadar, Alman limanlarında Rus oligark yatlarının emzirmesinden kimin sorumlu olduğu açıklığa kavuşturulmamıştır. Polis şimdi savunma durumunda sahip oldukları görev ve rolle uğraşmak zorunda. Çünkü bu gerçekleşirse, bu tür düşünceler için çok geç. Birçok farklı aktör, zamanın başında ve nüfusun korunmasına katılır. Bu nedenle, kimin neyin sorumlu olduğu ve kimin hangi emri aldığı açık olmalıdır. Şu anda bu düzgün bir şekilde düzenlenmiyor. Hızlı bir şekilde düzenlenmeli ve yapılandırılmalıdır. Şu anda kimsenin gerçekten sorumlu olmadığı ve dronların Bundeswehr konumları ve maddeleri aracılığıyla özgürce uçabileceği bir durumumuz var.

Gerginlik veya savunma durumunda polis ne olurdu?

Yasal görevimiz güvenlik ve suçla mücadele. Bu, gerginlik veya savunma durumunda da geçerlidir. İnsanları koruma ve savaş oyuncusu olmama misyonumuz olmaya devam edecektir. Bununla birlikte, Bundeswehr'in kendisini koruyup koruymadığı veya polisin bir görevi ele geçirip devralmadığı ve birlikleri güvence altına almaktan sorumlu olup olmadığı kritik altyapının korunmasından kimin sorumlu olduğunu açıklığa kavuşturmalıdır. Şüphe durumunda, soru da Doğu Avrupa'dan batıya gitmek isteyen mültecilere nasıl ilerleyeceği de ortaya çıkıyor.

Polis böyle bir davaya nasıl hazırlanıyor?

Silindirler, Bölgesel Yönetim Komutanlığı ve Bundeswehr Eyalet Komutanlığı ile doğrudan değiş tokuş yapan polis içinde tanımlandı ve belirlendi. Polis Üniversitesi'nde karar verenler ve özel birimler ve ağ toplantıları için karşılık gelen eğitim kursları da vardır. Ancak henüz sahip olmadığımız şey, değişen bir zihniyet ve eğitim ve ileri eğitimin değişen yönlendirmesi hakkında geniş bir tartışmadır. Bundeswehr'in iki yıl önce bir liderlik ve zihniyet stratejisi başlattığı gibi, Alman polisi de eğitim sırasında bu senaryoya hazırlanmak zorunda. Bu aynı zamanda ek para ve eğitmenlere muazzam bir ihtiyacımız olduğu anlamına gelir. Ayrıca Bundeswehr ile büyük alıştırmalara ve Almanya'daki tüm polis yetkililerinin yöneticileri için en değerli eğitim merkezi olarak polis üniversitesinin genişlemesine ihtiyacımız var.