Sonneberg ile ilgili röportaj AfD’yi “aşağılık” yapıyor – denetim şikayeti

Beykozlu

New member
RND röportajına karşı

AfD, federal karargah başkanı hakkında denetim şikayetinde bulundu

Federal Sivil Eğitim Ajansı Başkanı Thomas Krüger

© Kaynak: Christophe Gateau/dpa/arşiv görseli

makaleyi dinle • 2 dakika

Thomas Krüger, Sonneberg seçimlerinden sonra uyarmıştı: AfD protesto için değil, anti-demokratik eğilimler nedeniyle seçilmişti. AfD şimdi Federal Sivil Eğitim Ajansı’nın Mütevelli Heyeti’ndeki konumunu karşı saldırı için kullanıyor.

Jan Sternberg

Federal Yurttaşlık Eğitimi Ajansı (BpB) Başkanı, Almanya yazı işleri ağıyla (RND) yaptığı bir röportajda, Thüringen, Sonneberg’de bir AfD bölge yöneticisinin seçilmesinden sonra net sözler buldu. Thomas Krüger RND’ye verdiği demeçte, “AfD’nin seçilmesini bir protesto olarak anlamaya” karşı uyarıda bulundu. “Toplumun bazı kesimleri, kabul edilemez ve demokratik ilkelerle bağdaşmayan belirli konumlar oluşturmuştur.”

Reklamdan sonra devamını okuyun

Federal Meclis’in iki AfD üyesi de BpB’nin mütevelli heyetinde yer alıyor. Bu ikisi, Götz Frömming ve Martin E. Renner, şimdi konumlarını Krüger’e karşı kullanmak için kullanıyorlar: RND’nin verdiği bilgilere göre, görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla şikayette bulundular ve Mütevelli Heyeti’nin Eylül ayında özel olarak toplanmasını talep ediyorlar. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’e (SPD) hitaben yapılan şikayette Krüger’in açıklamalarının “Almanya İçin Alternatif partisine iftira atmayı” amaçladığı yazıyor. BpB, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir otoritedir.

Frömming ve Renner’a göre Krüger, “tarafsızlık görevini sürdürmedeki özel rol model işlevini” ifadelerle ihlal etti. AfD ile ilgili bir röportajında şunları söylemişti: “AfD seçmeni hiçbir şekilde geride kalanlardan devşirilmiş bir seçmen değildir. 21. yüzyıla doğru yaklaşan dönüşümü sistematik olarak kınayan ve asla bu şekilde var olmayan bir dünyanın korunmasını savunan bir partinin devreye girdiği yer burasıdır.”

Sol görüşlü eğitim bakanlarına da eleştiri

Sohbette Krüger, Bielefeld Üniversitesi’ndeki eğitim gözlemcisine göre okuldaki siyasi eğitimi “son” olarak gören Thüringen eyalet hükümetini ve onun eğitim bakanı Helmut Holter’ı (solda) da eleştirdi. Krüger uyardı: “Demokrasi otomatik olarak aktarılan bir miras değildir. Bunun için, en azından tartışmalar yoluyla, tekrar tekrar çalışmak zorundasınız.”

AfD milletvekilleri, Faeser’den Bay Krüger’in resmi davranışını kontrol etmesini istiyor. Eğer “resmi bir görevi kusurlu bir şekilde ihlal ettiyse”, “karşılık gelen davranışın gelecekte tekrarlanmamasını” sağlamak için “ilgili resmi önlemlerin” alınmasını talep ederler.