Ukrayna’da Fox News kameramanı öldürüldü.

Bakec

Member
Pazartesi günü Ukrayna’da bir Fox News kameramanının Kiev dışında aracına ateş açılması sonucu öldürüldüğü bildirildi. Kameraman Pierre Zakrzewski, Şubat ayından bu yana Ukrayna’da habercilik yapan kıdemli bir savaş muhabiriydi.

55 yaşındaki Bay Zakrzewski, Horenka kasabasında meydana gelen saldırıda yaralanan Fox News muhabiri Benjamin Hall ile aynı araçta seyahat ediyordu. Bay Hall, Ukrayna’da hastanede kalmaya devam ediyor; Fox News, durumu hakkında ek ayrıntı paylaşmadı.

Fox News Media’nın CEO’su Suzanne Scott, Bay Zakrzewski hakkındaki haberleri Salı günü personele verdiği bir notta duyurdu ve “kalp kırıcı bir gün” olarak nitelendirdi.

“Pierre, bizimle uzun süre çalıştığı süre boyunca Fox News için Irak’tan Afganistan’a ve Suriye’ye kadar neredeyse her uluslararası haberi çeken bir savaş bölgesi fotoğrafçısıydı,” diye yazdı.

“Yetenekleri çok genişti ve sahada yardım etmek için atlamadığı bir rol yoktu – fotoğrafçıdan mühendise ve editöre yapımcıya – ve hepsini muazzam bir beceriyle muazzam bir baskı altında yaptı. Hikayeyi anlatmaya derinden bağlıydı ve cesareti, profesyonelliği ve iş ahlakı her medya kuruluşunda gazeteciler arasında ünlüydü.”

Londra’da ikamet eden Bay Zakrzewski, geçen yıl Fox News’in Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından Afgan personelini Afganistan’dan çıkarma çabalarına da yardım etti.

Fox News başkanı Jay Wallace, notta “Pierre, tüm uluslararası yayınlarımızda değişmezdi” diye yazdı. “Sayısız kişi gibi ben de olay yerine vardığımda ve onu elinde kamerayla gördüğümde her zaman ekstra bir güven duygusu hissettim. Pozitif ruhunun, sınırsız enerjisinin ve hikayeye olan gözünün mirası devam edecek.”

Pazar günü, Amerikalı film yapımcısı ve gazeteci Brent Renaud, 50, Kiev’in bir banliyösünde haber yaparken vurularak öldürüldü.

Fox News’in Ukrayna’dan haber yapan başka bir dış muhabiri olan Trey Yingst, Twitter’da kendisinin ve Bay Zakrzewski’nin bir fotoğrafını yayınladı.

“Ne diyeceğimi bilmiyorum” diye yazdı Bay Yingst. “Pierre geldikleri kadar iyiydi. Özverili. Cesur. Tutkulu. Bunun başına geldiği için çok üzgünüm.”