Trump, Eğitim Bakanlığı'nı ortadan kaldırmak için kararname imzalar

Beykozlu

New member
Washington. ABD Başkanı Donald Trump, Eğitim Bakanlığı'nı yok etmek için bir kararname imzaladı. Cumhuriyetçi Beyaz Saray'daki bir tören sırasında Cumhuriyetçi, “bir kez ve herkes için” bölümünü ortadan kaldırma çabasının başlangıcıydı.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Kararnamede, Eğitim Bakanı Linda McMahon, bakanlığın işlevlerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmayı söyler. Departmanı tamamen ortadan kaldırmak için Kongrenin rızası gerekli olacaktır.

Bakanlığın sadece burs tahsisi ve bazı mali yardım gibi asgari işlevleri olmalı, Beyaz Saray sözcüsü Karoline Leavitt daha önce açıklamıştı. Trump şimdi ilgili programların diğer yetkililere dağıtılması gerektiğini ve bununla ilgileneceklerini söyledi.

ABD Radarı

Amerika Birleşik Devletleri'ni hareket ettiren: ABD RND'si sipariş edin ve arka planlar sunar. Her Salı.

Sadece bir hafta önce, hükümet bakanlık çalışanlarının neredeyse yarısını serbest bırakmıştı.

Kongre kararına ihtiyacınız var mı?

Eleştirmenler devlet okullarından şikayet ediyor ve direnişi duyurdu. Aşırı eşitsizlik ile karakterize bir eğitim sisteminde Eğitim Bakanlığı'nın sökülmesini uyarıyorlar. “Bu, eğitimi onarmakla ilgili değildir. Aksine, milyonlarca çocuğun adil bir şans bulamaması sağlanır.” Dedi. “Ve buna kavga etmeden izin vermeyeceğiz.”

Amerika Birleşik Devletleri'nde Eğitim Bakanlığı'nın yılda milyarlarca doları ve federal çalışma kredilerinin 1,6 trilyon dolar (yaklaşık 1,5 trilyon dolar) denetlenmesi için bir bütçe var. Gözlemciler, bakanlığın kapatılmasının Kongre kararı olmadan uygulanabileceğini düşünmektedir. Parlamento 1979'da kurumu kurmuştu.

Trump'ın planının genel nüfusta gerçekten popüler olup olmadığı konusunda da şüpheler var. 2023 yılına kadar Temsilciler Meclisi, Eğitim Bakanlığı'nın kapanışını yolda kapatması gereken yasada bir değişikliği düşünmedi. Sonunda, 60 Cumhuriyetçi milletvekili Demokratlar tarafından oy kullanmadı.

RND/DPA/AP