İnsan Bilimleri Lisesi lise diploma sınavının ikinci testinde önerilen düşünce, eğitim ortamıyla etkileşimin önemi, teknolojik ilerlemeyle ilişkili yeni zorluklara, olasılıklara ve sınırlara vurgu yapma gibi son derece güncel bir temayı ele alıyor günümüzde giderek daha hızlı ve sürekli hale gelen bir süreç haline gelmiştir. Önerilen iki belgenin, Amerikalı pedagog John Dewey'in “Deneyim ve Eğitim” adlı eserinden ve İtalyan pedagog ve eğitimci Maria Montessori'nin “Çocuğun Zihni” adlı eserinden bir alıntı olduğu görülüyor. Track, ilk bölümünde adayın, aktif etkileşim, hızlı teknolojik evrim ve sürekli genişleyen bilgi kavramlarını da içeren eğitim ortamının önemi üzerinde düşünmesini gerektirir. Ancak testin ikinci kısmı, ilk bölümde ele alınan düşüncenin devamı olarak, adaydan medya ve teknolojilerin eğitim süreçlerindeki mevcut rolü ve aynı zamanda bu etkinin yarattığı zorluklar ve kısıtlamalar üzerinde düşünmesini ister (soru) n.1), yine birincinin ardından gelen ikinci soru, adaydan çokkültürlü eğitim ve giderek farklılaşan bir toplumdaki rolü üzerine düşünmesini ister. Son olarak, daha “profesyonel” olarak tanımlanabilecek üçüncü ve dördüncü sorular, adaydan sosyolojik çalışmalar alanında demokratik toplumun rolünü açıklamasını (n.3) ve demokratik toplum kavramını açıklamasını istemektedir. Refah devletiBatı dünyasındaki doğuşu ve gelişimi ışığında analiz ediyoruz. İnsan Bilimleri Lisesi'nin ikinci sınavı, özellikle sosyal ve teknolojik değişimlerin yanı sıra son yıllarda dünyayı ve toplumları derinden değiştiren çok hızlı ilerlemeler ışığında bakıldığında çok güncel bir konuyu ele alıyor. Ancak aynı zamanda, söz konusu parçanın son derece ilgili olmasına rağmen, ikinci bölümün ilk iki sorusuna ilişkin düşüncenin geliştirilmesi konusunda son derece dikkat edilmesi gerekmektedir. Aday için bu testin doğasında olan risk, yolun gerektirdiği şeyin sosyolojik önemini hafife almak, kesinlikle güncel olan ancak aynı zamanda disiplinlerin bilimsel doğasıyla doğrudan bağlantılı olmayan düşüncelere dalmaktır. incelendi.