Savunma Bakanı Ben Wallace görünüşe göre görevlerinden vazgeçmek istiyor

Beykozlu

New member
Sunday Times raporu

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace görevinden vazgeçmek istiyor

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace.

© Kaynak: Christophe Gateau/dpa

makaleyi dinle • 1 dakika

Liz Truss ve Rishi Sunak hükümetinde kalan, Başbakan Boris Johnson yönetiminde İngiltere Savunma Bakanı oldu. Şimdi Ben Wallace, görünüşe göre görevinden vazgeçmek istiyor.

Londra. Sunday Times gazetesinin haberine göre, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace öngörülebilir bir gelecekte istifa etmeyi planlıyor. Gazete Cumartesi akşamı, bir sonraki kabine değişikliğinde kabineden ayrılmaya karar verdiğini bildirdi. Bir sonraki kabine değişikliği bu nedenle Eylül ayında olabilir. Ayrıca, 2024’te yapılması planlanan bir sonraki parlamento seçimlerinde artık aday olmayacak.

Reklamdan sonra devamını okuyun

Gazete, “Bir dahaki sefere koşmayacağım” sözlerini aktardı. Wallace, 2019’dan beri İngiltere Savunma Bakanıdır.

Rapor: Sunak, bir sonraki seçim öncesinde en iyi ekibi yeniden organize ediyor

Daha önceki saatlerde Wallace’ın geleceği hakkında spekülasyonlar olmuştu. The Times’a göre Muhafazakar Başbakan Rishi Sunak, bir sonraki seçimlerden önce üst düzey ekibini değiştirmeye hazırlanıyor. Partisi şu anda anketlerde İşçi Partisi’nin oldukça gerisinde.

Wallace, savunma bakanlığı görevini dört yıl önce, ardından Başbakan Boris Johnson’ın altında devralmıştı. Daha sonra hem Liz Truss’un hükümetinde hem de Sunak’ın mevcut kabinesinde bakanlık görevini sürdürdü. İngiltere’nin savunma bakanı olarak, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunmasına verilen desteği koordine etmeye yardımcı oluyor.

RND/dpa