Trump'ın yardımı için hammaddeler? Selenskyj, ABD sözleşme taslağını eleştiriyor

Beykozlu

New member
Münih. Sürekli desteğe karşı değerli hammaddeler? Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj, Münih Güvenlik Konferansı'nda olası bir anlaşma hakkında ABD ile müzakereleri doğruladı. Birbirleriyle konuş, dedi.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Daha önce, yeni ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'daki hammaddelere erişim hakları çağrısında bulunduğunu birkaç kez açıkça belirtmişti. Son zamanlarda, Cumhuriyetçi yayıncı Fox News tarafından yapılan bir röportajda şunları söyledi: “Size nadir dünyada 500 milyar dolarlık eşdeğer olmak istediğimi söyledim.” Amerika Birleşik Devletleri desteği için bir şeyler almak zorunda kalacaktı.

ABD Radarı

Amerika Birleşik Devletleri'ni hareket ettiren: ABD RND'si sipariş edin ve arka planlar sunar. Her Salı.

Selenskyj, ABD'ye Ukrayna'nın Batı silahlarına hammadde teslimatlarına yardım ettiği bir ortaklık anlaşması sundu. Doğu Avrupa ülkesinde, Doğu Avrupa ülkesinde büyük hisse senetleri daha az yaygındır.

Selenskyj yeniden müzakere etmek istiyor

Müzakerelerin durumu hakkında hiçbir şey bilinmedi. Ancak Cumartesi günü daha sonra Selenskyj yorumladı – ve bu sözler ABD Başkanı'na neredeyse hiç tatmış olmalı. Çünkü Ukrayna cumhurbaşkanı güvenlik konferansının bir parçası olarak bir basın toplantısında açıkladığı için, ABD ile hammaddelerin azaltılması konusunda sözleşmeyi yeniden müzakere etmek istiyor.

“Anlaşmanın imzalanmasını kabul etmedim çünkü henüz bitmedi” dedi. Sözleşme bakanlık düzeyinde imzalanır, ancak bir başkan olarak içerik üzerinde bir etkisi vardır. Ve ayrıca: Sözleşme sadece küçük hazinelerle ilgilenmemeli, aynı zamanda güvenlik garantilerinin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi. “Bunu şimdiye kadar görmedim.”

Kuluba: “Bu çılgınca”

Selenskyj'in açıklamalarının önünde, eski dış bakanı ve sırdaş Dmytro Kuleba, ABD'nin bir kısmını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

“Hiçbirimiz taslak sözleşmeyi görmedi. Ancak duyduğum gibi, Trump kaynakları sadece gelecekteki yardım için bir tazminat olarak değil, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin geçmişte sundukları için de istiyor ”dedi. “Bu çılgınca, her şeyi baş aşağı çeviriyor. Bu artık yardımcı değil.”

Dmytro Kulba, Ukrayna'nın eski dış bakanı.

Kaynak: Kay Nietfeld/DPA

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun ABD'nin Ukrayna'nın bağımsızlığına olan ilgisinin önemli ölçüde minerallere bağlı olacağı ifadeleri de var.

Daha önce, Alman Basın Ajansı tarafından yapılan bir röportajda Kuleba, Avrupalı ortakların yüksek sesle protesto etmeme sürprizini dile getirmişti. AB'nin 2021'de Ukrayna ile stratejik bir hammadde ortaklığı kabul ettiğini ve şöyle dedi: “Avrupa nihayet ne konuşacak?”

Şansölye eleştirisi var

Şansölye Olaf Scholz (SPD), en azından Amerikan yaklaşımına yönelik eleştirileri açıkça ifade eden devlet ve hükümet başkanlarından biridir. Şubat ayının başında, Trump'ın açıklamalarıyla bağlantılı olarak, savunmada desteği finanse etmek için Ukrayna'nın kaynaklarını kullandıysa “çok bencil, çok kendinden ilişkili” olduğunu söyledi. Ayrıca, saldırıya uğramış Ukrayna'nın desteği için Almanya'nın ödenmeyeceğine dikkat çekti. “Bu herkesin tutumu olmalı,” dedi.

Nadir topraklar ve lityum gibi diğer metaller, bir dizi önemli ürün ve teknolojinin temeli olan So -Constured Critik Hammadde grubu tarafından sayılır. Bunlar, örneğin elektrikli araçlar ve rüzgar türbinleri için kalıcı mıknatısları içerir.

RND/DPA