Sinema Salonları ve Netflix Bir Arada Var Olabilir mi? Rian Johnson Davasını Açıyor.

Bakec

Member
İyi bir film gizemi, genellikle değerli bir şeyin ortadan kaybolmasını içerir. Ama filmin kendisi kaybolduğunda ne olur?

Yönetmen Rian Johnson’ın “Knives Out”un devamı niteliğindeki merakla beklenen filmi “Glass Onion”un tuhaf örneğini ele alalım: Bu eğlenceli polisiye roman – selefi gibi, Daniel Craig’in asık suratlı dedektif Benoit Blanc’ı oynaması – yaklaşık 600 sinemada gösterildi. Şükran Günü’nden önceki gün, bir hafta boyunca kalabalıklar içinde toplandı ve sonra ortadan kayboldu. Ama bir fidye notu: Netflix “Glass Onion” ile firar etti ve sinema 23 Aralık’ta yayına girene kadar bir daha görülmeyecek.

Mart 2021’de “Glass Onion” ve üçüncü bir Benoit Blanc gizeminin haklarını kapmak için 465 milyon dolar ödediği bildirilen Netflix için bu, ilgi çekici yeni bir kumarı temsil ediyor. Netflix eş CEO’su Reed Hastings, “Glass Onion”ın daha uzun bir sinema gösterimiyle daha fazla para kazanabileceğini kabul etse de, “gizli ön izleme”nin asıl amacının nihai yayın çıkışına olan ilgiyi artırmak olduğunu söyledi. New York Times DealBook Summit’e “Bir tiyatro işi kurmaya çalışmıyoruz” dedi. “Gürültüyü kırmaya çalışıyoruz”

Johnson, bu iki şeyin birbirini dışlamadığına inanıyor. “Glass Onion” vizyona girdikten birkaç gün sonra yönetmenle konuştum; o haftayı filmin New York ve Los Angeles gösterimlerine girerek geçirmişti ve bana “Son birkaç yıldan sonra, insanlarla dolu sinemaları izlemek gerçekten duygusaldı” dedi. Johnson, Netflix’in “Glass Onion” için şimdiye kadarki en geniş sinema gösterimini elde edebildiğini takdir etse de, normalde şirketin yapımlarından kaçınan en iyi sinema salonlarını rezerve etse bile, yayıncının gelecekteki izleyicileri memnun etmesinin bu kalabalıklara ulaşma şansının daha da yüksek olmasını umuyor. .

İşte konuşmamızdan düzenlenmiş alıntılar.

“Knives Out” devam filmi “Glass Onion”da Daniel Craig, Jessica Henwick (solda) ve Janelle Monáe’nin de aralarında bulunduğu yeni bir oyuncu kadrosuyla çevrili. Kredi… John Wilson/Netflix

Artık teatral deneyin diğer ucunda olduğunuza göre, bu konuda ne hissediyorsunuz?

Onu seviyorum, daha fazlasını istiyorum. Netflix’e ve tiyatro zincirlerine çok minnettarım – bu onlar için çok önemliydi ve koridorun ötesine uzanma konusunda gerçekten hızlandılar. Umudum, iş hizmete geldiğinde çok iyi iş çıkararak bu iki şeyin birbirini tamamlayabileceğini gerçekten göstermemizdir.

Bazı Netflix film yapımcıları, beş haftaya kadar sinema gösterimi sağladı. “Cam Soğan” için neden sadece bir haftanın doğru süre olduğunu düşündünüz?

Çünkü dürüst olmak gerekirse, alabildiğimiz şey buydu. Yapabilseydik daha fazlasını alırdık ama bununla ilgili birkaç fark var. İlk olarak, Netflix, daha önce gerçekten yapmadıkları tiyatro gösterisinin tanıtımının arkasına biraz güç katıyor. Aynı zamanda büyük zincirlerdeydik, AMC, Regal ve Cinemark ve en yüksek trafiğe sahip sinemalardaydık. İlk bakışta daha önce yaptıklarına benziyor gibi görünse de, çok, çok farklı hissettirdi ve bu farklılıklar için gerçekten müteşekkirim.

Netflix’in masada para bıraktığını düşünüyor musunuz? Yoksa bu oyunun sinemalarda daha uzun süre kalması şirketin çıkarına değil mi?

Bilmiyorum dostum, bu benim ilgi alanım dışında. Netflix’i yönetmemem muhtemelen Netflix’in hissedarları için iyidir. Gerçek şu ki, biz onlarla ortağız ve bizim için çok iyiler, ama çok açık ki, keşke daha uzun süre sinemalarda olabilseydik. İnşallah bir dahaki sefere biz oluruz.

‘Cam Soğan’ Katmanlarını Soymak

Daniel Craig, “Knives Out” devam filminde, olası katillerden oluşan mavi çipli bir kadroyla yüzleşerek dünyanın en büyük dedektifi olarak geri dönüyor.

• Gözden geçirmek : Eleştirmenimiz, sinema “ilk ‘Knives Out’un tuhaf, bulmaca-çılgın ruhunu canlandırıyor” diye yazıyor. “Bu sefer hiciv riskleri artırıldı.”
  • Spoiler İçermeyen Bir Kılavuz : Hiçbir şeyi bozmadan yönetmen Rian Johnson’ın yeni polisiye filmi hakkında bilmeniz gerekenler burada. Söz veriyoruz.
  • Tiyatro Yayını :Netflix tarafından dağıtılan film, 23 Kasım’dan itibaren bir hafta boyunca yaklaşık 600 ABD sinemasında gösterime girecek ve 23 Aralık’ta izlenebilecek.
  • Agatha Christie’nin Tozunu Çıkarmak :2019 incelememizde ilk “Knives Out”un ünlü polisiye yazarının eserlerinin “esasen enerjik, gösterişli bir yorumu” olduğunu söylemiştik.
Lionsgate ilk filmi dağıttı, ancak devam filmi anlaşması yoktu, bu da Apple, Netflix ve Amazon gibi büyük şirketlerin hepsinin serinin geleceğini güvence altına almak için teklifler yaptığı anlamına geliyordu. Daha önce hiç böyle bir ihale savaşına girdin mi?

Bu benim için bir ilk.

Peki, topun güzeli olmak nasıl bir duygu?

Çok havalı ama aynı zamanda sinir bozucu çünkü mesele sadece en iyi anlaşmayı yapmak değil. Bu, büyük çalkantılı bir değişim döneminde yenilik yapmaya çalışmakla ilgili.

Tarttığınız faktörler nelerdi?

Nihayetinde, “Knives Out”u piyasaya sürdüğümüz modelin varlığının sona erdiği ve stüdyoların temelde büyük filmlerini yayıncılara çevirdiği bir andı. En büyük yayıncıyla doğrudan bir ortağa sahip olmak çok mantıklıydı.

“Knives Out”u yayınlayacak modelin sona erdiğini söylediğinizde, bunun Mart 2021’de var olmadığını mı kastediyorsunuz, yoksa bu modelin gelecekte olmayacağını mı düşünüyorsunuz, nokta?

Anlaşmayı yaptığımızda 21’den bahsediyordum. Şu anda bilmiyorum. Tiyatro konusunda muhtemelen biraz daha iyimserim ama aynı zamanda rakamlara bakıyorsunuz ve salgın öncesi gibi değil. Yazmaya başlayacağım bir sonraki filmi düşünürken bile, onu yayınlama zamanı geldiğinde manzaranın nasıl görüneceğini kim bilebilir? Tek bildiğim, bugünün muhtemelen 21’deki bugünden farklı olacağı.

Tiyatro dağıtımının geleceğini önemseseydin, bir yayıncıya satmayacağına dair internette şikayetler gördüm.

Bak, umursadım. Bulunduğu sinemalarda elde etmek için kıçımı yırttım. Yine de sempati duyuyorum. Tiyatro gösterimlerine inanıyorum ve umarım herkes bunu zorlamak, zorlamak, zorlamak için elimden gelenin en iyisini yaptığımı bilir. Başarılı bir tiyatro oyununun varlığını ancak yayıncıya ulaştığı zaman daha değerli kılacağına da inanıyorum. Kesinlikle gürültü çıkarıyor, kültürel bir an yaratıyor, kulaktan kulağa yayılıyor. Burada kanıtlamak için yola çıktığımız şey bu.

Beni yazma sürecinize dahil edin. Bir gizemi inşa ederken ne kadar çözülebilir olmasını istersiniz?

Seyircinin o kadar çok eğlenmesini istiyorsunuz ki herhangi bir şeyi çözmeleri gerektiğini unutuyorlar. Ülkü olan şey, sonunda ortaya çıkınca gizem unsuru tatmin edici geliyor, çünkü hepsi birbirine bağlı ama filmi izlerken ağırlıklı olarak aklınıza gelen şey bu değil. Kafanda bu matematiği yapmak için çok eğleniyor olmalısın.

İlk film başarılı olduğu için “Cam Soğan”ı çekerken rüzgarı arkanızda hissettiniz mi?

Hayır, ve rüzgarın arkamızda olduğunu hissettiğimiz gün, muhtemelen rüzgarı durduracağımız gündür. Aksine, daha korkutucu geldi çünkü ilkinde kimse bize dikkat etmiyordu. Ve bu tamamen farklı bir film, tamamen farklı bir oyuncu kadrosu ve hatta tonu bile ilk sinemadan çok farklı olduğu için, yepyeni bir balmumu yumağı gibi hissettirdi, birlikte olmasını istediğim tek yol buydu. bu filmler Üçüncüsüyle, aynı şekilde benim için nasıl korkutucu olabileceğini şimdiden düşünüyorum. İkincinin birinciden farklı hissettirdiği kadar ikinciden de farklı hissettiren bir şey nasıl olabilir?

Edward Norton ve “Glass Onion”daki oyuncu kadrosunun geri kalanı. Johnson, bu gizemlerde “dedektifin asla baş kahraman olmadığını”, bu nedenle her seferinde yeni yıldızlara ihtiyaç olduğunu açıkladı. Kredi… Netflix

Üçüncü film için beyin fırtınası yaparken, bu serinin tematik bir ana hatları olduğunu söyleyebilir misiniz?

Açıkçası orada olmasını istemiyorum. Vazgeçilmez görünen herhangi bir şey varsa, o da kültür açısından anla meşgul olmaktır. Ve yapısal olarak, dedektif asla başkahraman değildir, yani bu filmlerin, seyircinin ilgilendiği hikayenin merkezinde her zaman farklı birine ihtiyaç duyacağı anlamına gelir.

Angela Lansbury ve Stephen Sondheim, Blanc’la birlikte “Among Us” oyununu oynarken Zoom üzerinden minyatürler koyarak son ekran görünümlerini “Glass Onion”da yapıyorlar. Onları karaya çıkarmak nasıldı?

Arkadaş çevresinde kimlerin olacağına dair bu fikri ortaya attığımda, Sondheim ve Lansbury, “Ah, onları asla alamayacağız” gibi Tanrı seviyesindeki iki kişiydi. Ve sonra onları yakaladık! Ulaştık ve çok nazik davrandılar ve ben farkına bile varmadan Sondheim’la Zoom’daydım ve o daha nazik olamazdı. Sonra dizüstü bilgisayarımı aldım ve Angela Lansbury’yi kaydettim. Her ikisinin de küçük yaşlardan beri büyük hayranları olarak, filmde sadece küçük bir an için bile benim için oldukça özel.

Lansbury ve Sondheim’a “Aramızda” kurallarını açıklamak zorunda kaldınız mı?

İkisi de “Tamam, bunun ne halt olduğunu anlamıyorum” gibiydi. Sanırım Sondheim biraz anladı, çünkü o büyük bir oyun oyuncusu – “Aramızda”ya aşina değildi ama kuralları bilmek istiyordu. Angela çok nazikti ama “Ben bir oyuncu değilim. Sadece bana ne yapmam gerektiğini söyle, sana güveneyim.

Benoit Blanc’ın romantik partneri olduğu ima edilen bir adamdan başka bir kamera hücresi var. İlk sinemayı yazarken, Benoit’in eşcinsel olduğu zaten aklınızdan geçiyor muydu?

Bunu gerçekten düşünmüyordum ama evet, öyle derdim. İkincisini yazmaya başladığımda, büyük bir karar gibi hissetmediğim noktaya kadar mantıklı geldi. Ev hayatına bir göz atmanın zamanı geldiğinde, bu çok doğal geldi.

Ortağı üçüncü sinemada görünecek mi?

Bilmiyorum. Dava alanının dışında, bu filmlerde dedektifin yaşamının genellikle en iyi şekilde görüldüğünü düşünüyorum. Ama bak, o aktörü bir cinayet gizemine geri döndürdüğüm için çok şanslı olmalıyım, o yüzden göreceğiz.

Önce başka bir şey çekmek yerine doğrudan üçüncü filme atlamak için ne kadar hevesli olmanız sizi şaşırttı mı?

Dürüst olmak gerekirse yaptı. Toronto’ya [Eylül ayında, şenlik seyircisinin filme yüksek sesle tepki verdiği] zamana kadar, bundan sonra tamamen farklı bir şey yapmanın sağlıklı olacağını düşünüyordum ve hâlâ heyecan duyduğum birkaç fikrim var. Ama kendimi üçüncü gizem filminin ne olabileceği fikrine geri dönerken buldum. Sonunda, “Biliyor musun? Siren şarkısı beni geri çağırıyor.” En çok ilgilendiğim şey, üçüncü filmin bu serinin ilerleyebileceği kanat açıklığını nasıl tanımlayabileceğini bulmak. Bu benim için çok heyecan verici.

Pek çok yapımcı üçlemeler ve sonuçlar üzerinden düşünür ama bu filmler birbirinden çok farklı olduğu için bu yükleri taşımaktan kurtulmuş gibisiniz.

Muhtemelen bu yüzden Blanc için bir arka plan oluşturma fikrinden vazgeçtim. Mitoloji katmanları biriktirme ya da dünya inşa etme nosyonu beni bu konuda hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren şey, her seferinde temiz bir sayfa açmak ve izleyicileri yeni bir polisiye romanla şaşırtmak.

Yani bundan 20 yıl sonra genç Benoit Blanc hakkında sınırlı bir dizi olmayacak mı? İlk sezonun sonunda nihayet Güneyli aksanını aldığı prequellerden biri mi?

Yoksa bir fular bulup aynaya mı bakıyor? [ gülüyor.] Bunu yaparlarsa, Tanrı ile gidin.