Toyota, Türkiye’de Üretimi Süreksiz Olarak Durduracak

bencede

New member
Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Türkiye’de üretim yapan araba devleri Ford ile Tofaş’ın üretime orta vereceklerini duyurduklarından bahsetmiştik. Bu kararların arkasında yatan niye, her iki şirkete ilişkin tesislerde planlı bakım-onarım ve yatırım çalışmaları yapılacak olmasıydı. Artık bunlara, bir marka daha eklendi.

Bu sefer de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye‘den benzeri bir açıklama geldi. Şirket, Sakarya’da bulunan fabrikanın 1-14 Ağustos 2022 tarihleri içinde üretim yapmayacağını duyurdu. Toyota da sonucun sebebi olarak, planlı bakım-onarım ve revizyon çalışmalarını gösterdi.

Daha evvelki devirlerde mecburilik niçiniyle üretim yapılmamıştı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, geçtiğimiz aylarda da üretime orta vermek zorunda kalmıştı. Çip krizinden etkilenen Toyota, 7-12 Mart 2022 tarihleri içinde üretim yapmama sonucu almıştı.

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasının kıymetli olduğunu söylemek gerek. Burada ürettiği araçların önemli bir kısmını ihraç eden şirket, 150 ülkeye teslimat yapıyor. Hatta geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalara nazaran üretilen 230 bin arabanın 188 bin tanesi yurt dışına gönderilmişti. olağan olarak bunun maddi geri dönüşü de devasa seviyede oldu. 3,8 milyar dolar ihracat yapan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ülkemizin en büyük ikinci ihracatçısı olarak tarihe geçti.