Tofaş ve Ford Türkiye, Üretimi Süreksiz Olarak Durduruyor

bencede

New member
Türkiye’de faal olarak üretim yapan araba şirketleri Ford ile Tofaş’tan kıymetli açıklamalar geldi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamalarda, her iki şirkete ilişkin fabrikada da üretime orta verileceği açıklandı. Pekala ne oldu da iki dev şirket, eşzamanlı olarak üretimi durdurmaya karar verdi?

Aslına bakacak olursak araba fabrikalarının üretime orta vermelerine dair haberlere alıştık. Bilhassa de COVID-19 salgını niçiniyle bir fazlaca fabrika, üretimi durdurmak zorunda kaldı. Bunun sebebi, kimi birtakım kapanma kararları, kimi bazısa modül temininde sorun yaşanmasıydı. Lakin Ford ile Tofaş’ın fabrikalarını kapatacak olmasının sebebi bunlar değil.

Her iki marka da fabrikalarında bakım yapacak

Yapılan açıklamalarda, her iki şirketin de benzer açıklamalar yaptığını görüyoruz. O denli ki Ford da Tofaş da fabrikalara bakım yapacak. Dilerseniz o açıklamalara yakından bakalım:

Tofaş: “Şirketimiz Bursa fabrikasında 08.08.2022 – 21.08.2022 tarihleri içinde planlı müsaade kullanması, üretim sınırlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime süreksiz olarak orta verilecektir. Bahse husus devirde çalışanlarımız yıllık müsaade hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi işçi ile yalnızca bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

Ford:Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler içinde üretime orta verilecektir. Bu periyot zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıyeten yeni yatırımlarımız için üretim sınırlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Gölcük Transit Sınırı: 1-15 Ağustos
Gölcük Custom Sınırı: 1-12 Ağustos
Yeniköy Fabrikası: 1-25 Ağustos
Eskişehir Fabrikaları: 1-15 Ağustos”